Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Valjda sam zadnje citao 'Lav, vestica i Ormar' od Luisa, film je daleko bolji. Cudim se kako su uspeli da ga sastave od tako malo redova knjige.
the-lion-the-witch-and-the-wardrobe.jpg

A sada citam, u poslednje vreme sam se uhvatio za Terija Praseta (tako ga ja zovem), pa citam prvu mu 'Boja magije'.
n1975.jpg

E, ne mogu nigde da nadjem knjigu 'Bil Heroj Galaksije' od Harija Harisona.
n15852.jpg

Прочитала ,,Москва сузама не верује", Валентин Черних. Није ми се претерано допала. А сад читам ,,Опсада цркве Светог Спаса" Горана Петровића. Прочитала сам тек 50-ак страница, а већ ми је међу омиљеним.

Прочитала ,,Москва сузама не верује", Валентин Черних. Није ми се претерано допала.
Филм је бољи.
А сад читам ,,Опсада цркве Светог Спаса" Горана Петровића. Прочитала сам тек 50-ак страница, а већ ми је међу омиљеним.
То му је, у ствари, најбоља књига.
Боља од "Ситничарнице", за коју је добио НИН-ову награду, али често то тако бива.

Pol Oster - Levijatan, posle toga na red dolazi Knjiga opsena.

@ brbljiva kisa
Ako si ikada procitala jos neki Kobenov roman, trebalo je da shvatis da je on majstor tantricke knjizevnosti, dakle bez vrhunca. Pise obimne romane, doduse citljive, svasta mu padne na pamet, raspline se na sve strane i naposletku pruzi citaocu krajnje razocaravajuc rasplet.

Da, citala sam jos par njegovih romana, ali romani ciji je glavni lik Bolitar su veoma losi, dosadni i bez truncice nekog trila... Covek vise nema ideja, uhvatila ga hiperprodukcija, pise samo da otalja izdavace.
Na pocetku karijere imao je on par dobrih romana, ako se ne varam.

trenutno Holingherstovu Bazensku biblioteku i mnogo mi se dopada,,,odavno nisam citala nesto novo sto me tako "drzi"...osim sto mi je radnja interesantna (zivot homoseksualca aristokrate u savremenom Londonu), stilski me je "nasla"..ima neuobicajne opise, prideve upotrebljene na sarmantno neocekivan nacin, i nemam pojma iz kojih razloga me je naterala da pozelim ponovo jednu od svojih omiljenih knjiga, Aleksandrijski kvartet...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back