Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, pa loše si mislila
smilie_girl_224.gif

Izvini, ali ja o svojoj popularnosti ne razmisljam, niti je dovodim u pitanje. Ja nisam rekla da sam popularna, vec me je sama javnost ucinila takvom.

Odoh sad u život. Svetski je dan muzike. Nemoj da vas brišem kad se budem vratila, bolje se sami smirite. Ljubim vas sve.
:cao:

I mi tebe ljubimo i cekamo da nam pises kako si se provela.
Ovo je jedna lepa temica i ne treba od nje praviti nesto sto to ona nije.
Bar mislim da postavljac teme nije mislio da se na ovoj temi raspravlja o teoriji knjizevnosti.
Nisam gledala ostale teme na Knjizevnosti, ali mozda postoji i takva tema, pa ko voli dubokoumne rasprave, moze tamo da se ``razmahne``.
Ja sam zavrsila dva faksa, pravo i doktor sam za psihijatriju, nisam knjizevnost, ali nikad nije kasno.

Ja sam zavrsila dva faksa, pravo i doktor sam za psihijatriju, nisam knjizevnost, ali nikad nije kasno.

Onda ti imaš VIP ulaznicu.:lol:

Šalim se. :zag:

Kad me baš pitaš, slušala sam The Foves, bend iz Bresta u Francuskoj (odakle je Preverova Barbara, tek da ima veze s književnošću :)).
http://www.balkanrock.com/index.php/vesti/najave/6704-the-foves-u-nisu-za-svetski-dan-muzike

Lepo sam se provela, baš smo uživali mm i ja. Malo nam je bilo neprijatno, mi pili sok a klinci oko nas pivo i mix votka- enerdži. :rumenka: Al' ljušte devojke...:eek:

Poslednja izmena:
Ja ne vidim ništa loše u raspravama, pa ni svađama, sve dok se ne pređe na neki nivo uvreda.

Upravo. Mada ko sam ja da nekom otvaram oči, kad to sami ne žele, nek misle da sve znaju o književnosti dok ih neko ne ispresliša uživo i bude ih sramota koliko malo znaju (ako je to moguće).
Nek i dalje nastave da čitaju knjige za jedan dan, ili još bolje u roku od 4 sata, a mislim da bi bio red time da se i pohvale autorima tih knjiga, koji će to svakako vrlo lepo primiti, pošto je jelte cilj bavljenja književnošću brzina čitanja. :)

Da ne pričam o stavovima tipa knjiga mi se sviđa, lepa mi je, zanimljiva itd., koji se mogu čuti od svakog osnovca.
Pošto sam ja završio po starom programu, mogu da konstatujem da se sistem obrazovanja (i ta izvikana Bolonja) toliko srozao kada studenti, doduše jedne totalno drugačije discipline, se time hvale i imaju o sebi jako visoko mišljenje. Mene bi bilo sramota.
Valjda svako ko ima keš misli da može da bude akademik. Šta znam.

Poslednja izmena:
Ja imam klimu u stanu,stan je malecki i ohladi odmah.Ali nije to to.
Eterna dream,slazem se sa tobom za ovaj zadnji tvoj post,ostale nisam citao.
Nikada nisam studirao ali znam da je Bolonja zaglupljivanje studenata.Ja znam i sto se namece takav obrazovni sistem mladima srom sveta.Tu se nas dvoje ne bi mozda slozili,ne znam tvoj stav.
U prilog tome ide i ta literatura da zaglupi narod.To smece od knjiga koje se zove hitovi,bestseleri.I sve ih je vise,nicu kao pecurke posle kise.Dobar primer je izdavacka kuca Laguna.Vlasnik te kuce je nekada cepao avionske karte putnicima na aerodromu u Bg.
A danas drzi knjizare u najskupljim lokalima u Bg.I ako ima dobru prodaju,nesto ne verujem da moze imati lokale u centru Bg samo zaradjujuci na knjigama.

Da samo kažem nešto na opasku "da svi umemo da čitamo", i to bi bilo to.
Ne umemo. Kao što mi laici u programima i igricama vidimo samo prozore i animacije, a programeri kodove, tako i u književnosti neki vide samo priče i zanimaciju, a neki simbole koji treba da ih vode nekim putem, jer nijedan pravi pisac (ne računam pisce bestselera i sexualno-psiholoških priručnika), sem možda Flobera, mada se i on prenemagao sa mišlju da bi najviše voleo da napiše knjigu ni o čemu, ne piše da mu prođe vreme,već im dela imaju ugrađen blueprint, što bi rekli Englezi. Ne umemo svi da čitamo.

Bolonja je jedno golemo *****, koje je sastavni deo mnogo šireg projekta globalizacije i idiotizacije planete. Ona je idealan ekvivalent divljem kapitalizmu u ekonomiji. Paralalno sa bolonjskom deklaracijom dešava se i ekspanzija privatnih fakulteta koji funkcionišu po čisto tržišnim principima, a navodno promovišu obrazovanje koje ne sme biti prepušteno trgovačkim postulatima, jer će rezultat biti stvaranje polupismenih idiota i mediokriteta.
Evo kod mene u Sr. Kamenici ima jedan fakultetkoji se zove FABUS. Klijentela koja se tu okuplja, čisto malograđanska, je potomstvo novopečenih tajkuna i vucibatina koje su ovu državu dovele do prosjačkog štapa. Duga, blajhana plava kosa, silikonske sise, pileći mozak, urbani vokabular, tipovi sa izdepiliranim listovima i mnogo zajebanim Dior naočarima, kojima je jedina tema sajam automobila i BMW 7, Golf 5... Eto, to ti je profil budućeg pripadnika intelektualne elite u Srbiji.

Nije problem u Bolonji, nego u tome što ne postoji nacionalni obrazovni standard, kontrola kvaliteta obrazovanja itd. Ali sve je to neka druga priča.
Inače, ne treba da se žalimo na brdo privatnih fakulteta. I u Americi imaš hiljade koledža, pa kad završiš neki jak sva su ti vrata otvorena, a s nekim drugim niko neće da ti da posao.

Bolonja je jedno golemo *****, koje je sastavni deo mnogo šireg projekta globalizacije i idiotizacije planete. Ona je idealan ekvivalent divljem kapitalizmu u ekonomiji. Paralalno sa bolonjskom deklaracijom dešava se i ekspanzija privatnih fakulteta koji funkcionišu po čisto tržišnim principima, a navodno promovišu obrazovanje koje ne sme biti prepušteno trgovačkim postulatima, jer će rezultat biti stvaranje polupismenih idiota i mediokriteta.
Evo kod mene u Sr. Kamenici ima jedan fakultetkoji se zove FABUS. Klijentela koja se tu okuplja, čisto malograđanska, je potomstvo novopečenih tajkuna i vucibatina koje su ovu državu dovele do prosjačkog štapa. Duga, blajhana plava kosa, silikonske sise, pileći mozak, urbani vokabular, tipovi sa izdepiliranim listovima i mnogo zajebanim Dior naočarima, kojima je jedina tema sajam automobila i BMW 7, Golf 5... Eto, to ti je profil budućeg pripadnika intelektualne elite u Srbiji.

Lepo,lepo.Raduje me da ima ovde mudrih glava koji razumeju o cemu je rec.Malo ko danas uspeva da se odupre globalnom zaglupljivanju.Svetski mocnici zaglupljju narode jer tako je bogatasima lakse da vladaju masama,da ih pljackaju i ponizavaju.

Treba da kukamo zbog privatnih fakulteta jer se panično čine koraci da se u svemu izjednače sa državnim, što je već i urađeno.
Na mom fakultetu je bilo studenata koji su za 3 godine položili 1,2 ispita i onda upisali privatni pravni i završili po ubrzanom programu, a ne verujem da su se baš toliko opametili odjednom.:D

Pa, urađeno je. Vajni ministar Obradović je smenio svog pomoćnika jer se bunio što će studenti privatnih fakulteta imati iste privilegije kao i studenti državnih. Pravopis nije bitan u ocenjivanju testova. Itd. :roll:

Najjaca mi je AKADEMIJA Sobota, i onaj majmun sto filozofira o frizurama kao da je to neka nauka :hahaha:

Eternal tumači teoriju književnosti, krajnje rigidno.
Velebit kuka na (američku, al' prećutno) globalizaciju.
Wild je cool ko salatica (hipi salatica).
Quentin diplomatski i razložno nalazi istinu na sredini.
Pevačica navlači vodu na vodenicu elitizma u pauzama samopromocije.
Rada čita Makina.
Bi se sprema za Klub.

A Lusi se vratio i (logično) pljuje Lagunu.
Nije što sam ja ja, al' samo sam ja ovde falila (sa pričom o tome da u umetnosti postoje pravila). :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back