Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na putu do BG-a pročitah ponovo dragu mi Cacu u metrou od Keno-a.
Još uvek me čeka Everything is illuminated od Foera ( nikako da započnem sa njom a toliko sam izgarala od želje da je pročitam). Sad kad je konačno imam nikako...plašim se da me odbija pomalo to što je na engleskom...iako savršeno baratim njime ne mili mi se da čitam na njem....
Nik Kejv : ' I magarica ugleda anđela ' me takođe još uvek čami na stolu

Slepilo – Zoze Saramago, Lingva Franka, 290 str. 10/10

Vau, koja knjiga!
Knjiga me po tematici i atmosferi podsetila na Pekicevo Besnilo. Ali mi je lepsa.

Juce sam je citala i nocas dok je nisam procitala. Ne da ti se da prekines.
Nekako istovremeno imas i otpor, i neodoljivo ti se cita. Otpor valjda imas prema samoj temi i situacijama, ali ti se cita zbog stila, zbog radoznalosti, zbog toga sto se nadas i ocekujes ljudskost… ali pre svega zbog stila.

Slepilo – Zoze Saramago, Lingva Franka, 290 str. 10/10

Vau, koja knjiga!
Knjiga me po tematici i atmosferi podsetila na Pekicevo Besnilo. Ali mi je lepsa.

Juce sam je citala i nocas dok je nisam procitala. Ne da ti se da prekines.
Nekako istovremeno imas i otpor, i neodoljivo ti se cita. Otpor valjda imas prema samoj temi i situacijama, ali ti se cita zbog stila, zbog radoznalosti, zbog toga sto se nadas i ocekujes ljudskost… ali pre svega zbog stila.

Davno sam ovde pisao da je Saramago dobar pisac.Po meni najbolji nobelovac u zadnjih 20-30 godina.Naravno meni daleko bolji od Pekica.

Sta mislis za Ljosu ? Da li su za poredjenje ?

Svi pisci mogu da se porede kad je rec o kvalitetu.Meni je bolji Saramago.I ako nisam sve procitao od njih dvojice.Ljosa je nekako predvidljiv u mnogim knjigama.Stalno opisuje taj malo perverzan odnos mladog decaka i macehe,ako se ne varam.Koliko se secam Ljosa je odrastao sa ocevom drugom zenom,dakle svojom macehom.I onda mu se taj odnos njih dvoje provlaci kroz mnoge knjige.

E, kakva je to knjiga? Ja sam samo čitala neku knjigu u kojoj se pisac sprda na račun tih Žena koje trče sa vukovima, ali ne znam da li sa razlogom...

Knjigu je napisala Clarissa Pinkola Estes - Jungova psihoanalitičarka, (doktorirala iz etno-kliničke psihologije bavi se i kliničkom psihologijom i etnologijom)... A ja sam zaljubljena u Junga :) tako da su meni ok njene priče. Ništa spektakularno, a može da se čita. Nisam feministkinja, a ni knjiga nije "feministkinja" :D

Knjigu je napisala Clarissa Pinkola Estes - Jungova psihoanalitičarka, (doktorirala iz etno-kliničke psihologije bavi se i kliničkom psihologijom i etnologijom)... A ja sam zaljubljena u Junga :) tako da su meni ok njene priče. Ništa spektakularno, a može da se čita. Nisam feministkinja, a ni knjiga nije "feministkinja" :D

OK, hvala. Meni je naslov zvučao nekako new age, pa nisam bila sigurna... potražiću.

Toliko sam ljuta na samu sebe, izgubila sam sinoc knjigu na aukciji, sto ne volim kada gubim, strasno.

Ma, šta te briga! Sigurno je bila flekava i imala uši, a i fale neke strane, 100%
smilie_girl_125.gif

ima li neko nesto poucno da mi preporuci, volim knjige koje nose neku pouku...

Znaš šta dobar pisac radi kad želi da pošalje poruku?
Koristi e-mail ili telefon.

Vrhunska literatura ne šalje poruke. Manite se te osnovnoškolske didaktike koju su vam usadili nastavnici školovani po analfabetskim kursevima pedesetih godina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back