Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Ja nisam mogla da gledam film. Dosta mi je bilo u knjizi surovosti, tuge i nepravde. Knjiga je odlična, ali je sigurno neću ponovo čitati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja nisam mogla da gledam film. Dosta mi je bilo u knjizi surovosti, tuge i nepravde. Knjiga je odlična, ali je sigurno neću ponovo čitati.

Jutros sam rano ustala, nadahnuto počela da čitam Školice, stigla do 80. strane, sa sve onim preskakanjima, ko razume shvatiće, dakle, stotina strana. Komšinica ispod mene je pustila Mišu Kovača, ja sam bila na terasi, baš čitala kako Maga Oliveiri sprema napitak mate i setila se da se Mišo Kovač zapravo zove Mate. E, tada sam shvatila da me knjiga uopšte ne zanima, da su mi misli u komšiluku, i ponosno je vratila u biblioteku umesto da produžim.Možda sam ja to prerasla. Ne kažem da je glupa, samo nije po mom ukusu. Eto...

Šta jao? Nemam ja mnogo još vremena za traćenje na stvari koje me ne usrećuju.

Pa, navela si me na iskušenje da okrnjim kasicu prasicu, a baš sam se radovala toj knjizi. Je l' dosadna? Šta je problem, zapravo?
Jutros sam rano ustala, nadahnuto počela da čitam Školice, stigla do 80. strane, sa sve onim preskakanjima, ko razume shvatiće, dakle, stotina strana. Komšinica ispod mene je pustila Mišu Kovača, ja sam bila na terasi, baš čitala kako Maga Oliveiri sprema napitak mate i setila se da se Mišo Kovač zapravo zove Mate. E, tada sam shvatila da me knjiga uopšte ne zanima, da su mi misli u komšiluku, i ponosno je vratila u biblioteku umesto da produžim.Možda sam ja to prerasla. Ne kažem da je glupa, samo nije po mom ukusu. Eto...
auf...Nije dosadna, ali je isuviše obična. Opisuje život dvoje argentinaca u Parizu. Onda došlo bepče...
auf...
Je l' bi reko snobu šta to znači? Onako, drugarski, ako te lepo zamolim?
Mislim da je Mensch još deset strana unazad preporučio Kortasarove priče, umesto Školica. Ovo sam zapamtila jer sam se složila (u mislima) sa tom preporukom.
Pametno, što da se siliš sa nečim kad nemoraš......Jutros sam rano ustala, nadahnuto počela da čitam Školice, stigla do 80. strane, sa sve onim preskakanjima, ko razume shvatiće, dakle, stotina strana. Komšinica ispod mene je pustila Mišu Kovača, ja sam bila na terasi, baš čitala kako Maga Oliveiri sprema napitak mate i setila se da se Mišo Kovač zapravo zove Mate. E, tada sam shvatila da me knjiga uopšte ne zanima, da su mi misli u komšiluku, i ponosno je vratila u biblioteku umesto da produžim.Možda sam ja to prerasla. Ne kažem da je glupa, samo nije po mom ukusu. Eto...
Ja sam je odavno kupila i nisam mogla da igram ``skolice``. Pokusavala vise puta, ali... mrka kapa.
Ostade mi u Americi.

Pa svašta se može reći za ''Školice'', ali baš da su obične, nikako. Ko očekuje nekakvu fabulu sa uvodom, zapletom, itd... tome može i da se čini da je roman tamo nešto ''o dvoje mladih sa bebom''. I sama činjenica da je tok romana izlomljen, tako da dozvoljava i čitanje redom i skakanje napred-nazad po stranicama, je valjda dovoljna da pripremi i usmeri čitaoca. Priča je samo podloga koja Kortasaru služi da iznese svoje refleksije na temu filozofije, umetnosti, jezika, ljubavi, ''argentinštine''... Pri čemu je daleko od sejanja ''životnih mudrosti'' a la ''Alhemičar''.Je l' bi reko snobu šta to znači? Onako, drugarski, ako te lepo zamolim?
Baš bih mogao da pokušam. Ionako sam danas ostao bez posla. Treba nečim zagorčati ionako odvratnu situaciju.
Cico, knjiga se zove "Hiljadu čudesnih sunaca".
Meni je ipak Lovac bio upečatljiviji. Lovac je nekako muška knjiga, o sudbini muškaraca, a Sunca o sudbini žene. Ne smatram ja da je ženska sudbina lakša. Naprotiv. Samo sam Lovca prvog pročitala, pa je možda zbog toga bila efektnija.
Bolje da si ti ostala u Americi, a da si knjigu poslala ovamo.
Baš ste me zaintrigirali sa Školicom. Imam je i ja kući. Baš bih mogao da pokušam. Ionako sam danas ostao bez posla. Treba nečim zagorčati ionako odvratnu situaciju.

Dobio si otkaz?![]()