snežna pahuljica
Aktivan član
- Poruka
- 1.388
Trenutno čitam Ereb - Ursula Poznanski.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas uzeh
Vrata od Magde Sabo ( i dalje pratim ciklus Mađara),
zatim uzmem Idemo da krademo konje, Pera Petešuna.
Primetila sam da kad uzimam knjige , Mađari i Skandinavci čine finu kombinaciju. Poetične i setne mađarske knjige malo sečem sa hladnim skandinavcima i njihovom ogoljenošću i neobičnim humorom.
I onda dođem do Nemaca, pala mi je negde Rayela na pamet...i prva knjiga koju sam zgrabila, Priče o gospodinu Kojneru, Bertolta Brehta. Svidele mi se korice. Otvorim je, učini mi se da čovek piše u maniru mog omiljenog apsurdiste, Danila Harmsa i uzmem je. Sad kad listam vidim da nije baš tako ali mislim da će mi se svakako svideti.
Rayela, šta ti misliš o Brehtu?
( i ostali naravno)
p.s
Uzeh da ga guglam sada i vidim da je umro na sutrašnji dan.
Započeo Ostrvo ispod mora Isabel Aljende. Ovo je zanimljiva priča koja se odvija u 18. veku na ostrvu Santa Domingo ( ako sam dobro zapamtio ). Francuski aristokrata na plantaži trske, njegova psihički nestabilna žena i mala robinja...dopada mi se aroma ove priče.
Čitam "Ostrvo ispod mora" od Isabel Aljende, svidja mi se...
Možemo u čitalački klub sa ovom knjigom! Ja sam je pročitala pre mesec i po.
A pošto vas već ima koji ste knjigu čitali ili je upravo čitate, možete o njoj da razgovarate i mimo kluba, na ovoj temi.
Borislav Lalic - Ce Gevara zivot, smrt, legenda Odlicna knjiga preporucujem je svima.![]()
Kad već pomenu ovu knjigu, ja sam nedavno pročitao od Lalića-Fidel Kastro. Ono, kniga kao knjiga je malo i konfuzna, zbunjujuća, ali Fidel je stvarno bio šmeker, mnogo zajeban lik...
Elem, kako bih pronikao u cirkuski mentalitet i sklonost ka želji da mu se ljudi smeju, pročitao sam i biografsku knjigu Siniše Mihajlovića, lažnog selektora, lažne fudbalske reprezentacije Srbije. Prilično rezervisana knjižica koja mi nije dala odgovor na pitanje za kojim sam tragao, a to je ,,Kako je jedan vrhunski fudbaler postao predmet ismevanja svakog zdravorazumskog čoveka koji prati sport?"
A pošto vas već ima koji ste knjigu čitali ili je upravo čitate, možete o njoj da razgovarate i mimo kluba, na ovoj temi.
@Ruđer - Ja takav utisak imam kad čitam Ćosića. Zato sam ga batalio za ceo život.
davičo je čak tri puta dobio ninovu nagradu
kad već imaš želju da pročitaš što više dobitnika ninove nagrade, potrudi se malo više.
To me jedino još drži uz ovu knjigu, samo ne znam hoće li još dugo. Ima i drugih dobitnika...
Svašta ćeš ti još da pročitaš, ako hoće da pročitaš sve NIN-ove laureate.