Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Malo ostrvo i stvarno bih ga toplo preporučila svima. Opisuje period iz 1948. godine, kada su crnce čak i u bioskopu odvajali u poslednje redove. I u ratu, gde su se borili kao dobrovoljci, bili su u posebnim jedinicama. Ni Jamajkanac koji se borio u Kalkuti za Majku Englesku, nije prihvaćen od iste kada je odlučio da se preseli u nju. Englezi ni neznaju gde je Jamajka. To je vreme kada je biti beo bila najveća ljudska vrednost, vrline su sporedne.

Sada počinjem Zamak za Čitalački klub.;)

Tri coveka u camcu psa da i ne spominjemo

Ko je rekao da ova knjiga nije dobra
smilie_girl_093.gif

Ma to sam ja samo bila tog dana nadžak-baba :lol:
A i bilo mi je neverovatno da se onako ozbiljnom quentinu knjiga dopada a meni ne.
Te sam ponovo pokušala. I knjiga je odlična :D

Ti si jedini muškarac za koga znam da je čitao Orkanske visove.:lol:
E, ja am tu knjigu citala kao klinka, onda bio i film ( crno-beli), a onda je knjiga pala u zaborav, ali sam je citala prosle godine po drugi
put, u nadi da cu uzivati u nekim vampirima, duhovima , medjutim, zao mi je zbog nekoliko sati izgubljenog vremena.
Radije citam Dikensa po sedmi put.

Lepo počnem da čitam Zamak u busu, kad se odjednom toliko napunio, da sam htela da se ugušim...
Ono što sam mogla da primetim na početku, veoma je pitak i mislim da će da mi se dopadne.
Pozivam u Čitalački klub one koji se još premišljaju. Daleko je 1. maj, ajmo, ljudi...;)

Pa to ti je odlična atmosfera za čitanje Zamka...:)

Lepo počnem da čitam Zamak u busu, kad se odjednom toliko napunio, da sam htela da se ugušim...
Ono što sam mogla da primetim na početku, veoma je pitak i mislim da će da mi se dopadne.
Pozivam u Čitalački klub one koji se još premišljaju. Daleko je 1. maj, ajmo, ljudi...;)

Pa kako bre daleko. Ja tek od nedelje mogu da citam, a to je vec i pola aprila.
Ne, takve knjige ne mogu da citam na brzaka, a mozda i mogu , nego se ne usudjujem da pocnem;)

Završio Hazarski rečnik. Neću reći da je ispunio sva očekivanja, ali sam donekle zadovoljan. Zanimljiv pristup tematici, Pavićev unikatan stil, naravno, postmodernizam u svakoj rečenici, ali fali nešto... ne volim knjige bez kraja :mrgreen:
Čitao sam i hronološki, i na preskok, šta mi je odgovaralo u trenutku, i verujem da je takav način najbolji za čitanje.

Sutra ću uzeti Bernharda u šake, Gete na samrti

Završio Hazarski rečnik. Neću reći da je ispunio sva očekivanja, ali sam donekle zadovoljan. Zanimljiv pristup tematici, Pavićev unikatan stil, naravno, postmodernizam u svakoj rečenici, ali fali nešto... ne volim knjige bez kraja :mrgreen:
Čitao sam i hronološki, i na preskok, šta mi je odgovaralo u trenutku, i verujem da je takav način najbolji za čitanje.

Sutra ću uzeti Bernharda u šake, Gete na samrti

Mislim, ako se dobro sećam, da "Hazarski rečnik" i može da se čita na preskok,
valjda može da se čita redom, otpozadi i dijagonalno, tako nešto...

Cipele pune vruce votke – Zahar Prilepin, Drasler partner 160 str. 8/10

Pripovetke o današnjoj Rusiji.
Nešto kao crtice iz života. Zanimljive crtice. Problematične crtice. Crtice sa votkom.
Alkohol i droga nisu teme koje su mi u startu privlačne, ali ova zbirka je meni bila jako dobra.

Odnosno, prvih i poslednjih nekoliko priča baš dobre, a ove u sredini… tako-tako.

Hrana za dušu ljubitelja pasa – Džek Kenfild…, M&M 300 str.

Prvih par pričica jako dobre, posle toga sve nešto njanjavo. Odustala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back