7thpoison
Aktivan član
- Poruka
- 1.151
Pocela Georga Orwella-Zivotinjska farma
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne shvatas ili mozda nisi tip licnosti za tacita...Ne znam samo gde ces kupiti Salustija,nisam cuo da postoji.Kao sto nema kod nas ni Strabona,ili nije preveden,a mozda nije nista ni sacuvano kod nas.
Ma kakav Tacit,bolji mi je Gibon i ako je pisao vec u kom veku,17. bese li.
Nemaju Rimljani nista ozbiljno,nista iz kulture i sl.Oni su bitni u tom sto su prosirili uticaj grcke kulture.Inace sami Rimljani njihova nazovi kultura vredi samo za svetinu,uz pomoc holivudskih filmova,tipa Gladijator i sl.
Rimljani nemaju ni filozofiju,i ako ja volim Seneku,volim i rimske pesnike.No sve je to luk i voda za Grke.
Rim je samo bleda kopija stare Grcke.
Onda si ti malo citao.Ti bese istoricar?Kakav si ti onda istoricar kad tek sad citas Tacita.
Mnogi hvale i Cezarovu knjigu,ali ona je jos vece sranje od Tacita,dosadna do bola.
Tacit i Cezar imaju samo tu istorijsku vrednost jer o tom dobu nema ili je vrlo malo dokumenata.
zapravo je Brave New World... meni su je preporucili kao Divni... sad ja bih ovo preveo drugacije i od tog i od ovog... a ne znam kako je pravo ime prevoda..."Jel čitao neko Divni novi svet?
Načuo sam da je fantastična! "
Valjda Vrli novi svet.To bio trebao biti Haksli.Nisam citao,citao sam njegovu filozofiju i nije nesto.
čitao - Turski gambit, Boris Akunjin
čitam - Nekronomikon, Lavkraft