Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednje Kockara, pre toga Velikog Getsbija i strasno sam se razocarala, toliko su ga nahvalili, toliko mi ga preporucivali, stvarno sam ocekivala vise..A na koricama pise ''Najbolji americki roman XX veka'' :eek: ...
Nije mi se dopalo kako je opisivao, previse sazeto i jednostavno- kada je opisao Getsbijeva osecanja prema Dejzi rekao je kako ga je ''uzbudjivala i neobicno privlacila'', ma daj, kao da citam neki ljubavni vikend roman..Nemam nista ni protiv njih ,samo,ocekivala sam vise..Tematika je dobra, siromasni ambiciozni inteligentni momak iz provincije zudi za sjajem i raskosi bogatog dzet-seta, samo da je bolje opisao. Izvinjavam se Ficdzeraldu,ali, stvarno je mogao to malo bolje xD

A trenutno ponovo citam Don Kihota. Uzelela sam ga se..:)

Evo i ja da prijavim da sam procitala ovu knjigu. Nije lose, drzi paznju a meni kao emigrantu (imigrantu) je uvek interesantno da cujem tudja iskustva i razmisljanja o Americi. Mogu da kazem da mi je Mira posle ove knjige bas simpaticna i nekako bliska. Razumem njene stavove, cak i one s kojima se nikako ne slazem (o politici na pr. imam potpuno drugaciji pogled). Povremeno mi se ucini da je naivna, onda da ne kaze sve do kraja ( tj da se uplasi da do kraja razvije neku misao), onda da je mozda i u pravu sto ima vere da ce se nesto na bolje promeniti, a da sam ja nepotrebno cinicna..
Imam utisak kao da je poznajem :zbun: mozda zbog porekla i sistema vrednosti iz iste nepostojece zemlje, ili neke iste muzike, ili mozda vodimo slicne (a tako razlicite ) emigrantske zivote, ne znam ni ja.

Kad sam vec kod muzike, vidim da je pomenula par puta Patti Smith, koju ti mislim slusas :) Veceras sam videla jednju njenu knjigu u izlogu (Woolgathering) , nisam znala da pise.

:)
I ja sam imala utisak da je Mira Furlan neka moja drugarica, zato sam za knjigu napisala da je 'prijatno društvo'... verovatno je to baš to - ista nepostojeća zemlja, muzika i emigracija.
(znam da Pati piše, ali nisam čitala)

Poslednje Kockara, pre toga Velikog Getsbija i strasno sam se razocarala, toliko su ga nahvalili, toliko mi ga preporucivali, stvarno sam ocekivala vise..A na koricama pise ''Najbolji americki roman XX veka'' :eek: ...
Nije mi se dopalo kako je opisivao, previse sazeto i jednostavno- kada je opisao Getsbijeva osecanja prema Dejzi rekao je kako ga je ''uzbudjivala i neobicno privlacila'', ma daj, kao da citam neki ljubavni vikend roman..Nemam nista ni protiv njih ,samo,ocekivala sam vise..Tematika je dobra, siromasni ambiciozni inteligentni momak iz provincije zudi za sjajem i raskosi bogatog dzet-seta, samo da je bolje opisao. Izvinjavam se Ficdzeraldu,ali, stvarno je mogao to malo bolje xD

Haha,pa naravno.Jeste da su ga neki hvalili ali Veliki Getsbi je totalno promasaj.Niceg vrednog nema u tome.

Neki su ovde upuceni odlicno u sve traceve,u sve dozivljaje vodecih budala javne scene.A rugaju se kao istim tim budalama.Ja nikad nisam ni cuo za vecinu tih nikogovica.Ono jesam cuo za Milica,za Rusku ali nikad ih nisam slusao na tv,ne znam u kojim su emisijama govorili.
Neki se ovde rugaju svakome a isti odlicno znaju i Grand na Pinku i svu tu bulumentu vraceva,proroka,mrzitelja svega i svacega.
Mnogi su ogovarali i ucesnike Velikog brata pa i drugih gadosti sa tv.Samo ne znam kako su znali sve te pikanterije u detalje.

Ti si bas uhvatila da citas promasaje.

:)
I ja sam imala utisak da je Mira Furlan neka moja drugarica, zato sam za knjigu napisala da je 'prijatno društvo'... verovatno je to baš to - ista nepostojeća zemlja, muzika i emigracija.
(znam da Pati piše, ali nisam čitala)

Ja sam prosle godine procitala jednu knjigu , sistem glumac,emigrant, lose mu je bilo u Jugoslaviji, otisnuo se u beli svet, sve vreme jadikuje nad svojom
sudbinom, zali za Zagrebom koji ga vise ne yebava jer kad je bilo "stani, pani" on je brisnuo da ne bi morao da se izjasnjava oko svoje nacionalnosti,
a on je "iznad toga", kosmpolita jer mu se moglo to da bude. Sada mu se izgleda ponovo moze. Lozinka: Brioni.

Nagradno pitanje: O kome se radi?:D

Htedoh da mu napisem neki mail pitam za junacko zdravlje, ali sam odustala.

E, to je bila prva i poslednja knjiga od tih "umetnika" u emigraciji. Tako cu zaobici i Furlan, ali i Lausevica.
Kazu da i Saric po ugledu na Lausevica pise knjigu " Tona prodje, al kilo nikako":D

Kako neoriginalno? Svaki moj post je svojevrstan besteseler, a da moj roman ne bude, to je van pameti. Pored toga, moj roman je iskren i zasnovan na mojoj licnoj prici, a drugi romani su obicne izmisljotine.

Ako tvoj roman ne bude bestseler, onda bestseleri više i ne postoje. Jedino me brine da li ćeš uspeti da budeš dovoljno uverljiva s obzirom na upoznavanja u biblijskom smislu, budući da materiju poznaješ samo - iz Biblije. Mada, kad bolje razmislim, ti si pravi umetnički entitet i verujem da si spremna da za umetnost podneseš neizmerno velike žrtve naspram kojih je defloracija marginalnost.
Jesi razmišljala na tu temu?

Je l' Krasuljak Rada? :think:

Ako tvoj roman ne bude bestseler, onda bestseleri više i ne postoje. Jedino me brine da li ćeš uspeti da budeš dovoljno uverljiva s obzirom na upoznavanja u biblijskom smislu, budući da materiju poznaješ samo - iz Biblije. Mada, kad bolje razmislim, ti si pravi umetnički entitet i verujem da si spremna da za umetnost podneseš neizmerno velike žrtve naspram kojih je defloracija marginalnost.
Jesi razmišljala na tu temu?

Je l' Krasuljak Rada? :think:

Mnogi veliki umetnici, poput Viktora Igoa, Carlsa Dikensa, Remarka, Balzaka, Getea, a da uvrstim i moju malenkost, ali i neki koji su se nametnuli kao umetnici Dostojevski, Tolstoj i ostali Rusi, su imali za inspiraciju Bibliju. Ne znam, zasto je u celom normalnom svetu Biblija toliko cenjena knjiga, a ovde na Forumu osporavana. Cak i muslimani, koji mrze sve sto je normalno postuju Bibliju, samo ovde na podforumu se svi ismevaju. Sva moja dela su bila bestseleri, ne znam, zasto ne bi bila i ova knjiga o iskrenoj ljubavi.

Mnogi veliki umetnici, poput Viktora Igoa, Carlsa Dikensa, Remarka, Balzaka, Getea, a da uvrstim i moju malenkost, ali i neki koji su se nametnuli kao umetnici Dostojevski, Tolstoj i ostali Rusi, su imali za inspiraciju Bibliju. Ne znam, zasto je u celom normalnom svetu Biblija toliko cenjena knjiga, a ovde na Forumu osporavana. Cak i muslimani, koji mrze sve sto je normalno postuju Bibliju, samo ovde na podforumu se svi ismevaju. Sva moja dela su bila bestseleri, ne znam, zasto ne bi bila i ova knjiga o iskrenoj ljubavi.

Ja tvoju opčinjenost Biblijom i razumem i podržavam, tu zbora nema.
Nego, interesuje me kako ćeš pisati o ljubavi bez pominjanja njene fizičke manifestacije o kojoj nemaš ličnih iskustava. Jesi u prethodnim besteselerima pisala o sexu? Ako da, kako si došla do zadovoljavajućeg nivoa autentičnosti?
Svi znamo da nisi osoba koja bi izmišljala, ikad ikoga slagala, pisala nebuloze i prepisivala od drugih, pa me baš interesuje ovo pitanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back