Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno citam Teror, od Dena Simonsa. Mada sam je procitao pre nekoliko meseci, citam opet. Sjajna knjiga, mesavina avanturistike, horora, fantastike, duga i slozena prica o polarnoj ekspediciji na Arktiku, mozda i njegovo najbolje delo koje sam citao z:).
Dobio sam nenadano neku lovu, tacnije na kladioniciz:mrgreen:, pa me svrbe prsti da kupim Salemovo.. ako je ko citao da li vredi da se uzima, mrzi me sad da listam sve komentare.. ako je makar 2/3 od kvaliteta To i Talismana, onda mislim da vredi..

Trenutno citam Teror, od Dena Simonsa. Mada sam je procitao pre nekoliko meseci, citam opet. Sjajna knjiga, mesavina avanturistike, horora, fantastike, duga i slozena prica o polarnoj ekspediciji na Arktiku, mozda i njegovo najbolje delo koje sam citao z:).
Dobio sam nenadano neku lovu, tacnije na kladioniciz:mrgreen:, pa me svrbe prsti da kupim Salemovo.. ako je ko citao da li vredi da se uzima, mrzi me sad da listam sve komentare.. ako je makar 2/3 od kvaliteta To i Talismana, onda mislim da vredi..

,Teror, je bar za mene najbolji roman koji sam procitala ove godine, a Stivena Kinga ne da volim, nego obozavam tako da mogu da ti dam preporuku da kupis ,Salemovo,. Mislim da je na nivou romana TO, nije otisao u neke bas bas fantasticne vode kako on ume vec... Sta ga znam, tesko je dati preporuku nekome koga ne poznajes tj. ne poznajes mu citalacke afinitete, ali mislim da ,Salemovo, zasluzuje da bude procitano.
Mozda bi bilo pametno da pogledas u nekoj antikvarnici u Brankovoj ulici, mislim da ih ima dva komada (antikvarijata), pa mozda je tamo roman jeftiniji.
Da je roman stampan u mekom povezu bio bi jeftiniji, ali tvrd povez, pa jos ilustracije, pa jos neki dodaci... price... sta ga znam...
Razmisli.
Posto nemam ama bas nista za citanje nije mi do zivota, pa ako neko hoce da li moze da mi preporuci neki dobar roman tipa ,,Leto noci,, ili nesto ,,krvavo,, - bas sam u tom fazonu pred Novu... neki dobar krimi roman o serijskom ubici... ako moze...z:cry:
:snesko: A ovo smo ja i Milica. :zskace:

E, hvala kiso na preporukama, vec sam pazario Salemovo z:), ja isto obozavam Kinga, i vrlo retko me je znao razocarati, mozda svega dva-tri romana, od njega najvise volim To, Talisman, Isijanje i Crnu kucu. Svidja mi se sto je tvrd povez, ilustracije, itd, ovaj put su se zaista potrudili da lepo urade knjigu, za razliku od nekih ranijih kupus izdanja Alnarija z:mrgreen:.
Slab sam sa serijskim ubicama, a i ne znam sta si citala.. evo od horora mogu preporuciti Pricu o duhovima Petera Strauba, sjajna knjiga meni jedan od najboljih horora, nije klasicni horor gde sve vrvi od krvi i cudovista, vec se gradi polako, ima zaista jednu specificnu atmosferu. Igra prokletstva od Klajva Barkera, dinamican i zanimljiv roman.
Nekronomikon- sjajno delo, 600 strana, tvrdi povez, kolor, 19-20 prica jednog od tvoraca modernog horora Lavkrafta, al je poprilicno skupo..
Valjda sam bio od neke pomoci.:zjelka:.

Hajde Milunka, molim te, napiši nešto o toj knjizi. Interesuje me kako piše taj lik, a i cijenim tvoje mišljenje. Hvala.
У принципу - добар роман.
Кратке, писмене, "течне", "лаке", а ни мало површне реченице чине да се може прочитати у даху, иако је доста интроспективан, и по укупној тематици, и приказивању тематике тежак и озбиљан.

Упечатљив приказ одрастања групе момака "с ћошка" у Београду, шездесетих, седамдесетих, осамдесетих, и рата у Сарајеву.

Ипак, мени, (можда мало и субјективно, али ипак мислим да није само у томе ствар) смета третман женских ликова, без обзира што је и то, као и све друго донето с доста оригиналности.

А, и некако, као да га је завршио прерано. Нешто ми ту мало некако - "фали". :think:

Ипак, све у свему, дакле, роман је за сваку препоруку.

E, hvala kiso na preporukama, vec sam pazario Salemovo z:), ja isto obozavam Kinga, i vrlo retko me je znao razocarati, mozda svega dva-tri romana, od njega najvise volim To, Talisman, Isijanje i Crnu kucu. Svidja mi se sto je tvrd povez, ilustracije, itd, ovaj put su se zaista potrudili da lepo urade knjigu, za razliku od nekih ranijih kupus izdanja Alnarija z:mrgreen:.
Slab sam sa serijskim ubicama, a i ne znam sta si citala.. evo od horora mogu preporuciti Pricu o duhovima Petera Strauba, sjajna knjiga meni jedan od najboljih horora, nije klasicni horor gde sve vrvi od krvi i cudovista, vec se gradi polako, ima zaista jednu specificnu atmosferu. Igra prokletstva od Klajva Barkera, dinamican i zanimljiv roman.
Nekronomikon- sjajno delo, 600 strana, tvrdi povez, kolor, 19-20 prica jednog od tvoraca modernog horora Lavkrafta, al je poprilicno skupo..
Valjda sam bio od neke pomoci.:zjelka:.
Hvala loki74, kako da ne, bio si od velike pomoci. Petera Strauba volim, on cesto voli da pise u duetu, bas da vidim kakav je kad sam pise. Pa da pravo kazem ne volim bas da prsti krv na sve strane i da su vampiri ili neka druga cudovista da ne kazem akrepi - ali volim kada je nesto takvo napisano ipak sa stilom i lepo si to napisao - da roman ima atmosferu... to mi je bitno.
Npr. volim kako pise Mo Hejder. Njen ,,Postupak,, je fantastican roman, ako se ne varam da se tako zove... Ja sam ga doduse citala na engleskom, ali sve pohvale za nju, stvarno sjajno pise.

Ako nisi citao ,,Vrecu kostiju,, od Stivena Kinga, preporucujem ti je.

Trenutno nista ne citam i zato sam u zescem bedaku, jer moje raspolozenje mnogo zavisi od toga da li imam knjigu uz sebe ili ne.
Koliki sam frik, knjiga mora uvek da bude uz mene, znaci, uvek je nosim sa sobom u torbi. Nekad se nadju i u paru...
Ne znam da li da kupim roman Trejsi Sevalije ,,Izuzetna stvorenja,, (tako nekako mu je valjda naziv), citala sam Trejsi pre pet sest godina, njenu Devojku... ali, ne znam, nekako vise volim nesto ,,teze,, da citam, ako znate na sta mislim... pa tako i za ovaj roman - mislim da cu se razocarati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back