Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitao sam Zovem se crvena i umro od dosade. Poslije toga sam čitao onu knjigu o Istambulu koja mi je bila OK, ali to nije roman. Ti si mi bila preporučila i Snijeg, pa ću jednu od ove dvije da uzmem.

Jes, tako je bilo. I ja sam crkla od dosade citajuci Zovem se crveno ( nisam je ni procitala).

Mislim da ce ti se ova preporuka od Visnje bas dopasti, meni se Sneg zaista dopao. ( ali tu je mnogo politike, a ja to volim)

Visnja, koja je ovo telepatija:heart:
Celog jutra si mi u glavi, nisam znala kako da te dozovem:)
A Bela tvrdjava je valjda i jedina njegova knjiga koju nisam citala.

:bye: Pozdrav za sve.
Pamuku se ili dive ili ga ignorišu, ali definitivno niko nije ravnodušan.
Bela tvrđava je poseban roman na samo 163 strna, topao, emotivan, inspirativan, ispričan kao bajka za odrasle. Centralno pitanje u romanu je: " Zašto sam ja to što jesam?"
Pročitajte ga obavezno,pokrenuće vas da razmislite o smislu sopstvenog života.

Isti slucaj. Procitao sam Avanture nevaljale devojcice i nije mi ostavila neki poseban utisak. Mozda sam ocekivao previse. Roman Grad i psi sam batalio, mucio se i mucio...dosao do pola i nijesam mogao vise. Ne volim njegov stil pisanja. Jedina koja me nesto privlaci je Keltov san, ne znam zasto ali pokusacu jednog dana nju da procitam, ovo drugo sumnjam da cu citati.

Ako ti se Avanture nevaljale devojčice nisu svidele, odustani od LJose. Po meni je to njegov najčitljiviji roman. Ostali su mu teži i zahtevniji.

Ja trenutno čitam Ljuljašku daha, Herte Miler, nemačke književnice rodjene u Rumuniji, dobitnice Nobelove nagrade. Tema je teška - radni logor u Rusiji, ali ide polako.

Poslednja izmena:
Ako ti se Avanture nevaljale devojčice nisu svidele, odustani od LJose. Po meni je to njegov najčitljiviji roman. Ostali su mu teži i zahtevniji.

Ja trenutno čitam Ljuljašku daha, Herte Miler, nemačke književnice rodjene u Rumuniji, dobitnice Nobelove nagrade. Tema je teška - radni logor u Rusiji, ali ide polako.

Ja svuda procitah da mu je to najlepsa knjiga:D
I namrevam da je citam.
Nadam se da cu stici i do Herte Miler, nekada.

Прочитао Пешчаник Данила Киша. Ремек-дело, феноменално! :worth::worth::worth: Посебно ми се допала "исцепкана" структура дела, која се, на први поглед, може чинити неразумљивом, али, временом, све дође на своје место.
Мада је мени Киш у сваком облику просто очаравајући...

Dugo vremena se razmisljam da uzmem od Tomasa Mana knjigu Carobni brijeg. Vidim, da ovdje Man ima mnoogo obozavalaca, pa me zanima ako moze neko, bez pristrasnosti da mi kaze vidjenje ove knjige, bez otkrivanja detalja u knjizi, jer se razmisljam da kad zavrsim Stubove zemlje uzmem nju da citam. Hvala. :)

Idi na pretragu (gore desno:)), ukucaj Čarobni breg i izaći će ti sve što je o njemu pisano do sada.

Hteo sam danas dati krv da bih mogao besplatno da se učlanim u gradsku biblioteku ali nisu hteli da mi uzmu, ološ. Kao, navodno neki problemi na srcu, šum itd itd, a to samo zato što su u registru to videli ranije, iako meni ništa nije... za sad :mrgreen:
Ali, okolnosti behu povoljne, ispade da ja sa članskom karticom biblioteke "Milutin Bojić" mogu da uzimam i u gradskoj, tako da sam se snašao :lol:

Sad pretežno literatura za faks: Stari Zavet, Ilijada, Platonova dela(Gozba Fedar Ion), Eshilov "Okovani Prometej" i Hesiodova "Teogonija"

To mi je zanimacija u narednih mesec dana... i duže, verovatno, ali uz to dolazi još i još literature :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back