Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko mi nije odgovorio na pitanje odozgo? :(
Ma dobro, nema veze...

Procitala sam Odmazdu - Ju Nesbe.
Prvo procitajte Odmazdu, pa tek posle Solomonovo slovo jer je SS logicni nastavak Odmazde.
Cisto da se zna. Ako ste zainteresovani...

Inace, Odmazda je fantastican roman u svom fahu.
10/10
Nisam mogla da je ispustim iz ruku, dok je nisam procitala.

Sada je na redu Bil Brajson, Made in Amerika.
O mojoj lepoj, nikad neprezaljenoj Americi. :sad2: :besna:

Niko mi nije odgovorio na pitanje odozgo? :(
Ma dobro, nema veze...

Procitala sam Odmazdu - Ju Nesbe.
Prvo procitajte Odmazdu, pa tek posle Solomonovo slovo jer je SS logicni nastavak Odmazde.
Cisto da se zna. Ako ste zainteresovani...

Inace, Odmazda je fantastican roman u svom fahu.
10/10
Nisam mogla da je ispustim iz ruku, dok je nisam procitala.

Sada je na redu Bil Brajson, Made in Amerika.
O mojoj lepoj, nikad neprezaljenoj Americi. :sad2: :besna:

Sta si pitala? Odgovoricu ti ja.

Pitala sam za Cirjanicku ili Cirnanicevu, kakav joj je roman za koji je dobila NIN-ovu nagradu?
Ako je neko citao, da li je vredi procitati, da li ju je s razlogom dobila.

Raddo, kako najsurovije sto si do sada procitala? Ko je napisao Udovicu Zavedejev, nesto mi je poznat naslov?
Ako ti nije tesko, hoces nesto vise da napises o romanu?
Mnogo pitanja...

Pitala sam za Cirjanicku ili Cirnanicevu, kakav joj je roman za koji je dobila NIN-ovu nagradu?

Raddo, kako najsurovije sto si do sada procitala? Ko je napisao Udovicu Zavedejev, nesto mi je poznat naslov?
Mnogo pitanja...

A, ja sam procitala. Nije nista specijalno. To mozes da citas, dok se budes tusirala ili radila manikir.

Mnogo pitanja...

Nije mi teško, al' deca mi ne daju komp. :(
http://laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1056

Ne znam koje ces jos da citas,ali Kish je daleko bolji pisac od ovih zadnjih sto su dobili tu nagradu.

1954. Добрица Ћосић - "Корени"
1966. Меша Селимовић - "Дервиш и смрт"
1972. Данило Киш - "Пешчаник"
1976. Александар Тишма - "Употреба човека"
1984. Милорад Павић - "Хазарски речник"
1996. Давид Албахари - "Мамац"
2006. Светислав Басара - „Успон и пад Паркинсонове болести“

Rudjer
ti sa tvog spiska su medju boljima.Mesu ne treba hvaliti.Pavic je cak bolji od ovih zadnjih i ako je on precenjen,a dosadan je jer kod njega je dovoljno procitati samo jednu knjigu i posle su sve iste,ponavlja fore.
Basara je bolji kao pricalica na tv nego kao pisac.
Albahari me nije odusevio.Vecina nasih pisaca uobrazeni i sujetni,umisljene velicine jer im je lako do dodju do tv,da budu u medijima.
Rada
Cesto se knjige pakuju u takva izdanja jer nemaju sadrzinu.Samo treba videti Lagunine knjige koje nemaju kvalitetan povez ali bljeste raznim veselim bojama.A ja kao prodavac knjiga znam dobro da mnogi kupci padaju na omot knjige,na sharu.Obicno knjige koje nemaju upadljivu naslovnu stranu ne idu dobro.I ako je ime pisca i naslov napisano sitnim slovima.
Takodje knjige koje na koricama imaju samo svojerucni potpis pisca ,lose idu.To je slucaj sa starijim izdanjima Cosica,Andrica,Baranina,Crnjanskog i jos nekih.
Hazarski recnik je mozda najpoznatija Paviceva knjiga,ali je po meni bolji Predeo slikan cajem.
Cuo sam da je Hazarski recnik ubacen i u lektiru.Uzas,da plasiramo deci takve stvari.U stvari meni je Pavic kao neuspesan pokusaj Hari Potera.

Прочитала сам (последњу књигу и то други пут):
Херман Хесе: СРЕЋАН ЈЕ КО УМЕ ДА ВОЛИ
Читам, по ко зна који пут:
Ростан: СИРАНО ДЕ БЕРЖЕРАК.

Помоћ/питање: ко је, односно коју "функцију" овде има Модерна Певачица?
Има духовите, допадљиве коментаре па отуда и моје питање, иначе
могла је да има и ник Птица Тркачица или Вредна Пчелица, стално скакуће
са коментара на коментар као пчелица на цвет:
(Модерна Певачице, надам се да ћу те насмејати као ти мене.)

Čitam Danilo Kiš - Peščanik. Najbolesnija i najgluplja knjiga svih vremena! Ko hoće da poludi, neka pročita ovu knjigu.
Meni se Peščanik dopao. Treba dobro poznavati poetiku Danila KIša kako bi se prodrlo u bit ovog dela. Moj nekadašnji profesor je rekao da kada neko delo ne umemo da sagledamo iz svih uglova, pokušamo ponovnim čitanjem da otkrijemo prethodnim čitanjem zatureno.:)
Daj mu šansu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back