Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ta slatka bolest – Patriša Hajsmit, BIGZ 280 str.

Dosadna mi je. Ostavljam je z:hm:

Dubrovačka zrcala – Milan Milišić, Geopoetika 200 str. 8/10
http://www.geopoetika.com/book.php?id=580

Eseji, novinski tekstovi, priče… o Dubrovniku i dubrovačkom životu 1977-1990.

A naročito su zanimljiva zapažanja koja datiraju s’ početka ovog perioda.
Recimo esej (ili šta god da je) o kafiću, očito pisan 70-ih - 80-ih godina prošlog veka kada su se kafići tek pojavili u značajnijem broju.
Čitajući ove tekstove čovek tačno vidi koliko su se stvari od tada promenile.

Egona Hostovskog : " Slučaj profesora Kornera " Knjiga je odličan psihološki roman, koji obrađuje četiri ličnosti, njihove međusobne odnose, analizira emotivnu sliku njihovih života, želja i nadanja. Odavno nisam pročitala pravi psihološki roman, tako da mi je bio odlično osvježenje poslije mase pročitanih knjiga drugačijeg sadržaja.

Ja sam ovog ljeta, prije ove knjige procitao knjigu Svijet bez kraja koja je na mene ostavila FANTASTICAN utisak. To napominjem iz razloga, jer sam odmah nakon nje uzeo da citam Brodolom i batalio sam je, tako da ne znam da li je to zbog toga sto su mi ''apetiti'' nakon Svijet bez kraja bilo mnogo veliki ili stvarno Brodolom nije bila po mom ukusu. U svakom slucaju, ja sam je batalio. :)

Da li ste citali ovu knjigu?Deluje mi inetresantno.

Ja sam ovog ljeta, prije ove knjige procitao knjigu Svijet bez kraja koja je na mene ostavila FANTASTICAN utisak. To napominjem iz razloga, jer sam odmah nakon nje uzeo da citam Brodolom i batalio sam je, tako da ne znam da li je to zbog toga sto su mi ''apetiti'' nakon Svijet bez kraja bilo mnogo veliki ili stvarno Brodolom nije bila po mom ukusu. U svakom slucaju, ja sam je batalio. :)

Romani obično imaju pisce, pa bi bilo korisno da im navedete imena.
A i lijepo bi bilo da napišeš šta ti se toliko dopalo u tom Svijetu bez kraja, jer FANTASTICAN za razne ljude znači razne stvari.

Poslednja izmena:
Trenutno prekopavam po Ljosinom Razgovoru u katedrali. Stigao sam do 60e strane i sve mi se izmesalo. Ne znam vise ko s` kim vodi dijalog, ni kada je taj dijalog poceo.
Treba mi mala pomoc, da li da pocinjem ispocetka ili da nastavim dalje i da cekam da mi se rasbistri situacija?

Ja s jnim imam problem ( on sa mnom ne, jer i ne zna da postojim).
Pokusavalla sam da ga volim, ali ga nekako ne volim;)

Ja s jnim imam problem ( on sa mnom ne, jer i ne zna da postojim).
Pokusavalla sam da ga volim, ali ga nekako ne volim;)

Isti slucaj. Procitao sam Avanture nevaljale devojcice i nije mi ostavila neki poseban utisak. Mozda sam ocekivao previse. Roman Grad i psi sam batalio, mucio se i mucio...dosao do pola i nijesam mogao vise. Ne volim njegov stil pisanja. Jedina koja me nesto privlaci je Keltov san, ne znam zasto ali pokusacu jednog dana nju da procitam, ovo drugo sumnjam da cu citati.

Od sinoćsam opsednuta ljubavnim romanima..danas sam malko čitala ,zbog nestrpljivosti.a vidim dobre kritike..
Ne dozvoli mi da odem --Tjeri Koen,priča o ljubavi izmedju života i smrti...

Kako bre tek od sinoc?
Roman je bezvezan ako tema nije ljubav ili (i) smrt.
Sve ostalo su trice i kucine:D
Najbolji roman ( i ljubav i smrt)) je Crveno i crno:heart:
Ziveo Stendal:D

Rayela, aj preporuci mi par tebi omiljenih knjiga. Cini mi se da citamo vrlo slicno stivo, pa me zanima par knjiga koje bi preporucila. :) Sve dolazi u obzir, samo nemoj SF, popularnu psihologiju i one klasicne ljubavne cik-lit romane. Drugo sve moze... drame, trileri, istorijski trileri, klasici, moderniji... i zanima me da li te interesuje engleska istorija, Tjudorovi ili nesto slicno...

Rayela, aj preporuci mi par tebi omiljenih knjiga. Cini mi se da citamo vrlo slicno stivo, pa me zanima par knjiga koje bi preporucila. :) Sve dolazi u obzir, samo nemoj SF, popularnu psihologiju i one klasicne ljubavne cik-lit romane. Drugo sve moze... drame, trileri, istorijski trileri, klasici, moderniji... i zanima me da li te interesuje engleska istorija, Tjudorovi ili nesto slicno...

Evo tri za sada pa biraj

Djerjd Konrad: Vrtna zabava
Oran Pamuk: Sneg ( moze i Mujez nevinosti)
Sinkler Luis = Glavna ulica

Dvojica su Nobelovci a nikad covek ne bi pomislio, narocito za Amerikanca), a ovaj Madjar zasluzuje itekako Nobela.

Istorija me slabo zanima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back