Šta određuje čovekovu sudbinu?

Šta da kažem? Moja i tvoja shvatanja su dijametralno suprotna.
Karakter određuje sudbinu, ali se karakter može oblikovati.
Sudbinu najpre svesno, i samo svesno, možemo promeniti. Takoođe u globalu možemo znati kakva će biti sudbina.
Sudbinu ne čine želje ali se želje mogu pretočiti u sudbinu.
Onome ko ispravno misli i radi saksija nikada, ni slučajno, neće pasti na glavu! Ratnik koji nikome ne misli zlo i nema želju da ubija neće poginuti u ratu!
Sudbinu određuje čovek svojim mislima.
Ostalo ne zavređuje komentar.

Što je i krajnje normalno. Ljudi su napravljeni od različitog materijala. Samim tim što imamo dijametralno suprotna shvatanja, imamo, verovatno, i vrlo različite sudbine. Ti ćeš, na primer, doživeti duboku starost, u spokoju koji je rezultat ispravnih misli. Meni će, najverovatnije, uskoro pasti saksija na glavu jer ne mislim ispravno.:wink: Mada, niti nekom mislim zlo, niti ga činim. Kad sam spominjala saksiju, to je bilo u kontekstu nesrećnog slučaja, a ne kazne zbog učinjenih (ne)dela.
Vidiš, ja smatram da ti ispravno misliš - na svoj, specifičan način. Takođe, verujem i da ja mislim ispravno - po sopstvenim kriterijumima, koji su uslovljeni mojim karakterom. I, da - karakter se može oblikovati, usavršavati, poboljšati, nadograditi, ali u osnovi ostaje isti (izuzev ako ne primenimo lobotomiju). Dobar ostaje dobar; zao može postati za nijansu bolji, ali nikad ne i dobar; glup može postati manje glup, ali ne i pametan; sangvinik nikad ne postane kolerik i obrnuto.
A naše misli - one su vodilja, ali putevi sudbine su čudni, puni krivina i mraka. Ko zna da pipa u mraku, taj pronađe pravi put.
 
ima i jos bolji iako nije pdf za viceve.. baja u cirkusu ima tacku gde poređa foke i lupi jednu po glavu otvori slic i ona uradi isto ono ko iz onog vica gore... sad kad je zavrsio tacku upita publiku, hoce li neko da proba? javi se naravno mujo i kaze... ocu ja... al ako neces da me lupis jako po glavi...

za neke se svetlo nikad ne upali kao za naseg mujicu....
 
a kad ono u mraku.... the words of the prophets are written on the subway walls ... gde subway simbolishe subconscious iliti podsvesni klip klap prekidach :lol:


And the people bowed and prayed
To the neon god they made.
And the sign flashed out its warning,
In the words that it was forming.
And the signs said, The words of the prophets
are written on the subway walls
And tenement halls.
And whisper'd in the sounds of silence.
 
Kako mozhe sam chovek da utiche na svoju sudbinu? Koliko puta ste doneli neku bitnu odluku,koju bi vrlo brzo neko drugi promenio?Ne mozhe pojedinac biti odgovoran za sve,pa ni njegov karakter.Samo je 4% stvari na koje taj pojedinac mozhe uticati..sve ostalo odredjuju drugi.


From izdakle ti procenat? Knjiga, slobodna procena, statistika ili sta drugo?
 
Kako mozhe sam chovek da utiche na svoju sudbinu? Koliko puta ste doneli neku bitnu odluku,koju bi vrlo brzo neko drugi promenio?Ne mozhe pojedinac biti odgovoran za sve,pa ni njegov karakter.Samo je 4% stvari na koje taj pojedinac mozhe uticati..sve ostalo odredjuju drugi.

Такви људи које помињеш се назизвају поводљиви, и бескарактерни, и наравно да такви не могу да утичу ни на себе, а камоли на своју судбину... ;-)
 
Лоше гледаш на ствар. Шта ако желиш да помериш земљу из њене ротационе осе? :)


Ovo je već fizika, Arhimed.... Genijalni grčki pronalazač je verovao da je i ovo moguće...

,,Dajte mi tačku oslonca i pomeriću svet''...
A još kad u sebi pronađemo tačke oslonca, mogućnosti su neograničene....poluga je naša volja (u većini slučajeva)...
 

Back
Top