hello kity
Primećen član
- Poruka
- 971
a ja kuvam sarmu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pileca corbica, pile sa krompiricima, i kesten pire![]()
Jel mozemo da zamolimo za recept,mnogo dobro izgledaju...
'Ajd' pošto sad imam vremena, a i tema je odlutala, da vam napišem svoj omiljeni recept za kroasane... ili bar ono što se kod mene tako zove.
Daklem...
Potrebno je:
2 jaja
3 kašike šećera
1 kašika soli
0,5l mleka (toplog, može i pola vode, a još bolje ako se zameni surutkom)
1dl ulja
1 kvasac
0,8kg brašna
1 margarin
Potopiti kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i ostaviti da se podigne. Dobro umutiti jaja, pa dodati so i šećer. U umućenu masu dodati ulje, zatim nadošao kvasac.
Sipati masu u prosejano brašno i umesiti testo. Važno je da se testo jako dobro izmesi. Ostaviti da nadođe. Za to vreme margarin dobro umutiti (ja i obeležim petine). Testo premesiti i podeliti na 6 jednakih delova. Svaki deo razviti u krug. Premazati margarinom (na svaki po petinu) i ređati jedno preko drugog (naravno gornji ne mazati). Okrenuti naopako i razviti što tanje.
E sad... kako ovo da objasnim (meni su crtali!). Trebalo bi da dobijete krug prečnika oko 50-60cm. U sredini izrezati krug prečnika oko 25-30cm iz koga se režu kružni isečci ("trouglovi") od kojih se oblikuju kifle (najbolje je zamotati ih oko drške od varjače ili prsta, tako da unutra ostane šupljina). Od preostalog dela testa oblika kružnog prstena, takođe izrezati "trouglove" i oblikovati kifle. Ređati na tepsiju prethodno podmazanu (ili prekrivenu papirom za pečenje), ostaviti da odstoje oko dva sata (otprilike treba da se udvostruče - vreme stajanja zavisi od temperature na kojoj stoje), premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Ubaciti u rernu i peći.
Ako želite da ih filujete - snađite se :wink:
da. U osnovi.Hvala puno,to su ovi sa slike,jel?
Купиш кестен пире у ул. Албанске споменице, пошто видим да си из БГ, па додаш на 1kg око 200g шећера у праху и једну умућену слатку павлаку (малу) и по укусу рума. Павлаку додајеш постепено, јер густину одредиш зависно од тога да ли се прави неки фил или се једе са шлагом.