Sporazum o medjusobnom priznanju Srbije i Kosova

1000009822.jpg

Покрајинска већина са нама неће, било шта да урадимо. Једноставно, тога нема.
Да ли бисмо ми нешто добили споразумом... не знам. Сумњам да ови садашњи умеју да направе такву ствар.
У суштини тајна конвенција број 2... Само не тако тајна сама по себи. Можда тако.

Ко се позива само на (теоријско) право... Нека лепо покуца на врата Беле куће, па нека сам види како ће се провести.
Не треба све заборавити... али не треба ни тренутно погинути зато што нешто данас није спороведено. Нико други неће вијати наше интересе осим нас.Ниједна од великих сила.

Ако би се покрајински проблем решио - то отвара пут паду власти, и наше и њихове, јер је то главни аргумент обе стране - "они лудаци тамо, а ми јуначки бранимо".
Ко то не види... тај намерно жмури.
То 'теоријско' право је и те како присутно у стварности још од времена античког Рима. (Напуштено право је изгубљено право).

То 'теоријско' право је и те како присутно у стварности још од времена античког Рима. (Напуштено право је изгубљено право).
Можеш ти да вијаш право колико хоћеш - већина у покрајини неће са нама.
Грозота је како су отишли, али отишли су.

Да ли је то тешко схватити?
Колико год се нама чинило да сви желе са нама... то није тако.

Како ми живимо? Није баш рат, али није баш ни мир. Па хајдемо ми лепо у неку уређену земљу, док политичари "сваре" историју.
Ово што живимо је рецепт за исељавање одавде.

Народ може да направи државу ако му треба.
Папири сами по себи... можеш да их окачиш мачку о реп.

Nadam se da Vlada Srbije radi sve što je u njenoj moći da se stvore adekvatni uslovi za kosovsko priznavanje Srbije. To je u najboljem interesu za našu mladu, tek osnovanu i još uvek nepriznatu zemlju. Samo da nas prizna Kosovo i na konju smo, za ostalo ćemo lako. :mrgreen:
valjda cekaju da nas siptari prvo osedlaju pa sa nasim priznanjem da smo zaista konji, zajašu uz svesrdnu pomoc onog drugog potpisnika sa cvikerima koji ce to predstaviti kao pobedu zalivajuci se skenderbeg konjakom i pevajuci sam za sebe neku pesmicu o hrabroj albanskoj iredenti.

Ми њима признање од стране Израела, они нас кад испунимо све обавезе из необавезних/обавезујућих потписаних/не потписаних споразума...
То како смо мудром политиком обезбедили да Израел призна Косово је већ ушло у анале светске дипломатије.
Ne samo diplomatije, već i (državničke) politike uopšte. Vašingtonska hoklica.

КиМ је одлазило и раније, па се враћало. Србија је у два светска рата поставила западне границе Словенији и Хрватској, па ће ваљда да постави поново и своје.
Hrvatska zapadna granica nije se mijenjala 1000 godina. Jedini izuzetak je Istra.

Back