Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice usecerenih ljubicica od Danila Kisa,cenim da mu je to vrlo nespretna da ne kazem smotana zelja da bude vickast.Tacnije receno los pokusaj pesnicke neke metafore.
Takve rogobatne sklopljenice koriste upravo losi trecerazredni pesnici.
Ili takodje zene bez stila a koje zele imati stila,kad biraju recimo nick ovde na forumu ili na chatu.Da ne iznosim primere.

Sto se tice usecerenih ljubicica od Danila Kisa,cenim da mu je to vrlo nespretna da ne kazem smotana zelja da bude vickast.Tacnije receno los pokusaj pesnicke neke metafore.
Takve rogobatne sklopljenice koriste upravo losi trecerazredni pesnici.
Ili takodje zene bez stila a koje zele imati stila,kad biraju recimo nick ovde na forumu ili na chatu.Da ne iznosim primere.

Eeee, Luci, sad si me razočarao.:( Kiša porediš sa ženama "bez stila a koje zele imati stila"? :think:

Evo me na 750. strani Jadnika i ne znam kako ću dalje. Jednostavno ne volim ove knjige gde ima mnogo akcije, preplitanja sudbine itd. Najviše mi se sviđaju ovi prikazi francuskog društva i istorijski delovi, valjda da će toga biti više na narednim stranama. Sveukupna ocena do sad 3 od 5.

Jadnici mozda deluju pateticno ali ne.To je kritika drustva,sistema,coveka generalno.Dovoljno je samo zasto je dobio robiju glavni junak,jer je bio gladan i valjda uzbrao tudju neku vocku,sta li vec,zaboravio sam.
Kasnije kada se isti taj siromasak obogatio,vidimo kako ga svi ljube u dupe.
Ako zaboravimo religijski pogled,ljudi zaista nisu vredni paznje,nicemu ne vrede.Zapravo ne znam dal je jedan od sto ljudi vredan neke paznje.

Jadnici mozda deluju pateticno ali ne.To je kritika drustva,sistema,coveka generalno.Dovoljno je samo zasto je dobio robiju glavni junak,jer je bio gladan i valjda uzbrao tudju neku vocku,sta li vec,zaboravio sam.
Kasnije kada se isti taj siromasak obogatio,vidimo kako ga svi ljube u dupe.
Ako zaboravimo religijski pogled,ljudi zaista nisu vredni paznje,nicemu ne vrede.Zapravo ne znam dal je jedan od sto ljudi vredan neke paznje.

Ne mislim da je patetičan, samo realno oslikava položaj najnižeg staleža. Sudbina Fantine i ona scena Kozete sa lutkom je stvarno za plakanje. . .
Sviđa mi se taj prvi deo sa Žan Valžanom i njegovim razvojem, alii sad me već malko zamara Žaverova jurnjava za njim, petljanje Marijusa u sve to itd. Počinje da mi sve liči na neku seriju.
Inače provalio je u pekaru da bi ukrao hleb i zbog toga je optužen. A onaj lik što su ga kasnije uhvatili i mislili da je Žan je ukrao jabuke.

Tako je! Biblijsko prokletstvo, nego šta!

Luciusse, što se blamiraš sa ovakvim provalama u stilu Milića od Mačve. Ja sam mislio da ti čitaš Kanta i Ničea, a ne Tarabiće.

Otkad je Milić od Mačve umro, njegov duh se uselio u Mirjanu Bobić Mojsilović. Lucy je samo jeftin pokušaj.
Za neke ljude je svejedno da li čitaju Kanta ili sirovinski sastav deterdženta. Jednak uticaj na intelekt.

San srpske omladine koja sebe naziva obrazovanom je da ode u Ameriku i ostvari americki san.Ali to je san i krezavih Meksikanaca koji ne znaju da se potpisu,to je san i prostih ljudi u Srbiji,sirom sveta.Mnogo narod gledao americke filmove u kojima nas Ameri uvek spasavaju od neke invazije vanzemaljaca.
I ja dok sam bio zelen i nerazuman sam jedno vreme hteo ici u Ameriku.
I ta zabluda nije ruzna ako je u mladom dobu i ako bude na vreme prekinuta.
No vecina je nikad ne prekinu.
Danas kao i u 20. veku svaki pravi misleci covek sirom sveta pa i u Americi,moze i mora da osudi americke vrednosti.Koje i nisu vrednosti vec lazni sjaj.
Cist materijalizam za glupake zeljne para,za ljude prazne koji misle da ce sebe usreciti ako imaju deset kreditnih kartica,ako rade sest dana po deset sati dnevno.
Ako im se ceo zivot svede na onu Ekremovu pesmu KUCA-POSO,KUCA-POSO.
A skorojevici i mogu samo da velicaju taj lazni americki sjaj.
A ta laz zivi i van Amerike.Sve je vise po svetu nesrecnika koji kopiraju isti taj bolesni nacin zivota.
Uplae tv,i sve im se servira,sve slusaju i veruju.Nema potrebe da misle svojom glavom,ima ko misli za njih.
U jutro kad krenu na posao ture slusalice u uvo da slusaju muziku,jer steta je i to malo slobodnog vremena da mozak bude ukljucen,da se o necemu misli.Misliti nije u modi.

San srpske omladine koja sebe naziva obrazovanom je da ode u Ameriku i ostvari americki san.Ali to je san i krezavih Meksikanaca koji ne znaju da se potpisu,to je san i prostih ljudi u Srbiji,sirom sveta.Mnogo narod gledao americke filmove u kojima nas Ameri uvek spasavaju od neke invazije vanzemaljaca.
I ja dok sam bio zelen i nerazuman sam jedno vreme hteo ici u Ameriku.
I ta zabluda nije ruzna ako je u mladom dobu i ako bude na vreme prekinuta.
No vecina je nikad ne prekinu.
Danas kao i u 20. veku svaki pravi misleci covek sirom sveta pa i u Americi,moze i mora da osudi americke vrednosti.Koje i nisu vrednosti vec lazni sjaj.
Cist materijalizam za glupake zeljne para,za ljude prazne koji misle da ce sebe usreciti ako imaju deset kreditnih kartica,ako rade sest dana po deset sati dnevno.
Ako im se ceo zivot svede na onu Ekremovu pesmu KUCA-POSO,KUCA-POSO.
A skorojevici i mogu samo da velicaju taj lazni americki sjaj.
A ta laz zivi i van Amerike.Sve je vise po svetu nesrecnika koji kopiraju isti taj bolesni nacin zivota.
Uplae tv,i sve im se servira,sve slusaju i veruju.Nema potrebe da misle svojom glavom,ima ko misli za njih.
U jutro kad krenu na posao ture slusalice u uvo da slusaju muziku,jer steta je i to malo slobodnog vremena da mozak bude ukljucen,da se o necemu misli.Misliti nije u modi.

Luci je turboljub :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back