Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle, crkvene knjige su ipak strucna literatura, a ne knjizevnost. Procitala sam ja Bibliju i nekoliko knjiga o religiji, ali ovo je drugacije ili je 'Riznica' posebna. Kao prvo uz knjigu mi treba i olovka i rijecnik i kompjuter i strpljenje :). Onda, svaku recenicu moram 2x da procitam da bih svaku drugu razumjela :rumenko:. Brzo citanje ne dolazi u obzir, tako da cu imati zabavu duze nego sto sam planirala.
PS Za sada mogu samo reci da se radi o vjeri :)

Nema veze, iščitaću ja sve natenane...
Malo me zbunjuje izdanje, naime - naslov celokupne knjige jeste Siva sveska no unutar toga je podeljena na dve : Siva sveska ( Cahier gris) i Popravilište (Penitencier).
Uostalom znaš i sam, verovatno si se sreo sa tim izdanjem ( biblioteka Obelisk, žuta, tvrdo koričenje ) Koliko pokušavam da ispratim na netu, to su samo prva dva dela sage.
Pa nek krene omladinski i sazri kako budem napredovala:)

Svi se nesto palite na to Besnilo.Pa nije to neko posebno delo,a ni Pekic nije neka velicina kako neki misle.
Eto ta Americka tragedija od Drajzera,pa Drajzer je izmislio knjizevnost za Pekica.

:)
Šta znam,meni je Pekić fascinantan. Ali razumljivo je da ne može svima da bude podjednako zanimljiv.

Elem, danas bila do biblioteke - napravili su totalni haos, odlepila sam. Sve su porazmeštali i podelili po kategorijama drugačijim. Ranije su bile poređane geografski a sada imaju kategorije : Naučna fantastika, trileri ( a? ), ljubavni romani, memoari..itd

Nisam mogla da se snađem uopšte :(
Ali naučiću.

Dobra strana je da su dobili neke knjige koje ranije nisu imali, tačnije mislim da su ih samo prebacili iz drugih ogranaka :lol:
Konačno sam našla Strindbergov Inferno koji mi je Truman preporučio još pre par godina te Srce tame od Konrada i Sinklerov Dodsvort.

Poslednja izmena:
Elem, danas bila do biblioteke - napravili su totalni haos, odlepila sam. Sve su porazmeštali i podelili po kategorijama drugačijim. Ranije su bile poređane geografski a sada imaju kategorije : Naučna fantastika, trileri ( a? ), ljubavni romani, memoari..itd

Nisam mogla da se snađem uopšte :(
Ali naučiću.

.

Mene interesuje kako si se pre snalazila i kako ne mozes sad da se snadjes xD
Salu na stranu meni mnogo lakse tako :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back