Truman
Elita
- Poruka
- 23.961
Svima preporučujem Velikog Getsbija od Skoda Ficdžeralda...obavezno za čitanje. Knjiga izuzetne dubine...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hm, ako dozvolite da se uključim. Smatram da je Zbogom oružje dosta bolje kao i Za kim zvono zvoni. Nažalost, Hemingvejeve knjige dugo nisu izdavane kod nas ( osim lektire Starac i more ) tako da mi ne uspeva da nađem priče i taj kratki roman koji si spomenuo. Ako znate gde može da se nađe molim da mi kažete, barem na pp.
Upravo to romane kroz koje se provlace istorijske licnosti citala sam Filipu Gregori konkretno dinastiju Tjudor Druga bolenova kci,Nasledje bolenovih,Kraljicina luda
i sve pohvale za te knjige bar sto se mene tice,malopre sam zavrsila Papa Jovana-Dona Vulfolk Kros
Havijer Moro-Indijska princeza isto po mom ukusu!
Hvala ti ovo ce mi biti od pomoci!
A sta si ti ocekivao? Da ce neko pobijediti smrt? Sta god da radio i koliko god se borio na kraju ostane samo kostur. To i jeste smisao romana. Ako te je kraj iznenadio onda nisi shvatio poentu price.
Meni je on svuda dobar, ali zbog ovih knjiga sam, u srednjoskolskim danima, sanjala Spaniju.
![]()
Uzeh juce od drugarice Ispovest iz harema, nadam se da cu je poceti danas, pa javljam utiske![]()
Prolece – Sigrid Unset, Nolit (izdanje 1969), 280 str, 10/10
Od kada sam citala Isidorina Pisma iz Norveske, stalno mi se cita nesto “severno”.
Spisateljica je dobitnica Nobelove nagrade za knjizevnost 1928. god. (kome je bitno)…
A prica je s’ kraja XIX veka, o jednom paru… Starinska a aktuelna.
I meni je Hemingvej kompletno dobar. Pročitala sam ga celog pre udaje. Taj komplet je pripao sestri pa sam žurila.![]()
Hm, ako dozvolite da se uključim. Smatram da je Zbogom oružje dosta bolje kao i Za kim zvono zvoni. Nažalost, Hemingvejeve knjige dugo nisu izdavane kod nas ( osim lektire Starac i more ) tako da mi ne uspeva da nađem priče i taj kratki roman koji si spomenuo. Ako znate gde može da se nađe molim da mi kažete, barem na pp.
Starac i more mi se veoma dopalo, zaista knjižica koja simboliše život i dokazuje Hemingvejevu genijalnost. A Sunce se ponovo rađa je bez sumnje dobar roman, ali me priče u ljubavnik trouglima ( zapravo, mnogougao u ovom slučaju ) ne zanijamu previše pa zato sam to napisao...subjektivan utisak.
Jesu, to su odlične knjige... ali meni je Sunce se ponovo rađa prosto najdraža. Kniga o izgubljenoj generaciji - kad sam je čitala na pamet mi nije palo da ću i ja biti pripadnik takve generacijePoz
Kakav kraj Velikog GetsbijaZnao sam da se završava tragično, ali svejedno...
Nije smešno, to je rešenje svih životnih problema, kad ti Pevačica kaže.![]()
Taman muz moze da te iznenadi za godisnjicu.![]()
I meni je Hemingvej kompletno dobar. Pročitala sam ga celog pre udaje. Taj komplet je pripao sestri pa sam žurila.![]()
Dok smo se zabavljali, stalno mi je poklanjao knjige. Njegov brat ih je prodavao, pa su mu bile pri ruci. Od kada smo u braku, iznenađuje me kao i svaki Srbin.![]()
Pevačica ranoranilac, isto kao i ja.
Možda ste srodne duše.![]()
Sta kazete za Sartrovu Mucninu?
Nista njegovo nisam citala, pa eto nesto razmisljam...
Sta kazete za Sartrovu Mucninu?
Nista njegovo nisam citala, pa eto nesto razmisljam...