Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spisak promasaja 2011. godine

Fama o biciklistima – Svetislav basara[/B] (bzvz, ostala neprocitana)

Zato sto te volimi – Gijom Muso[/B] (ni ne secam se)

Nisam je čitao, ali sam nešto mislio da je ova Basarina knjiga baš dobra s obzirom koliko o njoj pričaju...
Ovu drugu knjigu ne bih pročitao ni da mi plate! Ne znam kako ljudi mogu da romanima daju ovako glupe naslove!

Nisam je čitao, ali sam nešto mislio da je ova Basarina knjiga baš dobra s obzirom koliko o njoj pričaju...
Ovu drugu knjigu ne bih pročitao ni da mi plate! Ne znam kako ljudi mogu da romanima daju ovako glupe naslove!
Basaru probaj, mnogi ga cene, sta ja znam...
Ja sam htela sama da probam i mislim da cu probati jos barem jednu njegovu.
Jedino sto mi je kao lik nesimpatican :think:

A ovo za naslov si u prvu :lol:
Stvarno je bzvz.

Сада читам ове књиге.

„Познавање живота“
Алфред Адлер

„индивидуација и (или) ОБОЖЕЊЕ“
Владета Јеротић

Ooo,konacno da neko cita nesto ozbiljnije od Kekeca.
Adlera sam i ja ovih dana zavrsio jednu knjigu O NERVOZNOM KARAKTERU.Citao sam ga i ranijih godina.Samo on mi je prilicno slab od svih tih cuvenih psihijatara/psihologa/sociologa.On je nekako najneubedljiviji.Jung i From su od njega daleko misaoniji,Karen Hornaj takodje,Frojd naravno.
A Jerotic,pa dobro je njega citati,sazna se o drugim autorima,preko njega se dodje do nekog dobrog pisca,mislioca i sl.A sam Jerotic nije dubok,nije originalan,on uglavnom ponavlja sta su drugi rekli,vezan je za Junga.I dosadan je kad zapadne u pravoslavni sevdah.

Адлерову индивидуалну психологију, сматрам највјеродостојнијим психолошким приступом.
Владету Јеротића волим управо због тога двога: темељног прегледа мишљењā на одређену тему и православних ставова.

Poslednja izmena:
Адлерову индивидуалну психологију, сматрам највјеродостојнијим психолошким приступом.
Владету Јеротића волим управо због тога двога: темељног прегледа мишљењā на одређену тему и православних ставова.

Pa dobro,ja mislim nista nisam naucio od Adlera i ako sam procitao njegove 3-4 knjige.Od drugih mislim da sam naucio,njegovih kolega.
A Jerotic,zar ne mislis da preteruje sa pravoslavljem i slovenstvom?
Ipak je on vezan za crkvu,stalno je sa popovima,i predavao je na Bogoslovskom fakultetu.Cini mi se da on ima lepih interesa od crkve i onda ko te hlebom hrani njega i hvali.

Не бих рекао да Јеротић `претјерује са православљем` нити да `навија за цркву`, како се неки знају изразити. Он само, на тзв. савременом човјеку разумљив начин, излаже православно учење и то најчешће упоредно са неким другим учењем, прилично подробно износећи сличности и разлике.

Чињеница јесте да је православно лијечење душе, неупоредиво боље од свих модерних психологијā и психијатријā, али је углавном непознато пошто га готово нико није објавио у систематски уређеном облику.

Ne znam puno o tom pravoslavnom lecenju.Ja sam skeptik kod religija,ne samo pravoslavne.Ja se slazem sa Frojdovim pogledom na to,a on je bio ateista.
Svaka religija na neki nacin leci,mada ne svakoga,i tu ne vidim zasluge nekog popa ili Jerotica.
Religija je kao sto rece Frojd kolektivno lecenje neuroza.Otuda uvek u crkvama vise zena jer one su tome sklonije.
Jerotic se trudi da bude verski i nacionalno tolerantan,i na prvi pogled deluje da je tako.Medjutim kao i svaki ostrasceni vernik,ipak je na suptilan nacin nerealan,pristrasan,samo hvali svoje i uglavnom lose iznosi o drugoj strani.Retko je kad sta dobro rekao o katolicanstvu,budizmu,islamu i drugim konfesijama.A nemoguce je da samo pravoslavlje u svemu valja a drugi da su bezvezni.

Био сам се, нажалост, упуштао у све – од будизма до будализма – па сам штошта научио о религијама. Православно хришћанство не бих, уопште, сврстао у религије.

Покајање је јединствен појам и постоји само у православљу. РЕБТ је, увидјевши плодове покајања, покушала конструисати нешто слично, али није успјела у томе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back