Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se Peščanik dopao. Treba dobro poznavati poetiku Danila KIša kako bi se prodrlo u bit ovog dela. Moj nekadašnji profesor je rekao da kada neko delo ne umemo da sagledamo iz svih uglova, pokušamo ponovnim čitanjem da otkrijemo prethodnim čitanjem zatureno.:)
Daj mu šansu.

Ima istine, ali neka Kiš bude presrećan ako ga pročitam i jednom. Trenutno sam na 2/3 knjige.

Jeste Rado, mnogo lepo pise Megi. Odusevljena sam.
Ja sam dosta davno čitala njenu knjigu Ljubav moje ljubavi
Tužna, maltene priča koja potajno deprimira, unosi osećaj nelagodnosti u srca onih žena koje strahuju usled nedovoljnog poznavanja partnera koji im je ušao u život.
Neprestana strepnja o opasnosti svih onih žena koje su prethodile kod Lili (junakinje ovog dela) usmerena je ka nepoznatoj, nenagoveštenoj bivšoj devojci nejnog novog partnera sa kojim je otpočela zajednički život. Strah, nesan, nesigurnost, i tišina koju dobija kao odgovor i na postavljena i nepostavljena pitanja koje nosi u svojim nedrima.
Zanimjlivo štivo, svakako. Nipošto jedno od onih "za sva vremena",ali drži pažnju.

Divno delo. Kišova satirična peoma u koju je utkao svu svoju poetiku.
Uživala sam u svakoj stranici ove nevelike knjige. :)
Drago mi je da se i tebi dopala. :)

Bas mi se dopala!!!! Nekako mi zvuci malo kad to kazem...zapravo, savrsena je! Mada sto se tice Kisa najvise mi se dopada Enciklopedija Mrtvih, pri vrhu je liste knjiga koje najvise volim (narocito Legenda o spavacima). Mnogo vise mi se dopada od Grobnice za Borisa Davidoviča...mada je uopste glupo praviti poređenja, to su svjetovi za sebe......

Bas mi se dopala!!!! Nekako mi zvuci malo kad to kazem...zapravo, savrsena je! Mada sto se tice Kisa najvise mi se dopada Enciklopedija Mrtvih, pri vrhu je liste knjiga koje najvise volim (narocito Legenda o spavacima). Mnogo vise mi se dopada od Grobnice za Borisa Davidoviča...mada je uopste glupo praviti poređenja, to su svjetovi za sebe......

Očekujem sutra da mi stigne Čas anatomije. Jesi li čitala? Kakva je?

Čitam "VLADARI IZ SJENE - skrivena povijest koja povezuje Trilateralnu komisiju, Slobodne zidare i Velike piramide" - autor Jim Marrs - novinar.. Tu knjigu sam zapožeo jer mi se učinila logičan nastavak na nešto zakučastiju knjigu Davida Icka - VELIKA TAJNA, koja me je dovele do nekih dileme, dali je netku tu lud ili sam nesposoban zdravo razmišljati. Još više me je zbunio serijal filmića na You Tube - Intervju D.Icka sa ženom koja je navodno prošle sve ono što je u knjizi napisao.

Ja sam tu glupu knjigu procitala, kada sam zivela u Norveskoj. To je tako glupa ispovest, koja bi trebalo da bude smesna i secam se da su se svi nesto lozili na tu knjigu. Ja ne volim taj kvazi-opusteni stil.

ja se nadam Pevačice da ću i ja jednog dana doći na taj stepen zrelosti pa će i meni biti glupa ali znaš imam ja još mnogo da radim na sebi.
Ali ja sam razmotrila tvoj koment i definitivno ću iščitati knjigu još jednom i pokušati da je posmatram malo strožim kritičkim okom pa ću ti javiti kako napredujem. Jel može?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back