Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Feelgooood:
Opsada crkve Svetog Spasa - Goran Petrovic

Kako ti se dopala knjiga? Ja sam je procitala jednom, zatvorila zadnju stranu i ponovi, ODMAH pocela iz pocetka. prosto obozavam tog prepametnog Gorana Petrovic.kakav genije. Kakve recenice, kakav pogled na istoriju, kakvi opisi predela, kakav fantazer!
"Sitnicarnica kod srecne ruke" je, takodje, odlicna,ali je "Opsada" bolji roman (po meni). Takodje su mu sve kratke price SUPER. Za mene je on daleeeeeeeeeeko bolji od Milorada Pavic (poredjenje zbog fantastike i teske razumljivosti)!

Pocetak me je hipnostisao, ali kraj mi je malo holivudski... Mada, kako je i moglo da se zavrsi?

Neko je spomenuo Harlana Kobena. Njegova knjiga "Nikom ni reci" je fenomenalna! Zamalo sam zakasnila na jednu zurku citajuci je.

Preporucujem i Patrisu Kornvel, ko voli krimi i forenzic, prva kod nas objavljena je Post mortem, ima jos 2 valjda na srpskom, a na engleskom preko 10. Super je.

stariselagano:
Carobni breg sam procitala u jednom dahu davnih 80-ih (kao student), nameravam ovih dana ponovo. Maksimalna preporuka za sve koji ga nisu procitali.
Ovih dana tragam za romanom "Smrt u Veneciji".

Мислим да га можеш пронаћи заједно са "Тонио Крегером" у "Деретином" издању. Дакле, Кнез Михаилова улица (уколико живиш у Београду) и књижара "Дерета" премда постоји у више новијих издања... Док осталих његових дела нема... Уопште...

dok sam je citao bio sam odusevljen knjigom. sada ni sam ne znam. mislim da je knjiga dobra ali, otkud znam, ipak me je kraj malo razocarao ili sta vec mada ni sam ne znam sta sam ocekivao a zapitao sam se u sta verujem a verujem i da je bio isti slucaj i sa svima koji su procitali ovu knjigu. u svakom slucaju, treba je procitati, ako nista a ono zbog slike "Tajna vecera" e, ta stvar mi je bas ostala upecatljiva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back