Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Raddo65, bas cu da potrazim. :hvala:

Nema na čemu.

Završila sam Devojku s pomarandžama. Jako lepa ljubavna priča, nimalo patetična s obzirom da je pisao mladi lekar na samrti, u amanet svome četvorogodišnjem sinu, sa željom da je ovaj pročita kad poraste. Ujedno se pita da li je bolje da se neke stvari u životu ne dese ako će trajati samo tren.

Nema na čemu.

Završila sam Devojku s pomarandžama. Jako lepa ljubavna priča, nimalo patetična s obzirom da je pisao mladi lekar na samrti, u amanet svome četvorogodišnjem sinu, sa željom da je ovaj pročita kad poraste. Ujedno se pita da li je bolje da se neke stvari u životu ne dese ako će trajati samo tren.

Diskutovasmo o Devojci s pomorandzama na Citalackom kutku,
diskutovasmo zaneseno i ocarano. :)

Rado, citala si Konstantinovo raskrsce.

O knjizi znam samo onoliko koliko procitah na Laguninom sajtu.

Zanima me tvoja impresija.
Tvoj dozivljaj romana.

Da li su pasazi o natprirodnom mnogobrojni?

Draga Dragonfly, dugo te nije bilo. :)
Što se tiče Konstantinovog raskršća, nema puno natprirodnog sem što je vampir glavni lik. Međutim, ono što je mene impresioniralo je činjenica da se cela priča dešava na prostoru Niša, moga grada. Ja kao književni laik nemam visoke čitalačke kriterijume, pa često ovde dođem u sukob sa profesionalcima. Zato ću se uzdrzati od komentarisanja; samo ću reći da je pisac koristio istorijske činjenice, začinio ih maštom, i ostavio sebi prostora da nastavi potragu za Konstantinovim mačem. Meni se roman dopao. Držao mi je pažnju sve vreme i pročitala sam ga u dahu. Volela bih da znam kako ga doživljavaju ostali čitaoci. Posebno ovi sa istančanim ukusom.

Što se tiče Konstantinovog raskršća, nema puno natprirodnog sem što je vampir glavni lik. Međutim, ono što je mene impresioniralo je činjenica da se cela priča dešava na prostoru Niša, moga grada. Ja kao književni laik nemam visoke čitalačke kriterijume, pa često ovde dođem u sukob sa profesionalcima. Zato ću se uzdrzati od komentarisanja; samo ću reći da je pisac koristio istorijske činjenice, začinio ih maštom, i ostavio sebi prostora da nastavi potragu za Konstantinovim mačem. Meni se roman dopao. Držao mi je pažnju sve vreme i pročitala sam ga u dahu. Volela bih da znam kako ga doživljavaju ostali čitaoci. Posebno ovi sa istančanim ukusom.

Grlim te, grlim. :zag:

Da se nadovežem, niti malo nije smešna izjava da osim glavnog protagoniste, vampira,
nema mnoštva natprirodnog.

Upućena sam u tematiku romana ali htedoh znati da li je pisac insistirao na
drugim žanrovima i koliko je koketirao sa natprirodnim.
Razumela si šta upitah a ja savršeno razumeh tvoj odgovor. :)
To je najvažnije. :)

Zvuči kao odličan spoj istorijskih činjenica i imaginacije.
Pretpostavljam da je tebi dodatna zanimljivost prepoznavanje lokaliteta tvoga grada. :)

Pročitaću roman, drugačiji je od svega što čitah u poslednje vreme.

Pochela nocas "Kaludjer koji je prodao svoj ferari"-Robin S.Sharma...
Moram priznatid a nisam neshto ljubitelj ovakve literature ("knjiga koja ce izmeniti o obogatiti vash zivot", "pricha o tome kako da ostavrite svoje snove i uzmete sudbinu u svoje ruke"), ali pochela sam nocas kao ajd' malo pred spavanje i nikako da je ostavim... mozda zato shto treba nauchiti pozitivno razmishljanje...
Je li je neko chitao i shta generalno mislite o ovakvim knjigama?

Procitah ,,Salemovo,, i ostadoh u njemu.
Stalno se vracam toj knjizi, gladim joj korice, zelela bih da budem medju Benom, Suzan, Metom, Majkom...
Sta da kazem nego da obozavam Kinga i njegove romane.
Bio je bolji ranije...Pa i ja sam ''ostao'' u ''TO''-u,''Jednoj Za Put'',''Ponekad se vrate'' i mnogim drugim njegovim pričama.On je nešto stvarno posebno,bez obzira što u poslednjih par knjiga menja stil i nije onaj stari.

Procitala knjigu "Will work for food or $", autor Bruce Moody. Knjigu je napisao covek koji ostaje bez posla u firmi gde je dugo radio, ima oko sezdeset godina, razveden, dete odraslo, sestra jedina od bliske rodbine bolesna od raka, ustedjevina se istopila a mora da se zivi i da se nekako neke pare zarade (da plati stan, racune, hranu). Ali niko nece da ga zaposli, i on pocne da stoji pored autoputa za znakom "Will work for food or $". Koliko treba da je otudjenje da ne zelis ili ne mozes da pitas najblize da pomognu u ovakvoj situaciji. Desava se u Americi, u Californiji. Interesantno kako se njegova osecanja menjaju, kako prica o svojim predrasudama, kako uspostavlja kakav takav kontakt sa nekim ljudima. Ako vidite nekog da prosi pored puta, ko zna kakva je njegova prica. I da ne pricam dalje, bas interesantna knjiga.

Posle ovoga uzela sam nesto sasvim drugacije:
Jane Green, Mr Maybe

Hahah, e ludušo! :heart:

Inače, trenutno čitam 26 knjiga. Neću vam reći koje su.

Zadnje..
Gejmen..Knjiga o groblju
trenutno
J.Gorder..Devojka sa pomorandzama

:zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:obozavam Justein Gordera...za moj racun najkvalitetniji pisac danas...ukoliko nisi procitala fantasticne su i njegove knjige Zamak u Pirinejima i Misterija pasijansa, Sofijin svet je vec ima antologijsku tezinu...

Zavrsila The Lost Symbol...znam da nije kao pisac na ceni ali meni je Dan Brown zabavan...podseti me na neke stvari koje sam mozda zaboravila isto kao sto dosta toga mogu da naucim iz njegovih knjiga...

Trenutno citam Oskar Vajldovu Sliku Dorijana Greja, dugo se trudila da nadjem tu knjigu i kako obicno biva kada neko ima prevelika ocekivanja nisam uopste odusevljena visez:(...mnogo sam je drugacije zamisljala...ideja je lepsa od realizacije

:

Trenutno citam Oskar Vajldovu Sliku Dorijana Greja, dugo se trudila da nadjem tu knjigu i kako obicno biva kada neko ima prevelika ocekivanja nisam uopste odusevljena visez:(...mnogo sam je drugacije zamisljala...ideja je lepsa od realizacije

Drago mi je da imam istomišljenike po pitanju Dorijana Greja i njegove slike. Jedna od retkih knjiga koje nisam uspela da pročitam do kraja, kao i jedna od retkih gde je film bolji od knjige.
Trenutno čitam "Intimna istorija čovečanstva" Teodor Zeldin i nešto mi ne štima. Nisam sigurna, ali mi se čini da prevod nije baš sjajan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back