Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja knjiga koju sam procitala "Istorija starog sveta" od M.Rostovceva.
trenutno citam Gospodarica smrti, Arijane Frenklin.

Aforizam kaze: “Knjiga je zastarela verzija dvd_a”
Za ljubitelje serijala “Mesto zlocina” preporucujem knjigu ovu knjigu...:)

“Cetiri surova ubistva…lukavi ubica…I jedna neobicna zena koja otkriva tajne mrtvih.”

Mesto i vreme zlocina ove kriminalisticke drame odigrava se u srednjevekovnoj Engleskoj za vreme vladavina Henrija II (12.v.).
Gospodarica smrti je knjizevni pandan forenzickim istraziteljima ekranizovanim u serijalu CSI.
Lepo napisan roman,( po mojim merilima sa malo neuspelim prevodom), za casove odmora koji ne zahteva preterani intelktualni napor.

Uzeh ,,Dete zvano To``.
Prodavacica mi rece nespretno valjda da je roman grozan, valjda je mislila - potresan.
Inace, imam problem da nadjem nesto za citanje sto ce me oduseviti, sto ce mi privuci paznju 100%, kao sto je ona knjiga tj. roman kojem se stalno vracam.
Sta je to u njemu sto me je tako vezalo za njega? Valjda sto je tako drugaciji od svega ostalog sto sam citala.

Uzeh ,,Dete zvano To``.
Prodavacica mi rece nespretno valjda da je roman grozan, valjda je mislila - potresan.
Inace, imam problem da nadjem nesto za citanje sto ce me oduseviti, sto ce mi privuci paznju 100%, kao sto je ona knjiga tj. roman kojem se stalno vracam.
Sta je to u njemu sto me je tako vezalo za njega? Valjda sto je tako drugaciji od svega ostalog sto sam citala.

Vrrrlo potresan. Ima i nastavak, ali njega nisam citala. Cula sam da je nastavak nesto blazi, jer opisuje neki sledeci period u njegovom zivotu.

Zavrsila "Kinesko-engleski recnik za ljubavnike" - Sjaolu Guo 10/10
Susret Istoka i Zapada u Londonu kroz ljubavnu vezu Kineskinje i Engleza.

Izgubljeni dečak se zove nastavak Deteta zvanog To. Manje je patetičan od prvog dela, ali je obavezan sled. Sada je već u starateljskim porodicama pošto je oduzet majci.

Citala sam "Dete zvano To", jos kad sam bila bas klinka i prilicno me stresirala knjiga, ali sam uvek citala knjige za koje bi mi rekli da za mene nisu :) (citaj: za dete). Nisam cula za nastavak, bar se ne secam da jesam. Je li tezak?

Citala sam "Dete zvano To", jos kad sam bila bas klinka i prilicno me stresirala knjiga, ali sam uvek citala knjige za koje bi mi rekli da za mene nisu :) (citaj: za dete). Nisam cula za nastavak, bar se ne secam da jesam. Je li tezak?

Ne kao prva knjiga. Knjige su autobiografske, i mnogo je jači njihov informativni karakter nego umetnička vrednost (koja ipak postoji).

Ljudi sta vi sve citate pa to nije normalno.Zivot je previse kratak da bi smo ga trosili na trecerazredne pisce i sumnjive zanrove.Knjizevnost je puna smeca,malo sta tu vredi.Citajte vise filozofije a manje knjizevnosti.Od knjizevnosti samo ono sto je najbolje.
Ps.Na ovaj komentar me je naterala prica koju sam cuo o hemingveju.Naime on je sebi zacrtao da svako jutro ustaje u pet i da napise taj dan 500 reci.Razumete li ovo?On je morao da napise 500 reci pa i ako ponekad nije bio inspirisan.To umanjuje kvalitet na ustrb kvaliteta.Pa Flober je za pet dana napisao samo, ne znam ni ja kolko, valjda pet recenica i to sa velikom mukom kako on kaze.

Hefajst,jeste filozofija jaca ali ima velikana i u knjizevnosti.Posebno je poezija uzvisena,ona je iznad proze.Poezija je prva umetnost medj umetnostima i najbliza filozofija.
No ne valja sve ni u filozoofiji/Znacajnih i originalnih filozofa nema mnogo,mozda desetak.Ostali su pomocnici,ispiraju usta sa tudjim mislima,pisu mudre aforizme i sl.
Knjizevnost je dosta obimnija od filozofije,ima tu dosta vrednog.
Zbog svega navedenog,vise treba procitati knjizevnih dela,dok neka filozofska dela treba citati vise puta,knjizevna vec redje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back