Kića91
Ističe se
- Poruka
- 2.021
Nastavljam sa čitanjem trilogije "Cezarove žene" od Kolin Mekalou.
Trenutno čitam drugi deo: "Jedina ljubav"...
Trenutno čitam drugi deo: "Jedina ljubav"...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čitam Gubilište, Čingiza Ajtmatova (Kirgistan)
Ozbiljno dobar pisac, izgleda.
Kad zavrsis, napisi samo kratko sta je tema, posto u Kirgistanu nisam "bila"Čitam Gubilište, Čingiza Ajtmatova (Kirgistan)
Ozbiljno dobar pisac, izgleda.
I ja obožavam taj roman
Ta neka emocija koja prolazi kroz čitavu priču me je nekako nelagodno uvukla u taj lavirint, taj tunel, i nisam mogao da odolim toj lepoti.
Sabato je odličan pisac... nije ga džaba Kami hvalio, jes'![]()
Ranije im nisi bio toliko oduševljen.
http://forum.krstarica.com/showthre...bato-Tunel?p=19582906&viewfull=1#post19582906
Otkud ta promena mišljenja?![]()
Ranije im nisi bio toliko oduševljen.
http://forum.krstarica.com/showthre...bato-Tunel?p=19582906&viewfull=1#post19582906
Otkud ta promena mišljenja?![]()
Ti i dalje svijetom putuješ. Bližiš li se Kini? Da uzmeš ovog nobelovca. Ima jedna knjiga kod nas prevedena.
Ispostavilo se da to moje putovanje podrazumeva Francuza posle tj. pre svake zemlje, pa je presporo (no, briga me).
Nemam tu knjigu, a prijateljica Kineskinja koja je završila englesku književnost tamo mi kaže da je reč o sasvim prosečnom piscu koji na momente bljesne u kratkim pričama. U planu su mi, najpre, neke Indije i Rusije pa ću onda u Kinu.
Znači, ti otputuješ, pa se vratiš u Francusku. Može i tako.
Nego, šta si ono uzela za Indiju? Nešto od Ruždija? Pročitah prije neki dan negdje kako je ajatolah ipak uspio u svom naumu - od fatve Ruždi nije napisao dobru knjigu. Ova posljednja memoarska knjiga uglavnom naišla na mlak prijem.
Da sam znala da ću toliko boraviti u francuskoj, pošla bih odatle. No, poslednjih nekoliko godina sam u fazonu "e, još ovog Francuza i dosta" međutim...ništa.
Trudim se da za Indiju izbegnem Ruždija (koga nikad nisam čitala i koji mi uopšte ne deluje toliko dobro koliko je popularan), iako sam sa više strana čula da mu je Mavrom poslednji uzdah najbolja knjiga. A to sam i dobila nedavno.
Sem njega, znam za Arundati Roj, Bog malih stvari.
Morala bih još malo da se raspitam. Svaka pomoć je dobrodošla![]()
http://forum.krstarica.com/showthre...77902&highlight=bog+malih+stvari#post21977902Sem njega, znam za Arundati Roj, Bog malih stvari.
Morala bih još malo da se raspitam. Svaka pomoć je dobrodošla![]()
@Nora
Meni ta kirgistanska deluje zanimljivo. Deluje drugacije od onoga sto sam do sada citala, i zbog ambijenta i zbog same radnje.
U svakom slucaju ne znam vise ni jednog pisca niti knjigu iz Kirgistana
Ruzdija ni ja nisam citala do sada, a Bog malih stvri jesam.
To je prva indijska savremena knjiga koju sam procitala pre nekoliko godina i meni je bila otkrice.Bila mi je ono, vau.
Ne znam kako bi mi se sada dopala, ali u svakom slucaju nije njanjava, sentimentalana, i tako to sto ti nikako ne volis.
A da li bi ti se ipak dopala, to ne znam![]()
Dole Admin koji je uveo novo pravilo za zvezdice!
Naravno da ne, nego zaista ne kapiram čemu ova promena: ranije je mogla da se da reputacija nekome nakon 3 - 4 reputacije upućene drugima. Sad čekam po mesec dana da bih mogla nekome opet da dam reputaciju.Ti znaš nešto što ja ne znam?
![]()
Naravno da ne, nego zaista ne kapiram čemu ova promena: ranije je mogla da se da reputacija nekome nakon 3 - 4 reputacije upućene drugima. Sad čekam po mesec dana da bih mogla nekome opet da dam reputaciju.
Kapiram da je to neki administrator smislio. E, dole s njim!![]()