Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Tesu. Jako lepa knjiga. Ne znam kako sam mislila da je erotičnija, davno sam gledala film, ali, ona je u stvari jedna divna, "čista žena", kako se roman drugačije inače zove. Iako pisana pre sto godina, primećujem da i danas podjednako nesrećno prolaze dobri, čestiti ljudi, a ološ i probisveti znamo već kako...

Ponela sam Le Klezia, Tužbalicu o gladi, pa ću sada nju čitati.

Negde oko polovine,sam stigao:Misterija pasijansa - Justejn Gorder
Ono što je interesantno,ako se pročita pogovor ili sadržaj,sigurnan sam da bi malo ko želeo da je kupi,ali u prolazu sam je samo uzeo da ubijem vreme u prevozu i,na moje iznenadjenje,vredi je pročitati jer se na fin način mastovito i zanimljivo, priča u priči gde se prepliću sadašnjost i prošlost, fantazija i realnost.

Poslednja izmena:
Negde okopolovine,sam stigao:Misterija pasijansa - Justejn Gorder
Ono što je interesantno,ako se pročita pogovor ili sadržaj,sigurnan sam da bi malo ko želeo da je kupi,ali u prolazu sam je samo uzeo da ubijem vreme u prevozu i,na moje iznenadjenje,vredi je pročitati jer se na fin način mastovito i zanimljivo, priča u priči gde se prepliću sadašnjost i prošlost, fantazija i realnost.

Meni je to knjiga negdje za mlađe od 16 godina: http://dnevnikcitanja.blogspot.com/2013/06/justejn-gorder-misterija-pasijansa.html

Da u pravu ste.Ali napisao sam kako mi je došla u ruke.Kao mladić nisam je pročitao.zato mi se sada čini zanimljivom.U krajnjoj liniji moje mišljenje je da je dobro pročitati..a eto i film je po njoj snimljen.
A vas jucerasnji komentar postavljacu me je odusevio...slično, kako u razlicitim zivotnom dobu drugačije dozivljavamo pročitano,i tome bih pridodao da je dobrom sve čitati.Nesto nam se nikako ne svidi.nesto manje a nesto nas odusevi,pa se vracamo.Ima dosta knjiga kojima se vracam..:ok:

Da u pravu ste.Ali napisao sam kako mi je došla u ruke.Kao mladić nisam je pročitao.zato mi se sada čini zanimljivom.U krajnjoj liniji moje mišljenje je da je dobro pročitati..a eto i film je po njoj snimljen.
A vas jucerasnji komentar postavljacu me je odusevio...slično, kako u razlicitim zivotnom dobu drugačije dozivljavamo pročitano,i tome bih pridodao da je dobrom sve čitati.Nesto nam se nikako ne svidi.nesto manje a nesto nas odusevi,pa se vracamo.Ima dosta knjiga kojima se vracam..:ok:

I ja sam je pročitao jedno 20 godina prekasno, ali da nisam ne bih znao o njoj ovo što sad znam.

Ako neko zna Gorderovu knjigu u kojoj ne smara sa istorijom filozofije i uz to glavni lik nije dijete ili tinejdžer, rado bih prihvatio preporuku.

Zamak u Pirinejima. Glavni junak nije tinejdžer i ne smara sa istorijom fiolozofije, ali smara sa naučnim objašnjenima sveta i još koječega.... Uz sav trud i dobru volju, zaključila sam da Gorder nije moj pisac. Ostalo mi je još da probam da popravim utisak sa Devojkom sa pomorandžama.

Znači ipak smara... Imam taj Zamak i pročitaću ga, jednom. Gorder nije nešto, ali bar se lako i brzo čita.

Ovih dana sam čitao i još sam pod utiscima,pomeni d o b r a k nj i ga :Šamansko veće- Autor: Žan-Kristof Granže
još me muči to pitanje,otprilike kao iautora,s tim što kod autora ,al čekajte redom...mene muči :da li šamanske inicijacije predstavljaju samo jedan od mogućih poremećaja ličnosti, ili da li zaista osete šta se tu sve dogadja ?!Autor se bašzalaže za drugi deo pitanja,a mene okupira prvi..zbog same poruke knjige da i nauka ima svoje granice.
"Uzbudljiva priča o šamanima koji čuvaju tajnu eksperimenta vršenog u bespuću Sibira. Dečak koga usvaja mlada Francuskinja postepeno će otkriti svoju tajanstvenu prošlost, koja će požrtvovanu ženu dovesti do spoznaje njenog sopstvenog života. Veliko finale ove avanture odigraće se u mongolskoj tajgi – tamo gde vlada zakon Šamanskog veća: zakon prvobitne borbe, gde se čovek, životinja i duh spajaju u jedno. A svi su spremni da idu do samog kraja..."
Dovoljno za preporuku!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back