Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ovo je postalo takmičenje u heklanju, a ne o preporuci neke dobre knjige.
Mesecima se vrte iste gluposti i isti načitani likovi

Grešiš, ovo nije tema "Preporuči knjigu".
Tako se i ja osmelih da se oglasim i kažem šta čitam.

Da sam htela da neko analizira moj profil, svakako bih otišla kod specijaliste za to.Šta čitaju "načitani likovi" a šta heklačice, deca, profesionalci, mene interesuje koliko i lanjski sneg. Ovde sam da se informišem. Čitam jer me to odmara. Ne vređam ničiji ukus. Smatram da je to lična stvar, te ne namećem ni svoj. Informišem se pa proverim da li je to ono što bi mi odgovaralo, kupim i čitam. Na neki način mogu da procenim afinitete slične mojim. Postojale su teme Muške knjige i Ženske knjige, pa se neko bunio da je ta vrsta podele suvišna. Slažem se, ali pojedini muškarci ovde postaju agresivni, osim što su nevaspitani. To što ja ne volim knjige kakve oni preporučuju, ne znači da treba da ih kategorizujem kao debile. To je toliko nisko i nadam se da će moderator da odradi svoj posao.

Da sam htela da neko analizira moj profil, svakako bih otišla kod specijaliste za to.Šta čitaju "načitani likovi" a šta heklačice, deca, profesionalci, mene interesuje koliko i lanjski sneg. Ovde sam da se informišem. Čitam jer me to odmara. Ne vređam ničiji ukus. Smatram da je to lična stvar, te ne namećem ni svoj. Informišem se pa proverim da li je to ono što bi mi odgovaralo, kupim i čitam. Na neki način mogu da procenim afinitete slične mojim. Postojale su teme Muške knjige i Ženske knjige, pa se neko bunio da je ta vrsta podele suvišna. Slažem se, ali pojedini muškarci ovde postaju agresivni, osim što su nevaspitani. To što ja ne volim knjige kakve oni preporučuju, ne znači da treba da ih kategorizujem kao debile. To je toliko nisko i nadam se da će moderator da odradi svoj posao.
Aj,neka mi neko kaze step by step,kako da stavm neke korisnike da stavim na black listu,da im vise postove ne vidim?Aj,ljudi pomozite

Ja te nigde ne pomenu...!
Ako si sebe prepoznala tu ne mogu ništa.....

Прочитала ,,Опсаду цркве Светог Спаса". Одушевљена сам, у ствари, одушевљавала сам се непрестано, и идејом, и језиком, и стилом, и догађајима, и описима, и како је помешао стварности и сан, историју и садашњост. А тек каква су му објашњења историјских догађаја, зашто се Стефан Првовенчани оженио Аном Дандоло, зашто је Милутин имао пет жена, како су Бугари и Кумани похарали манастир, зашто су уопште хтели да га освоје... Књига по мојој мери.
Мада, многи је Горана упоређују са Павићем. Једино сам прочитала његов ,,Хазарски речник", допао ми се, али много мање него ,,Опсада". Можда зато што је нисам најбоље разумела. Код Горана на крају се добије сасвим јасно објашњење свега што је можда збуњивало. Код Павића нисам баш имала исти осећај.
То је одлична књига, и по мом мишљењу много више заслужује НИН-ову награду него она за коју ју је добио, "Ситничарница...".

Значи, бољи је тамо где је више свој, а мање павићевски. z;)

То је одлична књига, и по мом мишљењу много више заслужује НИН-ову награду него она за коју ју је добио, "Ситничарница...".

Значи, бољи је тамо где је више свој, а мање павићевски. z;)
Moguce je da zaista postoji ponesto "pavicevsko" u "Sitnicarnici", pa i u "Atlasu", mada to nije od znacaja za prosecnog citaoca. Petrovic je caroban; jedinstvena pojava na nasoj knjizevnoj sceni.

Kradljivica knjiga-Markus Zusak merkala sam je u knjizari, i naletela na nju u biblioteci...ochekivala sam malo drugachiju radnju, prichu...ali i ovo neochekivano mi se svidelo:)
trenutno Germanik-Zagonetka Marka Korvina, napisao Dejvid Vishart, druga knjiga u nizu o istom junaku...prva Ovidije mi se svidela, nadam se da ce i ova:) volim romane sa istorijskom tematikom, ali obradjene na neki pitkiji nachin...ovo je neshto kao detektivski krimic, a radnja se deshava u pochetkom 1.veka u Rimu, odnosno kroz celo Rimsko carstvo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back