Šta ste danas jeli?

Mi danas bili na ručku povodom 18-tog rođendana ćerke moje drugarice.
Bilo svega: od sjajne juneće čorbe, poreko pečenog mesa, paniranog oslića, punjene ćuretine, roštilja uz odličan prilog, do torti raznih sorti.
Neka joj je sa srećom punoletstvo! :heart:

Shto ja volim ta jela iz rerne u zemljanim posudama, moja mama je bila poreklom iz Predejana, pa su mi ta juznjacka jela u krvi, volim da ih spremam i da jedem i vrlo su zdrava, spremaju se uglavnom od povrca sa kombinacijom jaja, sa vrlo malo ili bez imalo mesa...:)

Za ručak bila prava domaća kokošija supica (juče sam skuvala baš dobru količinu ;)), rižoto sa seckanim kokošijim mesom, paradaiz sos a dezertirali smo grožđe.
Za večeru dragi spremio "pofezne" (to mi ostalo iz Ubistva s predumišljejem) tj. "hleb u jaja" po naški (iliti kvašenice).

Za ručak bila prava domaća kokošija supica (juče sam skuvala baš dobru količinu ;)), rižoto sa seckanim kokošijim mesom, paradaiz sos a dezertirali smo grožđe.
Za večeru dragi spremio "pofezne" (to mi ostalo iz Ubistva s predumišljejem) tj. "hleb u jaja" po naški (iliti kvašenice).

"Ovo su ti przenice i to masne"

"Zlicicu po zlicicu, napunimo tikvicu, stavimo joj rajcicu, pa stavimo u zdjelicu" :lol:

Mnogo lep i tuzan film........

e bas mi krenula voda na usta ja radila ceo dan pa bila na suvoj hrani:djevrek,pereca,jogurt sa muslijem,mali ctoblerone,krem bananica,fazon,i ogrebala se za makarone sa sirom a sve zacinila sa pizzom kad sam dosla kuci,svekrva bila vredna.

Mi ručkali pastrmkicu spremljenu na roštilju i krompir salatu :zjede:
najlepše od svega, kad sam stigla kući - ručak gotov.
Muški deo se isticao danas (istina, meni su ostali sudovi ;))
za večeru sam pravila proju.
Naravno, "neki" jeli uz prilog: kobasice :hahaha:

Da se i ja malo ukljucim povodom ove teme. Vidim aktuelna punjena paprika, i kod mene bila juce a i danas ce posto verovatno kao i vecina spremam za dva dana, a u nedelju, posto se posti bice riba, panirane lignje i pita sa pecurkama pa izvolite. Pozdrav svima.

Back