Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam je svojevremeno čitala.
http://forum.krstarica.com/showthre...tno-čitate?p=15456086&viewfull=1#post15456086
Evo da dodam da su to recimo Budenbrokovi na turski način.
Uspon i pad jedne porodice kroz nekoliko generacija, promene u zemlji po dolasku Ataturka, izgradnja zemlje (konkretno železnice)... i tako.
Meni je bila dobra jer ja volim porodične sage.

Isti slucaj i kod mene:)

Prvo sam se zacudila da oredis Budenbrokove sa ovom turskom porodicom, ali je slicnost frapantna.:worth:
Mogu tu da se dodaju i Forsajti i Glembajevi.

Nekada, negde, neko... je pre mene napravio ovo poredjenje.
Ja sam ga samo prihvatila. Jer mi je bilo odgovarajuće.
Da li je taj neko bio relevantan ili ne, više se ne sećam.
Tako da ovaj :worth: smajli ne ide meni već tom nekome.

More ceaj da ja napravim spisak ( nego em dugacak, em ne uspevam da pratim fabulu radnje:D) celog Zolinog opusa. 18 knjiga ( zapravo sve koje i pisao) ustvari
su uvek prica o jednoj te istoj porodici. To pokapirah tek pre neki dan kada procitah Doktor Paskala ( a to je zadnja knjiga i taj Paskal je zapravo on, Zola)
i tek tu shvatih da su i Zerminal i Nana i Gervaise i jos desetak knjiga potomci jedne te iste bakice.

Ја сам прочитао две књиге из циклуса Ругон-Макарових, али нисам био превише одушевљен.

Ja ne da nisam previse, nego nisam uopste odusevljena. Nego nemam sta drugo da citam, a mozda i nisam u formi da pocnem Musila.
Pazarila sam ( ali besplatno) celog Balzaka i Zolu , sada sam 3 nedele na obali ( Francuska) i citam Kad mi mnogo dozlogrde, onda procitam
desetak stranica Samaraga pa se vratim na ove "klasicare".

E,to j zato sto si izabrala"najnezgodniji:D

:lol:
To imam u kucnoj biblioteci pa reko ajde...ali mislim da Zola ipak nije za mene. Mozda mu se vratim negde u buducnosti ali...

- - - - - - - - - -

Pre nego što zaspis – Lin Ulman, Laguna, 280 str. 5/10

Slučajni uzorak iz biblioteke.
Dopalo mi se što je norveška autorka, ali se svo dopadanje tu i završilo.
Odustala. Ne valja to ništa.

Ja sam ogledala tu Ulmanicu ( zapala mi je za oko jer mi se prvo ucinilo da pise Liv Ulman ,kao ona glumica iz Bergmanovih filmova) :lol:
O cemu se radi otprilike, kakav joj je stil?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back