Šta ste danas jeli?

Juče Bonaro špagete.Uh što ih svi volimo. Čak i moj mužić zna da ih spremi. A danas, dajte neku ideju.:rumenko:Neko jelo koje se spremi za 15-20 minuta (računajući i konzumaciju istog), jer radim do 17,00, a već u 18,00 imam obaveye van kuće. Eh, da mogu da se kloniram, možda bi mogla i kod manikira stići:manikir:

Mi juče šetali sa kucom, pa svratili u prodavnicu gde je moj dragi naišao na gotove kuvane škembiće (inače ima zabranu spremanja istih zbog miomirisa koji se šire po celoj kući).
I tako je on danas imao ručak, a pošto zbog njega, kao osvedočenog mesoždera, svakodnevno kuvam "mesni" ručak, predložim mami da za nas dve spremim karfiol (lepo ga obarim, pa prelijem mešavinom jaja, pavlake i sira pa sve u rernu... znam da voli). I tako napravim krem čorbicu od karfiola i taj zapečeni karfiol za nas dve (bilo baš dobro), pitam je kako joj se sviđa, tek ti moj "rekonvalescent": "Pa lepo je... al' "prazno". Ja sam navikla da i uz takav karfiol imamo nešto "konkretno"..."
E, pa stvarno! :zcepanje:

Zanima me kako odlučujete šta ćete pripremati.Da li razmišljate o ceni tog obroka, o hranljivosti, korisnim sastojcima.ili jednostavno pripremite od onog što se ima pri ruci. Da li kod vas, svi ili većina ukućana vole istu hranu, tj jelo.

Kod nas se riba jede jednom nedeljno i junetina isto tako(kuvana ili snicle sa barenim povrcem:( ) a ostalim danima najcesce po zelji mog sina i muza koji su isti i jakooooo probirljivi.Ponekad odem na pijacu po jedno,ode mi oko na nesto sasvim drugo i ne bude nista od tog rucka koji sam planirala.Juce kupila mleveno za musaku,pa vidim one suve crvene paprike i momentalno se predomislim.Obozavam ih
A naravno,razmisljam i o ceni,nekad spremim nesto od toga sto imam,ali najvise volim kad mi kazu konkretno sta da spremim.Ponekad mi je teze da smislim sta spremiti:think:

Bravo Vera... što si nas i na to potsetila :D.
Ručali čorbicu od mešanog povrća i pilav sa ostacima pilećeg mesa iz supe (koju smo pojeli pre neki dan ;)) .
Za sutra stavila grašak u ekspres lonac.:)

Juče Ciganski kotleti-modifikovan na moj način. Obarim mešano smrznuto povrće, dodam malo karfiola, brokolija, krompira, vegete i seckanog peršuna.Meso-ovaj put su bile krmenadlice (ali ja skinem kosku, i svaku žilicu i "belo"), kratko ispečeno u tiganju.Posle složim meso u vatrostalnu činiju, preko skuvano povrće, pa bešamel i na kraju narendan kačkavalj. Kompletan ručak. Od preostale tečnosti od kuvanja povrća, napravila gustu čorbicu.E sad što se zove Ciganski kotlet, to nikad nisam saznala. :dontunderstand:

Grcke kufte ( sa vizom ) u corbici

za 4 osobe

400 gr. mlevenog mesa, 1 soljica pirinac, 1 jaje i zacini.Sve se umesi i prave se male loptice koje se samo proprze u ulju.
2 l vode sipa se u serpu, dodaje se glavica crnog luka, seckana, sargarepa, rendana, vegeta i sve to da provri.Onda se ubace loptice i kuvaju se oko 20 minute.Na kraju se dodaju 2 rendana krompira i sa njima kuva jos 10 minute. Kad se skloni sa vatre dodaje se umuceno jaje sa malo limunovog soka ili bilo koje sirce, samo da ne bude mnogo kiselo i seckan persun.
Brzo se pravi, ja metnem vodu i dok provri, gotova cufta, proprzena i odmah u vodu. Bude za 40 minute.

Grcke kufte ( sa vizom ) u corbici

za 4 osobe

400 gr. mlevenog mesa, 1 soljica pirinac, 1 jaje i zacini.Sve se umesi i prave se male loptice koje se samo proprze u ulju.
2 l vode sipa se u serpu, dodaje se glavica crnog luka, seckana, sargarepa, rendana, vegeta i sve to da provri.Onda se ubace loptice i kuvaju se oko 20 minute.Na kraju se dodaju 2 rendana krompira i sa njima kuva jos 10 minute. Kad se skloni sa vatre dodaje se umuceno jaje sa malo limunovog soka ili bilo koje sirce, samo da ne bude mnogo kiselo i seckan persun.
Brzo se pravi, ja metnem vodu i dok provri, gotova cufta, proprzena i odmah u vodu. Bude za 40 minute.

Hvala Vera.Obožavam te bzinske ručkiće.

Back