Stari ili novi zavet?Bibliju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stari ili novi zavet?Bibliju.
Ma jok.Treniraš modu živce?
Stari ili novi zavet?
Mislim da bi neko trebao Sokolici da objasni kako se koriste alati za moderaciju.
По мом суду, роман је још и бољи од филма.Trenutno citam ``Prolaz`` Dzastina Kronina.
Ima dva dela.
Fenomenalna. Toplo preporucujem.
Treba da mi postom stigne ``Let iznad kukavicjeg gnezda``.
Gledala sam davno film, a sada sam pozelela i da procitam roman.
Postaru, donesi mi paket sto pre!!!
Читаш је редом, или отвориш насумице па одатле нешто прочиташ?Oba. Bibliju.
To je pogresna Biblija koju citas, zato si i imala problema. Ja citam obicnu Bibliju.
Bibliju.
Treniraš modu živce?
U zadnjih 40 dana,,pročitao ili čitam:
1. Crnjanski: Eseji- loše, površno, kič
2. Andrić: eseji 1, 2- loše, nacionalni kič, nekoliko vrijednih stranica
3. Igor Mandić: Književno (str)ratište, Notes (1968-1972), Sebi po kožu, 2. dio- obrazovani narcisoidni hedonist, realno plitak. Starenje, opadanje snage, ali ostaje neka stakeljasta opsjednutost seksom. U kritikama- oko 70% zanimljive opaske, ali ništa baš "duboko"
4. Spengler: Propast zapada, dio Arapska magijska misao, rase i narodi,..- duboko, niz istinsk idubokih misli uz neke površne generalizacije
5. Roger Penrose: The Road to Reality- na rate, dosta sporo zbog obnavljanja znanja iz više podrulja matematike
6. Nietzsche: Volja za moć, 3. put- iznenađujuće zastarjelo i provincijalno. Stalno se pjeni protiv kršćanstva i dekadencije... nezrelo
7. Zlatko Crnković: Knjige mog života- zabavni trač i naklapanje
8. Paul Johnson. Intellectuals- genijalni trač o pizdarijama Rousseaua, Sartrea, Marxa, Tolstoja, E. Wilsona, Brechta, Shelleyja, Hemingwayja,..
9. Martin: G.Garcia Marquez, biografija- izuzetno interesantno, cijeli novi svijet
10. Kalevala- suludo, lud narod. Mitologija o incestu, pravljenju piva, Eskimima,
tužbalice udavača,... čista arhaika
11. Pessoa: Knjiga nemira- podsjeća me na Rilkea i "Zapiske M.L. Briggea". Ne znam,... čovjek piše o svojim depresijama i detaljnim zapažanjima stvari. Totalni zapis receptivne i pasivne svijesti i....što s tim ?
12. Anđelko Milardovićod globalnim šeširom- dosad najbolja knjiga o globalizaciji i tranziciji u postsocijalističkim ruštvima
13. James Sadkovich: Tuđman, politička biografija- remek djelo, najbolja knjiga o Tuđmanu
14. Lyn McTaggart: Polje- oko 30% OK (biofotonika), ostalo- zero point energy, parapsihologija- šarlatanski i bez veze
15. Koptski gnostički spisi iz Nag Hammadija- dio vrijedan, inače aleksandrijski fantasy i pomahnitala mašta
16. serija Boorstina 8istraživači, otkrivači,..)- zgodno za prslistavanje, ali površno
17. Krleža: Iz naše književne krčme- briljatno, nije mu vrijeme naudilo. Samo, malo je previše svadljiv.
18. Kark Kraus: Izreke i protuslovlja- koketerija i lažna dubina
19. Bloom: genius_ vrlo zabavno, ali i iritantno zbog Bloomove fiksacije na Shakespearea i gnosticizam
20. T. S.Eliot: Djela- meni uglavnom nerazumljivo, osim eseja koji nisu loši, ali ni bogznašto
evo ja jos uvek citam cupriju na Drini i izlazi mi na nos, samo brojim strane do kraja...![]()