Sta sprecava vojsku Srbije da brani Sever Kosova???

A,onda dobro!!!

Nego nemaju ni 5% glasova. Kako od njih da pravis vladu?

Vladu ne činu 2 ili 3 miliona ljudi.

Dovoljna je i 2-3 prava čoveka i da sve to funkcioniše kako treba.

Ti si izgleda navikla na taj demonacistički sitem O-RUK ..... pa ko kome utera .... e tamo gde toga ima nema vlasti.

Prvo i osnovno je da se znaju ustavna ovlašćenja. I tu nema "demokratije, samo odgovornost i stručnost.
A kakvu ti misliš da stručnost poseduju demokratski "lideri" kada su potekli na ulici i ogrezli u kriminalu ? Oni se na primer u Americi zovu kriminalni bosovi ili kumovi. Samo kod nas takvi mogu da budu samozvani predsednici i da vladaju državom.

Sad mene intersuje kakvo ti uopšte posediješ stručno znanje ?
Bilo kakvo ... osim što znaš da opljačkaš banku ?

Poslednja izmena:
mnogi nervi u nasem oficirskom koru su danas na testu.
hoce li ***** ili vojnik prevladati u toj unutrasnjoj borbi, videcemo

Nisi ovde , ne živiš ovde , nebitno od kada , pa ću malo detaljnije :

Od kako je tadija preuzeo ministarsku ulogu u vojsci , da bi kasnije palicu predao šuNATOvcu , pa ovaj postavio onog kninskog pobegulju sa kućnog mu praga u toku rata , Ponoša koji je istovremeno u rodbinskim odnosima s Tačijem il' beše Haradinajem , glavom i bradom , naš oficirski kadar više ne postoji...bar ne što se časnosti, patriotizma i borbene gotovosti , tiče. Lična im imena nemaju veze ili što se stidljivo vikaju Srbima, na papiru , naravno.

Nekadašnji sposobni i časni oficiri su šutnuti iz sadašnje vojske , a ostavljeni su poslušnici kojima su nadređeni belosvetski niži kadar nato , eu štajaznamviše kako se nazivaju.:neutral:

Tu nakaradnu tvorevinu su nakalemili gomilicom zgubidana , sirotinje i dronfuljica koji se vabe vojnicima/vojnikušama i koji rade za platice od 15.-tak 'iljada dinara , negde oko 150 eura.

I da ima neko ko bi naredio borbenu gotovost u Srbiji , nema su čim , odnosno s kim.

O čemu dalje da pričamo ?!

videli smo na primeru gruzije da se rezimske vojske po nato modelu upotrebljavaju samo na sopstvenom nenaoruzanom narodu, pa i ako treba da se ubijaju civili, bilo je oko 1800 mrtvih a 24 sata `intervencije`.

ali kada dodje prava vojska...sminkeri dobiju po njokalici bez obzira na lepe dzipove, automate i digitalnu uniformu

videli smo na primeru gruzije da se rezimske vojske po nato modelu upotrebljavaju samo na sopstvenom nenaoruzanom narodu, pa i ako treba da se ubijaju civili, bilo je oko 1800 mrtvih a 24 sata `intervencije`.

ali kada dodje prava vojska...sminkeri dobiju po njokalici bez obzira na lepe dzipove, automate i digitalnu uniformu

Gde ti ovde vidiš pravu vojsku?

Inače se slažem s tom konstatacijom.

p.s. Koliko ja znam , a znam dobro, prave vojske više u Srbiji nema ....nažalost.

Pa jel znas ti, da bi te u ratnim okolnostima, streljao svaki vojni sud, pri svakoj vojnoj jedinici za ovakvu izjavu?Ti mislis da je srbin nekada imao ravnopravnog protivnika kroz svoju istoriju? I ako tvoj patriotizam zavisi od jacine protivnika i klope koju ces danas da dobijes kao sledovanje, onda si ti vise amerikanac nego srbin.

Ne lupaj gluposti. Ovo sto vi predlazete ovde je klasicno samoubistvo i nema nikakve veze sa sledovanjem i ostalim glupostima. I nemoj da sumnjas u moj patriotizam. Ja sam spreman da ratujem za svoju zemlju, ali nisam spreman da zrtvujem tudje zivote zato sto mi se tako digla ona stvar. To se odnosi na one bolestine koje si ti pisao pre par dana ovde.

Ne padajte na Tači-Nato propagandu. Kao ne možemo mi njima ništa...nemamo s kim, nemamo s čim....:rtfm:
Matematika kaže:
7.000.000 stanovnika SMRDIJE i pored svega daje 700.000 dobrih (upotrebljivih) vojnika prvog i drugog poziva.
Ako SMRDIJA upotrebi i žeMske vojnike sukladno čivutskim promjena u vojsci Smrdije onda imamo još 700.000
sa 1.400.000 vojnika/vojnikinja sa puškama M-48 i PAP uz dodatak po jednog puško-mitraljeza po vodu (i poneke snajperskaje vintovke Kelašnjikov) razbićemo ih ko beba zvečku.

Napomena: čak ni NATO pakt ne može da mobiiliše toliku vojsku, može malo da serre iz vazduha, ali zato moramo biti brzi (Hićin blic krig) :per:

Gde ti ovde vidiš pravu vojsku?

Inače se slažem s tom konstatacijom.

p.s. Koliko ja znam , a znam dobro, prave vojske više u Srbiji nema ....nažalost.

ova `vojksa` je kao malo bolja privatna agencija

ona ce da cuva miska, borata, dinkica i sl

a nece da cuva narod jer nije za to ni pravljena. ne ljutim se ja na njih. oni su profesionalci, a upravljanje je negde drugo, oni samo slusaju koliko mogu.

Pa jasno im je da nema smisla. Nije to rat protiv šiptara ili protiv Albanije. Mnogo veća sila je u pitanju i ljudi nekako nemaju volju da gruvaju na vetrenjače.
Samo lud bi sad ratovao (izvinjavam se što vređam nekolicinu forumaša).

greska u koracima pajdo.Tokom 99e najvece funjare su bili bas profi sastavi, SAJ i slicni njima.Izbegavali su svaku akciju visokog rizika,navodno komandir cuva ljude bas je baja.To sto posle ista ta akcija spadne na neke mucenike daleko losije opremljene i obucene pa ljudi opet odrade posao to "profesionalce"nije puno pogadjalo.Profesionalac zna da ce rat da se zavrsi na ovaj ili onaj nacin, i zato mu je bitno da prodje pizadarije bez puno guzve.Profesionalac u sukobe ne ulazi sa srcem, nego rezervisano sa "glavom", i zbog toga je veliki ziheras.Koliko je to dobro toliko je lose po one druge koji ce morati da odrade posao umesto njih.Nema leba bez aktivne rezerve.Granicu je odbranila rezerva sa dobovoljcima i redovnom vojskom,srce je bitno.Dok je kod profesionalca spoznaja da prvog leze plata sa terenskim dnevnicama,zbog toga njemu sve lici na "vetrenjace".
I organizovani "terorizam" u rukavicama je oblik borbe.Sta grunula auto bomba pored kolone ROSA petnaest mrtvih ,je8iga nismo mi opet neki ludi Norvezanin brejvik

Poslednja izmena:
Eto pitanja, ko ima "veca ovlascenja"...ustav ili predsednik??? Zasto se nasa vojska samostalno ne odnosi prema tom pitanju... Postoje specijalne jedinice. Sad vidimo i korist od paravojnih formacija. Zasto neko sa oruzijem ne ucini nesto. Hocu da cujem sta ih to sprecava, da li Tadic, EU, SAD ili strah...Sta bi se desilo da vojska preuzme sever kosova???
Sprecava sporazum koji je potpisao onaj pre Tadica, a kojim je i pustena strana vojska tamo.

Mnogi se ovih dana zanose o upotrebi VS u pomoci Srbima na severu Kosova. Od toga nema nista,i zbog vlasti i vrhovnog komandanta,komandnog kadra,ali i samih pripadnika vojske po dubini. Evo,ja znam nekoliko profesionalnih pripadnika vojske,od njih 5, cetvorica kiazu da nikada ne bi ratovali. To je neverovatno,jer su oni placeni za to,na kraj krajeva. Svaki od njih ima dobru platu u odnosu na ekonomsku situaciju kao i brojne beneficije,jeftinije stanove,redovne plate,sto nije slucaj sa ostatkom stanovnistva. Prosto me zanima kako bi u Americi prosao vojnik koji bi rekao da ga ne zanima da negde vojno intervenise. Caki da ima ko da naredi,vecina bi gledala samo svoje d..e. Sta vi mislite o tome ?

Tacno je da vecina njih ne zeli uopste da ratuje, ali to uopste ne znaci da je borbeni moral nizak. Nprotiv, upravo zato sto je taj posao jedan od najtrazenijih u Srbiji, sama pretnja otkazom (a ti ljudi tesko da nesto drugo mogu da rade, stara boljka u srpskoj kulturi da ti je radno mesto zacamentirano, i da je smak sveta i univerzuma kada te otpuste), bi ih naterala da itekako fantasticno obavljaju svoj posao. Za vreme Cobija je bilo drugacije, tada su se svi lozili na nekakav nacionalizam, iako su bili finansijski potpuno jadni i bedni. A takvo lozenje izbledi za maksimum godinu dana.

Ne padajte na Tači-Nato propagandu. Kao ne možemo mi njima ništa...nemamo s kim, nemamo s čim....:rtfm:
Matematika kaže:
7.000.000 stanovnika SMRDIJE i pored svega daje 700.000 dobrih (upotrebljivih) vojnika prvog i drugog poziva.
Ako SMRDIJA upotrebi i žeMske vojnike sukladno čivutskim promjena u vojsci Smrdije onda imamo još 700.000
sa 1.400.000 vojnika/vojnikinja sa puškama M-48 i PAP uz dodatak po jednog puško-mitraljeza po vodu (i poneke snajperskaje vintovke Kelašnjikov) razbićemo ih ko beba zvečku.

Napomena: čak ni NATO pakt ne može da mobiiliše toliku vojsku, može malo da serre iz vazduha, ali zato moramo biti brzi (Hićin blic krig) :per:

bas kao Asimov, carolija SciFi-ja

Eto pitanja, ko ima "veca ovlascenja"...ustav ili predsednik??? Zasto se nasa vojska samostalno ne odnosi prema tom pitanju... Postoje specijalne jedinice. Sad vidimo i korist od paravojnih formacija. Zasto neko sa oruzijem ne ucini nesto. Hocu da cujem sta ih to sprecava, da li Tadic, EU, SAD ili strah...Sta bi se desilo da vojska preuzme sever kosova???

Kombinacija podebljanih faktora... Da vojska preuzme sever Kosova desio bi se pokolj Srba u ostatku(Kosova) ili bombardovanje Beograda a sasvim moguće i obe stvari!

Matematika kaže:

Probali nešto slično '99. Nije išlo :(

Kombinacija podebljanih faktora... Da vojska preuzme sever Kosova desio bi se pokolj Srba u ostatku(Kosova) ili bombardovanje Beograda a sasvim moguće i obe stvari!

Ne verujem da bi nas tako lako bombardovali ako bi uleteli da odbranimo teritoriju koja je etnicki cista...

Za takvu neku akciju je potrebno mnogo stvari da se poklopi, a podseticu te da nije vise 99-a i da nema zlog Milosevica kao opravdanja...

Sta bi sad rekli...?

Bombardujemo Srbiju zato sto je zli evropejac Tadic pokusao da zastiti sopstveni narod u cisto srpskoj sredini...?

A jos i da ne napominjem situaciju u kojoj bi siptari prvi napravili neku tesku pizdariju, onako kako samo oni znaju i umeju...

greska u koracima pajdo.Tokom 99e najvece funjare su bili bas profi sastavi, SAJ i slicni njima.Izbegavali su svaku akciju visokog rizika,navodno komandir cuva ljude bas je baja.To sto posle ista ta akcija spadne na neke mucenike daleko losije opremljene i obucene pa ljudi opet odrade posao to "profesionalce"nije puno pogadjalo.Profesionalac zna da ce rat da se zavrsi na ovaj ili onaj nacin, i zato mu je bitno da prodje pizadarije bez puno guzve.Profesionalac u sukobe ne ulazi sa srcem, nego rezervisano sa "glavom", i zbog toga je veliki ziheras.Koliko je to dobro toliko je lose po one druge koji ce morati da odrade posao umesto njih.Nema leba bez aktivne rezerve.Granicu je odbranila rezerva sa dobovoljcima i redovnom vojskom,srce je bitno.Dok je kod profesionalca spoznaja da prvog leze plata sa terenskim dnevnicama,zbog toga njemu sve lici na "vetrenjace".
I organizovani "terorizam" u rukavicama je oblik borbe.Sta grunula auto bomba pored kolone ROSA petnaest mrtvih ,je8iga nismo mi opet neki ludi Norvezanin brejvik

Nažalost nije odbranila.

Back