Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam dakle, Karlu Benks, roman Šuma duša.
Najpre bila interesantna, posle sam je razvlačila, i nije ostavila naročit utisak.

Pročitala i Šlinkov Gordijev čvor.
Čini mi se da mu se vraćam da bih našla na ponovni osećaj koji se javio tokom čitanja Čitača.
Međutim, ili sam ja bila mlada, ili je on samo tada bio dobar.
Mislim da ću se ostaviti Šlinka.

Naiđoh na zanimljiv aslov, poželeh nešto italijansko.
Naime, uzeh Čudesan život diplomiranih književnika.
Neveliko delo, čini mi se da ću se zabaviti.

Dan posle noci -Anita Dajamant (napisala Crveni sator i druge....)

Kako preziveti posle holokausta....? Cetiri devojke su pobegle u Izrael iz nacisticke Evrope, hoce li moci da zaborave, da se usude da se nadaju? Istinito i duboko prijateljstvo pomaze svakoj ponaosob, i hoce li se snaci kad jednom odluce da svaka krene svojim putem? Zaista potresan trenutak istorije zabelezen i odgledan ocima cetiri mlade devojke spasene jedne noci iz Atlita (sa jos 200 zatocenika)kojim je upravljala britanksa vojska...Presla sam polovinu knjige i neverovatno me dirnula, tek na kraju ce, tako su rekli oni koji su je vec procitali do kraja...

Poslednja izmena:
Priča je napisana iz perspktive psa, koji opisuje život svog gazde. Ide retrospektivno, na početku opisuje sebe kao starog psa, koga gazda vodi na uspavljivanje, a onda uvodi nove likove i počinje priču o svom gazdi, neuspelom vozaču formule, koji najviše voli da vozi po kiši, dok Enca (psa) ostavlja kući i donosi mu kasete sa snimcima trka. Pas je tako mnogo naučio o životu ljudi gledajući televiziju i snimke, a jedina želja mu je da se u sledećem životu rodi kao čovek, iako je svestan svih ljudskih nedostataka.

Završih I magarica ugleda anđela od Nick Cave-a.
Odlična.
Ako je uporedim sa ' Smrt Zeke Manroa', teža, mračnija, prljavija...podjednako vulgarna ali nekako ta prostota ovde teče, nameće se dok mi je kod Zeke smetala , činila se isforsiranom, neprirodnom....uprkos tome što je knjiga sama po sebi bila odlična.
Kejv u svom najboljem izdanju..

Zadovoljna

Krenuo danas Umetnost vožnje po kiši.. Nisam verovao da čoveka knjiga može da rasplače, sad verujem

Odavno sam je citala, ali verujte mi, plakala sam kao kisa.
Prvo me je zaintrigirao sam naslov, pa jos kada sam saznala da je glavni lik Enco (pas), to je bilo to - prosto sam morala da je procitam.
Mnogo si je dobro opisao .apsolut.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back