*moonlight*
Domaćin
- Poruka
- 4.101
Mislim da malo skrenuste sa teme.
Ovo može možda u onu temu u prevođenjima. 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači, ko bi da studira starogrčki, mora u Grčku? Izvini ako sam pogrešno shvatila.

Pročitao "Portret umetnika u mladosti", veoma lepa knjiga o odrastanju![]()
Pročitao "Portret umetnika u mladosti", veoma lepa knjiga o odrastanju
sad se bacam na laganije štivo, "Smrt i njeni hirovi", Saramago..

Saramago je bolji od Porteret umetnika.

Saramago je bolji od Porteret umetnika.

Iritiraju me "dijalozi", interpunkcija i nepreglednost.. Jedna rečenica zauzme pola strane, ne znam da li je do pisca ili prevoda ali je stvarno teško čitati.. Valjda se treba navići
Svejedno, ideja knjige je zanimljiva.

Saramaga, naravno![]()
?Da li je to delo na kojem je radio petnaestak godina?
Portret je inače, prva knjiga koju sam pročitao od njega, imam želju da nastavim dalje sa njegovim knjigama, mada mi se čini da mi je potreban mali predah![]()
U svakom slučaju, sigurno je da "Uliks" nije dosadna knjiga, ali, da, predah od Džojsa bi bio pametan izbor, mislim. Možda ne bi bilo loše da probaš i "Dablince" pre "Uliksa" (nisu nužno delovi koji prethode, tek, mogu da posluže kao blaga anestezija).Čitam 1999 od Pekića. Za sada vrlo zanimljivo ( misteriozno ).
luciuss, šta misliš o Pekiću?![]()
Sve te knjige gde autor pominje mnogo istorijskih likova,velikih umetnika,vladara i u opste javnih likova,sve mi one smrde.To je radio Dzojs u Uliksu.Kao da svesno ili nesvesno zeli sebe reklamirati i dici cenu svog dela pominjuci neke druge velikane.
Mnogi su se razocarali sto se u Uliksu nista ne desava.Ali nema to veze,ja koliko puta citam knjigu i ne znam sta se desava i ako se desava,i ne bih je znao posle prepricati,ali osecam da je delo vrhunsko.
Za to je odlican primer upravo knjiga Saramaga ,Godina smrti Rikarda Reisa.
Upravo u toj knjizi nema neke velike radnje kao ni u Uliksu.
I to sam prvo procitao od Saramaga i onda sam odmah znao da cu od njega sve procitati kad nabavim.To su ti pisce koje vec posle par listova znate da cete citati do zadnjeg slova,do zadnje knjige koju izdaju.
Vidim da Portugalci na Saramaga gledaju kao na svog Servantesa.I neka gledaju,u pravu su.
Irska je mala zemlja ali je dala dosta velikih pisaca.To nije Dzojs vec neki drugi,ko cita knjige zna koji su.
E, gotovo je: sad ću da ti napadnem Ničea!