Šta ste danas jeli?

a evo i recepta ,možda neko i proba

1kg.mlevenog mesa,2 male glavice crnog luka sitno iseckane,4 kasike prezli,2 jaja,200gr sira(ja dam parmezan),začini po želji,beli luk,peršun,biber,so.Sve zamesiš i oblikuješ ćevape,svaki ćevap obložis tanko sečenom tikvicom a preko toga listom tanko sečene slanine.Ređaš u tepsiju,moze nauljenu(ja dam na peko papir).Pečeš oko 30 min na 200 stepeni,

Pa PRIJATNO

Ovo cu morati da probam samo reci mi koje meso uzimas i kako peces krompir na peko papiru? Da li ga premazujes uljem?

Meso uzimam govedinu ,može i mešano.A krompir(presan) isecem na željeni oblik,(kockice,štapice...),posoliš,i dati jednu kašiku ulja.Ja dam maslinovo,može bilo koje.Promešati i istresti u tepsiju koja je obložena peko papirom,peći na 200 dok ne porumeni.Ništa ga neokrećem,bude baš fino.
P.S. U krompir kada dodate so i ulje,možete dodati začine suve po želji,malo belog i crnog luka,mlevena crvena paprika,kari,bosiljak......ustvari šta volite.

Ja baš i ne moram, ali mi se sviđa da surfam po netu kada svi spavaju.Jedino sam tada na miru.Nema ono- mama daj vode, donesi mi svesku, izvedi Arčija, sipaj mi sok, javi se na fon, neko zvoni, postavi ručak...večeru...itd.
Danju je haos, a noć mirna bar do 7 ujutro.
A što se tiče krvi :zper:

Opet niko ništa ne jede!! Da se niste priključili onoj akciji "štrajk gladju protiv gladi"? Jes da počinje tek 16-og, ali otkud znam!
Kod mene danas bela i crvena boranija, pohovano meso, i sarmice u zelju sa kiselim mlekom(ove sarmice ostale od juče)

Back