Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jašta.

Nego, ja da prijavim, pročitah konačno iz trećeg puta Hroniku najavljene smrti. Solidna je knjiga al izeš ga, latinosi i ja se stvarno ne kapiramo. Prosto imam problem da se povežem sa njima.
Sem Korstasara. Kortasar je Bog.
Ma zam ja to. Kad nesto ne ide, ne ide:D

Meni se svidja, ali mozda se ja vise od tebe razumem u te latonse. Ili ih vise voim, nema veze, bliski su mi.

A Kortazara bas nesto i ne bih smatrala pravim latinosem. On je Evropljanin, zato se lepo i razumete:)

Jao, "Oči plavog psa", na tu knjižicu sam naletio slučajno, u trećem ili četvrtom srednje, i toliko me opčinila da sam na pismenom iz srpskog ispisao oko dvadeset stranica (bezmalo pola zadaćnice) inspirisanih motivima Markesovih priča, tek se povremeno, i usput, dotičući zadane teme koja je bila neka sasvim lijeva. (Inače, imali smo dva časa i mali odmor za pismeni, pa se moglo stići.) Dobio sam razočaravajuću trojku, ali sam ubijeđen da se profi nije dalo čitati dalje od druge stranice, ionako je ocjene često dijelio na "eci-peci-pec" :D

Završih juče autobiografiju Vjerana Miladinovića Merlinke "Terezin sin". Posle dugogodišnjeg "trovanja" pesmom "Love is hell" Love Huntersa i Žilnikovim filmom "Marble ass" konačno dođoh i do ove knjige. Uh,uh,uh....kakva teskoba nakon čitanja...kakvo čudno osećanje pri pomisli da možemo biti toliko različiti u svim životnim segmentima a opet toliko isti kada govorimo o emocijama. Pre ove knjige pročitah Lidijinu knjigu o Margiti "Osećanja.O.Sećanja" i negde pronalazim slično osećanje nelagode. Definitivno ovo nisu preporučljive knjige za leto ali su svakako knjige posle kojih ste dugo, dugo...pa malo je reći potreseni. Nakon ovih naslova jedno mesec dana sigurno neću ništa čitati a onda ću takooo da se dohvatim neke boza-boze...

Krecem sa Keruakom, mala povratnicka avantura, zapostavio sam ga... Ovo nisam citao jos uvek, videcu kakav ce utisak ostaviti pa javljam.

DARMA LUTALICE-Dzek Keruak.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back