- Poruka
- 60.291
To znači da još nisi naučio da čitaš![]()
Tako je. U čemu je tvoj problem?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To znači da još nisi naučio da čitaš![]()
Možda je to nekom i profesija.
A knjige se pišu, verujem, da bi pisac preneo neku svoju životnu istinu, saznanje, svoj talenat podelio sa čitaocima, možda nekog i inspirisao da krene njegovim koracima, a ne da bi nekog zabavio i olakšao mu časove dokolice.
Rekoh, verujem.
A šta misliš, da li ga je uspešnije preneo nekome ko je zapamtio njegove reči, ili nekome ko je o njima razmislio, i primenio ih u svom životu?
Možda je to nekom i profesija.![]()
Pa, kakve to veze ima sa nama, ako to nama nije ?
A što si se ti sad Eternal uvredio kad si prvi počeo da preispituješ tuđu privrženost knjizi?
Mislim, razgovaramo, ne?
Primeni u životu? Šta ti čitaš, sam svoj majstor?
Tako što se postavljate da ste posisali svu pamet sveta, a nemate ni osnovno elementarno predznanje, čast izuzecima.
Ja razgovaram, a Honduras vređa. Iz nekih njenih razloga, koji me ni ne zanimaju.
Ne vređam, nego mislim da ti potcenjuješ književnost, koja ti je struka. Književnost je mnogo važnija nego što ti misliš.
Ja potcenjujem književnost. Molim, te, reci mi kako?
ljudi volje da čitaju zato što ih se to što je napisano tiče, zato što ima veze sa njihovim životom
Tako sam ja dobijala frasove kad je Luciuss delio filozofe na prave filozofe i nefilozofe i ocenjivao Kanta i kompaniju ocenama![]()
Znate kako, uz dužno poštovanje, da čitamo znamo svi ovde.
Drugim rečima jer vide neku korist za sebe, što dijametralno suprotno svrsi književnosti, one prave, koja treba da bude korist za čovečanstvo.
Ljudi svašta rade iz koristi, kockaju se, kradu, vrše preljube....to se može podvesti pod lifestyle.
Ma ok, ja sam kvazi-intelektualna elita.
A ovo što si napisala
mi je stvarno totalno neozbiljno. Znate šta, svi znamo da dišemo, da hodamo i da mislimo, svi smo za sve sposobni![]()