Šta ste danas jeli?

Danas smo ručali pileću supicu (praviu... od "pravih" pilića koje moja tetka gaji), nešto što ne znam kako bih nazvala... "musaka od pečene paprike sa sirom" recimo: Ispečena, očišćena paprika (ona lepa, debela, crvena) se ređa neizmenično sa "filom" koji sam napravila od sira, pavlake, jogurta i jaja, začinila belim lukom pa se sve strpa u rernu da se fino zapeče.
Šnicle od pilećeg belog mesa (premazane senfom, posute crvenim lukom, prelivene vinom i ispečene u rerni) jeo samo muški deo... Mi ostavili za sutra ;)
Večerali palačinke.

Kod mene se ti krajevi od testa zovu LANGOSH, to je naziv, madjarski za te "gibancice" tanko razvucene od preostalog testa i kada se isprze u ulju budu tako hrskave i lepe, mogu se jesti slane ili slatke, a moji momci ih natrljaju sa belim lukom:sad2:ja to ne volim, volim sa pavlakom ili pekmezom:)

Za dorucak kafa u 11h.
Posle oko 15h jedno parce junece dzigerice (+-150gr), onako bez hleba ,samo posoljeno morskom soli . Oko 15:30h dve palacinke sa po dve pune kashike eurokrema & plazma keksa.
U 22h , zamesio sam Chapati + Dal makhani + neki lagani sadji (od krompira i kelja)

Ja evo tek sada stigla i rucala. Posto sam bila na terenu u Surcinu pre polaska spremila pile i krompir i ostavila mom dragom samo da ukljuci rernu i pripazi da ne izgori. Sada je sav vazan. Kaze docekao zenu sa ruckom:zcepanje::zcepanje: Imali i kupus salatu.

Čorbicu od šargarepe i karfiola.
Komade oslića zapečene u rerni sa dodatkom začina, belog luka, limuna i maslinovog ulja.
Salatu od šargarepe sa limunom, maslinovim uljem, peršunom i belim lukom.

Eeeee,kod mene kada dolaze gosti,ja nekuvam supicu.Ima ko je za to zadužen.

A danas bili na ručku kod mojih.Mamina supica,domaća,bistra,karađorđeve,pomfri i kupus salata.Dezertirali oblandu sa plazmom i suvim grožđem.

Najbolji ručak je kod mame.Najopušteniji.I sada je kupila mašinu za sudove,pa me ne grize savest što ona pere sudove,a meni kaže da legnem,da odmorim...

Moja mama...:heart:

Bas vam svima zavidim na mamama, svekrvama, tetkama. Meni bi bas legla neka od njih bar jednom mesecno da me pozove. Mene ovi moji prijatelji i kad pozovu to se svede da u vecini slucajeva ja spremam. Rodjaka ovde blize nemam.
Ja danas spremala pilecu supicu sa domacim rezancima, sarmu od kiselog kupusa i lenju pitu sa jabukama.

Back