Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da je ovo spam, ali ova tema je najposecenija pa sam zato odlucila, molim moderatore da mi oproste... zelim da nadjem roman ``Let iznad kukavicjeg gnezda``, da li neko zna neki sajt sa koga bih mogla da ``skinem`` roman ili ako neko zna gde bih mogla da je kupim sto pre...
Jos uvek citam Musoa, nesto mi ne ide... one prve dve su mi bile zanimljivije...
Pozdrav i unapred hvala.

"Smrt je neprovjerena glasina" Kusturica
"Priče o osobenjacima i malim ljudima" Andrić

Kakvi su utisci o Kusturičinom romanu? Reci nam nešto o tome? :)

Ja sam pročitala nedavno "Bibliju otrovne masline" (znam da kasnim sa čitanjem iste). Dopala mi se, ali je nekako isuviše ženska za moj ukus. :)

Trenutno uzeh "Peščanik" Danila KIša. Rešila sam da se naujzad istinski suočim sa ovim ostvarenjem. .)

Ja sam pročitala nedavno "Bibliju otrovne masline" (znam da kasnim sa čitanjem iste). Dopala mi se, ali je nekako isuviše ženska za moj ukus. :)

Trenutno uzeh "Peščanik" Danila KIša. Rešila sam da se naujzad istinski suočim sa ovim ostvarenjem. .)

To je pogresna Biblija koju citas, zato si i imala problema. Ja citam obicnu Bibliju.

Bibliju.

Paaa...ja sam očekivala neku duboku kontemplaciju, da će svoj život zaokružiti teškim filozofskim mislima, a on je zapravo kadrirao neke scene, i onda ih preneo u knjigu. Napisao je film :)
kao i u filmovima, ništa što želi da kaže nije eksplicitno napisano...provlači misli kroz banalne događaje (dobro, njemu sigurno nisu bili banalni :lol:), stvara slike kojima prenosi ideju... ima tu nekoliko aspekata sa kojih se može posmatrati. Na trenutke me podsećao na Selindžerovog "lovca u žitu" (ne znam zašto), ima užasno komičnih trenutaka... i tako. Sve u svemu, meni leži Kusturicin senzibilitet, pa mi se i knjiga svidela.
A volela bih da čujem i tuđe utiske, ako je neko pročitao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back