šta je volja

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.577
DR. Aleksandra Erić objašnjava da medicina, a time ujedno i nauka, zvanićno, obilato koristi termin "volja" prilikom objašnjavanja nači na na kji ljudski organizam funkcioniše, a niko u medicini, ni u nauci pojma nema šta je volja. Inače. pojam "volja" je često predmet i filozofskih rasprava. Šta vi mislite o tome? Da li pojam "volja" može da se objasni? Ako mene pitate - MOŽE:

 
I ja se pitam, kad se za nesto kaze na primer, "to zelim, ali ne mogu", na primer neki zatvorenik koji je dozivotno osudjen na robiju zeli da izadje, a ne moze, jer nije dovoljno domisljat, ili mozda jeste sasvim nemoguce to izvesti sa obzirom na okolnosti (a mozda i nije, nista nije sigurno dok se svest u potpunosti ne prosiri, pa cak i tada, kako ce se znati da je ona dostigla svoj vrhunac?). Ili "to ne zelim, ali cu uraditi" - mozda se u ovom drugom slucaju radi o tome da stvar nije bas posla po zelji/fantaziji, pa iz nuzde nesto mora da se preduzme. Mozda je sve stvar izrazavanja, i nema tacne definicije za reci, barem ne u svakodnevnom govoru, ili mozda ima, samo treba da se razvijemo kako kao pojedinci, tako i kao drustvo, pa da shvatimo o cemu se radi. Psiha je cudo. Sta sve psiha covecanstva moze, ni jedan najkreativni ljudski um ne moze da zamisli. O jacim umovima od ljudskih sam samo citao u naucno-fantasticnim fransizama, verskoj/religioznoj, duhovnoj literaturi, i ispovestima licnih iskustava ljudi. Zelja je mozda potencijal kako unutrasnje tako i spoljasnje manifestacije svesti, ali za koji ne mozemo da znamo sta zapravo moze da uradi bez inteligencije, maste, pa i same svesti...

Koje znacenje volja ima po tebi @Ljubo2 ? Na srpskom nema glagolskog oblika za volju. Na engleskom je rec za volju "will", koja cesto igra ulogu pomocnog i modalnog glagola, dok je to kod nas uglavnom "cu" od "hteti".
 
Poslednja izmena:
DR. Aleksandra Erić objašnjava da medicina, a time ujedno i nauka, zvanićno, obilato koristi termin "volja" prilikom objašnjavanja nači na na kji ljudski organizam funkcioniše, a niko u medicini, ni u nauci pojma nema šta je volja. Inače. pojam "volja" je često pre9dmet i filozofskih rasprava. Šta vi mislite o tome? Da li pojam "volja" može da se objasni? Ako mene pitate - MOŽE:

Izvanredno opazanje ove mudre doktorke.
Meni ne treba odgovor.
Meni svaka nedoumica i sumnja razjasnjena!
Da li volja moze da se objasni - MOZE:
TI si ljubo zapoceo teoriju i objasnio.
Ali ima jedan Covek gde om Raznjasnjava sva pitanja i ide dublje i dalje u materiju i metafiziku pa sve do Vestacke Inteligencije!

Ide dalje gde si ti ljubo stao!

Ti vrlo dobro znas o kom coveku pricam.
Taj Covek odrzava skoro svake veceri pres konferencije,sto strimove uzivo,sto na youtube-u..
I bas ume da objasnjava svaki fenomen koji Nauka ne moze da objasni!
Onako prosto i narodski obicnim jezikom, a publika to rado prihvatila jer ga milina slusati.
To ocekujem i od Tebe.
Da tu ideju i dobar duh u istu primenjujes.
Ako zelis postovanje i priznanje onda da se bacis na posao,a ne ovde da se raspravljas sa te jednim istim Ateistom od 1-9⁹
Zelim ti unapred uspeh...
 
Marzivu,
Sve može da se objasni i razume, pa i reč i pojam "volja", ali pod uslovom da znamo i razumemo da sem Svesti i njenih swdam fizičkih i psihičkih sposobnosti ničeg drugog nema i da se pomoću njih može objasniti i razumeti apsolutno SVE:

Voleo bih, ako je neko registrovan na ovim sajtovima, tzv "društvene mreže" - facebuk sl. (ja nisam registrovan, to izbegavam)) da stupi u kontakt sa dr. Aleksandrom Erić, koja je veoma lepo objasnila da medicina i nauka ne znaju šta je VOLJA, i da je pozove na ovaj forum da učestvuje sa nama u rešavanju problema "volja", da se vidi da taj pojam uošte nije komplikovan i težak da se objasni i do kraja razume.

Evo ja ču za početak rešavanja problema "volja" da krenem od činjenice, koju svako od nas može u sebi da proveri, da se volja u čeveku manifestuje kao PSIHIČJI PROCES. A imajući na umu da niko drugi ne može da vrši, ni psihičke, ni fizičke procese u čoveku do čovekova Svest, (a to su uvek i samo fizičke i psihičke radnje naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja i ništa drugo), tada nam ne preostaje drugo, već da prepoznamo i odredimo u koju vrstu od pet mogućih psihičkih radnji (opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja) se volja ubraja i spada.

To lako možemo da znamo ako shvatimo da se vokja u nama uvek manifestuje kao OSEĆANJE ŽELJE, tj. POTREBE da se nešto uradi, a zatim i NAMERE da se uradi to što se želi. Naravno, to osećanje želje i namere nikada ne može da se u čovekovoj svesti formira bez psihičke radnje MIŠLJENJA onoga što treba da poželeti da se uradi. Što podrazumeva da je uvek MISAO igra ulogu UZROKA pojavljivanja svake ŽELJE, odnosno, VOLJE.

Ali problem je što ni misao ne može postojati sama po sebi, bez UZROKA. I misao ima svpj uzrok, a to je uvek INFORMACIJA, tj. ZNANJE, jer NE MOŽE SE NI MISLITI; NI ŽELETI ONO ŠTO SE NE ZNA.

Ali ni ćinjenica da se ne može misliti i želeti ono što se ne zna, nije kraj priče i ne može nam pomoći da znamo i razumemo šta je volja, jer postoji još nešto koje je igra ulogu UZROKA svake informacije, ideje, tj. znanja.

Uzrok informacije, ideje, tj. znanja može da bude samo psihička radnja, opažanja, osećanja i pamćenja stvarnosti koja nas okružuje ili nas samih koji smo deo te stvarnosti i delujemo utičući na nju i ona na nas.

Mođžda će ovo sve napred rečeno da izgleda kao da smo ušli u začarani krug, pokušavajući da saznamo šta pojam "VOLJA" podrazumeva, šta je ona u čovekovom telu, gde se u telu nalazi i kako pokreće i upravlja telom itd?. Ali nismo zalutali, već smo upravo došli na poziciju sa koje se jedino i može sagledati i razumeti šta pojam "volja" podrazumeva. I da bi u tome uspeli treba još samo jedna MALA stvar da nam bude jasna, a koja može i da se proveri i razume. A to je da se setimo da apsolutno nikakve radnje i procesi, ni fizički, ni ppsihički, NE MOGU POSTOJATI SAMI PO SEBI BEZ VRŠIOCA, koji je sposoban da sve moguće fizičke i prihičke radnje, ne samo u čoveku, već i u celom Svemiru, VRŠI.

Neću da idem dalje, jer je ovaj moj post ionako predugačak. Nastaviću u sledećem mom posto. Sada ću za kraj ovoga posta da kažem samo toliko da je vršilac svih fizičkih i psihičkih radnji u čovekovom telu ČOVEKOVA SVEST. A to je ono što u čoveku sebe zove imenom "JA". Pa je prema tome i čovekova VOLJA, ono što u čoveku sebe zove imenom "JA". Dakle, VOLJA u mom telu, to sam JA i ja sam taj koji uz pomoć svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti pokrećem moje telo i upravljam njime.

U narednom mom postu ću da objasnim šta u čovekovom telu vrši ulogu čovekove svesti i čovekovog JA, zatim, gde se čovekovo JA u čoveku nalazi i kako uspeva da pokreće i upravlja ljudskim mozgom i telom. Naravno samo ako bude reakcija na ovaj moj post i ako pokažete da vas to zanima.

I još jednom, zamoljavam, ako neko može da stupi u kontakt sa DR. Aleksandrom Erić i pozove je da nam se kao ekspert pridruži u potpunom otkrivanju i razjašnjavanji tajne zvane "VOLJA".
 
Ali ima jedan Covek gde om Raznjasnjava sva pitanja i ide dublje i dalje u materiju i metafiziku pa sve do Vestacke Inteligencije!
Badja, ti zaista ne shvataš da taj čovek NE OBJAŠNJAVA APSOLUTBO NIŠTA. On samo OPISUJE postojeću stvarnost, iznosi detalje, ali NE OBJAŠNJAVA kako je stvarnost uopšte mOGUĆA. To se ne može objasniti sve dok ne objasnimo Svest i njenih sedam sposobnosti i radnji, sem kojih ničeg drugog u beskrajnom nebeskom prostoru, NEMA, a taj ćovek o Svesti pojma nema. Isto kao ni celokupna svetska nauka, koja još uvek pojma nema ni šTA je Svest, ni KAKO ona postoji, ni ZAŠTO.

Ja ću kasnije, ako vidim da ima interesovanja, da nastavim i objasnim ŠTA je čovekova svest, koja sebe zove imenom "JA", gde se ona u čoveku nakazi i kako uspeva da pokreće čovekkovo telo i njime upravlja.
 
DR. Aleksandra Erić objašnjava da medicina, a time ujedno i nauka, zvanićno, obilato koristi termin "volja" prilikom objašnjavanja nači na na kji ljudski organizam funkcioniše, a niko u medicini, ni u nauci pojma nema šta je volja. Inače. pojam "volja" je često predmet i filozofskih rasprava. Šta vi mislite o tome? Da li pojam "volja" može da se objasni? Ako mene pitate - MOŽE:

Prvo što mogu da kažem za ovaj "video" tačnije audio, je da ova doktorka zvuči kao da godinama nije imala dobar seks, te blago muškarcu kojeg je zaobišla... drugačije ne mogu da razumijem agresiju u ovom telefonskom ekspozeu na 9:40, 11:15, 20:00...

Elem, gdja ne nudi nikakav jasan alternativni odgovor, a što se volje tiče, to što mi ne vidimo žar ili vatru, koja stvara dim, a dim vidimo, ne znači da vatre i žara nema, odnosno da nema odgovora, a na osnovu toga što nam je odgovor nejasan ili nedostupan, sada svako sebi daje za pravo da ga tumači ovako ili onako...
 
Ono najglavnije što je vredno u untervjuu dr Aleksandre, jeste što ja prvi put u životu uživo, čujem jednu osobu koja se bavi naukom da priznaje da ne zna šta je ono glavno čime se ona bavi. To je isto kao kad bi Rimski papa i svi hriščani sveta, koji se kunu bogom, priznali da ne znaju šta je Bog. Ili kad bi fizičari ili filozofi materijalisti, koji se bave materjom, priznali da ne znaju šta je materija. Ili kad bi biolozi koji se bave životom, priznali da ne znaju šta je život. A činjenica je da svi ovi, koje sam naprojao, koji izučavaju razne oblasti stvarnosti, zapravo, NE ZNAJU čime se, zapravo, bave. A ipak nikada neće da priznaju da ne znaju, već se kite diplomama vrhunskih naučnika i akademika i izmišljaju razne teorije kojima pokušavaju da objasne to čime se bave, tako da možemo da zaključimo da su sva svetska znanja samo razni oblici verovanja.

Naravno, iblici lažnih verovanja, pomoću kojih pokušavamo da uskladimo naše živote, društvene i ekonomske zakone i moraalne sisteme, koji nas vode pravo u propast.

Dakle, svi se kunu da znaju, a zapravo, ništanje znaju, već samo veruju da naju i to svoje verovanje, tj. neznanje prenose sa generacije na generaciju, po kojem sve generacije stradaju. I sada se našla jedna doktorka, po imenu Alsandra koja priznaje da ne zna šta je ono glavno čime se ona bavi, a to je ono što ona zove imenom "VOLJA".

I što je tu najbitnije, jeste to što je Volja - a volja je samo druga reć za pojam Svest - ono glavno što svet od nauke, kao i obični ljudi, treba da znaju, a ne znaju. Jer kad bi svi znali šta je Volja, tj. Svest, automatski bi znali šta je i materija i život, i Bog i sva verovanja i sve laži ovoga sveta bi pale i svet bi se spasio od propasti. Jer sem Svesti i njenih zakona DOBRA I ZLA, ničeg drugog nema što treba znati da bi se znala istina o postojanju stvarnosti. I da bu svet pomoću te Istine mogao da odbaci zakone Zla i lažne moralne siete i počne da živi po zakonima Dobra.

Za mene lično je priznanje doktorke Aleksandre bitno, zato što se sam ja čitav život posvetio rešavanju problemu postojanja Svesti i nikada do sada nisam sreo osobu od nauke da je priznala da ne zna šta je Svest.

Doduše, naučnici se bave istraživanjem Svesti, ali na sasvim pogrešan način, smatrajuči da mozak proizvodi svest, pa se bave israživanem ljudskog mozga, kao i doktorka Aleksandra, što nema nikakve veze sa tzdravom pameću. Jer im ni na pamet ne pada da se upitaju, ako ljudski mozak proizvodi Svest, ko onda uspeva na našoj planeti svakodnevno, serijski i masovno da proizvodi ljudske mozgove, a da nije Svest? Isto kao što ni vernicima ne pada na pamet, kada tvrde da je Bog stvorio svet, da se upitaju ko je stvorio Boga, več izmišljaju i veruju u razne bajke o Bogu, pa onda vode verske ratove da bi tako nasiljem dokazali, kao katolici, pravoslavci i mulimani u bivšoj YU, čija vera je "prava", a ćija "kriva". A i na pamet im ne pada da ni jedna vera nije znanje i samim tim što nije znanje, da je svaka vera kriva, a NE PRAVA:

Bravo za doktorku Aleksandru. Pravo pitanje je postavila. A kad čovek uspe da postavi pravo pitanje, on je na taj način več prešao pola puta do Istine. A ne kao najveći deo sveta koji živi u laži i laž smatra Istinom, ne osećajući nikada potrebu da se upita šta je Istina? Svi spremni da svakoga, ko se makar i sa trunkom istine pojavi pred njima, da ga linčuju, sa ciljem da odbranu svoju laaž koju sebi i svetu žele nacilno da nametne kao Istinu. Na ovom forumu ste gotovi svi takvi. Evo, ti, na primer, Stainadleru, prvi si se javio i popljuvao doktorku Aleksandru, umesto da pokušaš da razumeš o čemu priča i daš joj daš odršku.
 
Smeta mi prvo način na koji razgovara, ne treba da se dernjaš i istresaš neke frustracije na takav način objašnjavajući nešto u neozbiljnom dvadesetminutnom telefonskom razgovoru što je vijekovni predmet razmatranja, pa filozofiju vežemo prvo za odsustvo emocija ili kontrolu istih. Ako doktorka zna nešto, onda sigurna u sebe to može nonšalantno da kaže i opiše ali nije.
Drugo, ne proizvodi svijest mozgove, već je to proces embrionalnog razvoja regulisano fizičkim i biohemijskim procesima, a u tom razvoju još nema svijesti, dok svijest može da inicira razvoj.
 
To lako možemo da znamo ako shvatimo da se volja u nama uvek manifestuje kao OSEĆANJE ŽELJE, tj. POTREBE da se nešto uradi, a zatim i NAMERE da se uradi to što se želi. Naravno, to osećanje želje i namere nikada ne može da se u čovekovoj svesti formira bez psihičke radnje MIŠLJENJA onoga što treba da poželeti da se uradi. Što podrazumeva da je uvek MISAO igra ulogu UZROKA pojavljivanja svake ŽELJE, odnosno, VOLJE.
Bitno je napomenuti pojam slobodna volja. Ako kažemo samo volja, nije dovoljno, jer šta je volja ako je inicirana nečim? Onda to nije slobodna volja ili volja već nešto drugo.
Npr. ako osjećamo glad mi ćemo da jedemo, da li je to onda odraz slobodne volje, jer glad inicira tu volju?
Ili ako nam se spava, mi ćemo da spavamo, da li je onda slobodna volja to što smo otišli u krevet dok je tu reakciju izazvala pospanost?
Problem svijesti i slobodne volje nalazi se u postojanju podsvijesti i u našem biološkom kodu, nagonima, dakle mi imamo neku volju, ali donekle, jer ono nesvjesno iz podsvijesti direktno utiče i na tvoju volju, takodje i nagoni.
Ova teorija se naziva kompatibilizam, gde se smatra da determinizam i slobodna volja mogu da koegzistiraju skupa što i ima neke logike.
Evo sad i ja po prvi put da citiram Šopenhauera,
Arthur Schopenhauer: "Man can do what he wills but he cannot will what he wills.
 
Smeta mi prvo način na koji razgovara, ne treba da se dernjaš i istresaš neke frustracije na takav način objašnjavajući nešto u neozbiljnom dvadesetminutnom telefonskom razgovoru što je vijekovni predmet razmatranja, pa filozofiju vežemo prvo za odsustvo emocija ili kontrolu istih. Ako doktorka zna nešto, onda sigurna u sebe to može nonšalantno da kaže i opiše ali nije.
Kad neko nešto pametno kaže, nije važno na koji način to kaže, umilno ili drsko. Tokom istorije su zbog mnogih umilno izrečenih reči, mnoge ljudske glave stradale..
Drugo, ne proizvodi svijest mozgove, već je to proces embrionalnog razvoja regulisano fizičkim i biohemijskim procesima, a u tom razvoju još nema svijesti, dok svijest može da inicira razvoj.
Nisi u pravu. Nije objašnjenje nastanka ljudskog organizma i mozga, ako kažemo da je to proces embrionalnog razvoja, regulisan fizičkim biohemijskim procesuma, ako ne znamo šta je glavna pokretačka uzročna sila i snaga onoga što pojam "embrionalni razvoj" i "biohemiski fizički proces" podrazumevaju. To je isto kao kad kažemo da je Bog stvorio čoveka i njegov možak, a ne znamo šta je Bog. Ili kad kažemo da volja uz pomoć kore velikog mozga pokreće telo ćoveka, a ne znamo šta je volja. Mi čak ne znamo ni šta je materija, ni šta su fizički procesi, a hoćemo pomoću materije i fizičkih procesa da objasnimo sve. Ne znamo da je materija napregnuta i pokrenuta Svest, koja raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih, od sebe same gradi ne samo čoveka i njegov mozak, već i celi materijalni Svemir. Za ovo postoje i iskustveni i naučni dokazi koji se ne mogu negirati.
 
Badja, ti zaista ne shvataš da taj čovek NE OBJAŠNJAVA APSOLUTBO NIŠTA. On samo OPISUJE postojeću stvarnost, iznosi detalje, ali NE OBJAŠNJAVA kako je stvarnost uopšte mOGUĆA.
Objasnjava itekako.,i to bas sve.
Ajde ti objasni recimo Vestacku Inteligenciju!
Nastavices po starom i recices da je to #Svest...........:hahaha:
A ja ti kazem da je to..... Pa izvoli pronadji tu moju temu.
Tu nema copi paste sa google jer to nigde neces naci.
Napisana je na suvo zato sto imam #Svest.
Da te pitam i ukazujem zasto je najmaji protok izvora vode pri najmanjoj svetlosti-Obicno i prosto neko pitanje...
Ili da dodirujemo polje Metafizike mozda!
Slab si mi nekakav sagovornik..
Temu si otvorio
GDE JE VOLJA!

Pa da te Ja sad pitam.
GDE TI JE TA LICNA VOLJA NESTALA!

To je zato sto si umislio da si rekao bas sve u tu tvoju teoriju i toliki trud i napor pustio niz vodu.
ZASTO SI TO URADIO!

Pa ukazivao sam ti i na PP da to ne radis!

I sada kada neko hipoteticki ima odgovore na neka pitanja ti si postao ljubomoran.

To se ne može objasniti sve dok ne objasnimo Svest i njenih sedam sposobnosti i radnji, sem kojih ničeg drugog u beskrajnom nebeskom prostoru, NEMA,
POZNATO NAM KAKO SI OBJASNIO!
I to ko zna po koji put.
Nego da priupitam Ja tebe nesto.

Jel ti vidis da si u Materijalnom prostoru za kog ne priznajes u tvojoj teoriji Pobogu!
Ako ne vidis sav taj Materijalan prostor onda nece imas nista protiv:
Da Ja Tebe lepo izudaram!

Ti ionako ne postojis Materijalno pa nece se bunis..... :hahaha:

Samo pazi Ja vec znam tvoj odgovor po ko zna koji put sta ce mi kazes ali te to nisam pitao covece......:hahaha:

a taj ćovek o Svesti pojma nema.
Tom Coveku sam preneo da hoces #debatu sa Njim!
Odusevio se i jedva ceka!
A ako to uradis javno
To ce biti tvoj kraj!

Porazice te svim argumentima ljubo.
Porazio bih te i Ja sad svakako..
Zato sto Ti imas iskrivljenu sliku o svakom clanu ovde, pa i mene kao clana i prijatelja (licno)
Evo da te pitam:
Dali ti ikad palo napamet da lajkujes ili procitas neke moje teme koje sam otvorio!
Pa nisi to nikad uradio!
I jasan mi je razlog i zbog cega,ali nebitno i ajde da ja budem ,,Neuk Covek"Nedovoljno obrazovan za neku materiju po Tebi.

Isto kao ni celokupna svetska nauka, koja još uvek pojma nema ni šTA je Svest, ni KAKO ona postoji, ni ZAŠTO.
To si u pravu i to mi svi znamo da je tako.
Ja ću kasnije, ako vidim da ima interesovanja, da nastavim i objasnim ŠTA je čovekova svest, koja sebe zove imenom "JA", gde se ona u čoveku nakazi i kako uspeva da pokreće čovekkovo telo i njime upravlja.
E ajde leba ti pokreni se malo.
JA vec imam Informaciju koja po verovatnoci ne mora da bude bas tacna, ali najpribliznija jeste istini jer je logicna iz razloga zato sto na sve Materijalne forme koje Nauka nema odgovor taj covek uspeo da objasni ,,Opstim Narodnim jezikom"
Da ga svako razume!

A meni ljubo treba bas dobro znanje kvantne fizike da donekle pratim to tvoje objasnjenje!
Teorija ti je nepotpuna jer si je batalio mislivsi da si sve rekao i objasnio pa vrtis te jednu pricu isto u krug.

E PA VIDIS NISI STO STA OBJASNIO!

Nemoj da se ljutis na mene ali sam morao da ti na to ukazem!

Sve najbolje ti zelim ljubo i da se bacis na posao dok si jos uvek u ovom Materijalnom svetu za kog Ti ne priznajes.
Pa da te ljudi pamte po necemu dobrom a ne da ides u ,,Vecni Zaborav"

TO je razlika izmedju Tebe i Njega!
On se trudi a ti ovde vrtis pricu u krug sa nekakvim Ateistom1-9⁹ u nedogled...
 
Poslednja izmena:
Badja, ti zaista ne shvataš da taj čovek NE OBJAŠNJAVA APSOLUTBO NIŠTA. On samo OPISUJE postojeću stvarnost, iznosi detalje, ali NE OBJAŠNJAVA kako je stvarnost uopšte mOGUĆA.
Covek objasnio tu stvarnost.
I koliko puta moram da ti na to ukazem.
To ti ljubo nisi objasnio!
Vec teras to pomocu 7 psihickih i fizickih radnji⁷!

Pa to ti nije nikakvo objasnjenje!

Prostim jezikom OBJASNI
Da svako razume ako UMes.
Pa zato te #Niko ne razume.

Ajde uzmimo recimo da je Kreator stvorio realost kakvu vidimo onako
h i p o t e t i c k i

Kao na filmskoj traci!

I neka bude isto kao u Matrix-u i u video igrici.

Pa naravno da nisi ni UMeo na takav nacin da objasnis.
Nisi se toga ni setio.

A dali ce neko u to da veruje ili ne veruje.
To je vec neka druga stvar.

Ja verujem nekako Logicki i Materijalisticki u samu Realnost.
Zato sto vidim da sam stvaran.

Bar u ovom zivotu!

A korigovacu svoj stav
uvek kada vidim da za To #Nesto nisam u pravu.
 
Objasnjava itekako.,i to bas sve.
Rekao sam ti da fizičari ne znaju objasniti ništa. Ne znaju objasniti materiju, pa prema tome niti sve ostalo koje je sahrađeno od materije. Ne znaju zato što materiju i materijalnu stvarnost, uz pomoć svojih empirijskih metoda, opažaju, istražuju samo iz vanjske, fizičke strane i tako saznaju samo šta materija i materijalna stvarnost jeste za njih kao posmatrače iz vana. A nemoćni su da istraže inutrašnju, subjektivnu, metafizičku stranu materije i tako saznaju šta je suština materije, tj. šta je ta ista materija za sebe i u sebi. Bez čega se ne može objasniti apsolutno ništa, ni materija, ni život, niti bilo šta što je od materije saagrađeno. Prema tome, fizičari mogu samo da opisuju materiju i materijalnu stvarnost, ali ti njihovi opisi nisu i objašnjenja postojanja materije, tj nisu odhgovori na ona tri osnovna suštinska pitanja, ŠTA je materija, KAKO ona postoji i ZAŠTO.
Ajde ti objasni recimo Vestacku Inteligenciju!
Za robote fizičari koji ih grade i koriste kažu, da Inteligentni roboti posjeduju sposobnost učenja, rasuđivanja i donošenja zaključaka te imaju visok stupanj funkcionalne i mobilne autonomnosti. Međutim, to nije objašnjenje, jer fizičari i dalje pojma nemaju kako je to uopšte moguće, jer to podrazumeva da roboti imaju VOLJU isto kao i živa bića. A fizičari o VOLJI ne znaju apsolutno ništa.
Da te pitam i ukazujem zasto je najmaji protok izvora vode pri najmanjoj svetlosti-Obicno i prosto neko pitanje...
To je fizika, a mene fizika ne zanima. Zamima me metafizika. Odnosno, ne zanima me kako materijalne stvari i pojave iz vana izgledaju i kako se u određenim okolnostima ponašaju, već me zanima njihova subjektivna, metafizička suština, koja je uzrok samog njihovog materijalnog manifestovanja i ponašanja. A to fizičari ne znaju. Na primer, hrvatski fizičar Mladen Martinis, na jednom svom pedaanju na temu "energija nulte tačke" a to je momenta kada se neka materijalna čestica iznenada pojavi u kvantnom vakuumu, takoreći iz ništa, je rekao. "Od trenutka kada se jedna energetska čestica pojavi u kvantnom vakuumu, kad postane opažljiva, merljiva i eksperimentom dokažljiva, mi tada o njoj znamo sve. A do njenog pojavljivanja ne zmamo ništa". A zapravo, fizičri ni od trenutka pojavljivanja energije u kvantnom vakuumu i dalje o energiji ne znaju ništa. I dalje ne znaju šta je njena suština, tj. šta je energija za sebe i u sebi. Ne znaju da je energija, zapravo napregnuta i pokrenuta SVEST ili pak ono što neki zovu imenom "VOLJA". Da nije tako ne samo da inteligentni roboti ne bi bili mogući, već čak ni inteligentni jednoćelijski organizmi, a kamo li ljudi.
Slab si mi nekakav sagovornik..
Temu si otvorio
GDE JE VOLJA!
Pa da te Ja sad pitam.
GDE TI JE TA LICNA VOLJA NESTALA!
Otvorio sam temu o volji i postavio vam pitanje da li znate šta je volja? I ako ne znate, ewkao sam da pitate, pa ću ja da vam objasnim. I ti si prvi koji me to pitaš. Objasniću to kasnije dok čujem da li drugi učesnici u ovoj temi imaju neko svoje objašnjenje pojma VOLJA. Sada ti odgovaram na tvoja pitanja koja nisu u vezi sa postavljenom temom.
I sada kada neko hipoteticki ima odgovore na neka pitanja ti si postao ljubomoran.
Ne mogu ja da budem ljubomoran na pogrešne odgovore. Kada kažem da su nečija objašnjenja postojanja materije, života i Svemira, netačna, ne znači da sam ljubomoran. To samo znači da su meni poznata ispravnija objašnjenja, koja se naučno i lgički ne mogu negirati, a uz to su lako proverljiva, dokazljiva i razumljiva.
POZNATO NAM KAKO SI OBJASNIO!
I to ko zna po koji put.
Ako se ne slažeš, ti daj svoja objašnjenja, pa da ih stavimo na vagz da vidimo čiha mogu da se lakše provere i razumeju i imaju značenje nauke i znanja, a čija ne mogu i imaju značenje samo vere.
Nego da priupitam Ja tebe nesto.

Jel ti vidis da si u Materijalnom prostoru za kog ne priznajes u tvojoj teoriji Pobogu!
Ako ne vidis sav taj Materijalan prostor onda nece imas nista protiv:
Da Ja Tebe lepo izudaram!
Kada se nematerijalna Svest, a to je nematerijalni kvantni vakuum, napregne i pokrene, tada ON poprima fizička svojstva sile i mase i počinje fizički da se manifestuje kao materija, A kada prestane da se napreže i kreće materija nestaje, kao i sve ostalo što je napravljeno od materije. Dakle, materija je fizička radnja naprezanja i kretanja Svesti i kaoradnja Svesti, materija nije nešto što uistinu POSTOJI, jer kao radnja može i da nastane i nestane, tj.može i da počne i završi. Dok Svest kao vršilac svih mogući i fizičkih i psihičkih radnji ne može ni da nastane ni nestane. Sve sam ja to mnogo puta objasnio, ali ti slabo kapiraš.
Ti ionako ne postojis Materijalno pa nece se bunis.....
Ja, naravno, nisam materija (materije nema), već Svest koja se pomoću svojh fizičkih i psihičkih sposobnosti naprezanja i kretanja fizički manifestuje kao materija. I naravno da ću da se bunim, ako me izudaraš, jer materijalizovana Svest oseća bol.
Samo pazi Ja vec znam tvoj odgovor po ko zna koji put sta ce mi kazes ali te to nisam pitao covece......
Ja ne mogu drugačije da ti odgovorim, već onako kako to u stvarnosti jeste. A ako bih ti odgovorio onako kako ti želiš da ti odgovorim, onda bih ti lagao, a ja ne volim da lažem.
Tom Coveku sam preneo da hoces #debatu sa Njim!
Odusevio se i jedva ceka!
A ako to uradis javno
To ce biti tvoj kraj!
Nemoj da me zasmejavaš. Taj čovek ne zna ŠTA je Svest, KAKO Svetst postoji i ZAŠTO. A to znači da ne zna ništa, s obzirm da sem Svesti i njenih sedam fzičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja - u beskrajnom nebeskom prostoru, nišeg drugog nema o čemu bi neko znanje moglo da se stekne.
Porazice te svim argumentima ljubo.
Porazio bih te i Ja sad svakako..
Zato sto Ti imas iskrivljenu sliku o svakom clanu ovde, pa i mene kao clana i prijatelja (licno)
Ako išta ovde ima iskrivljeno, to nisu članovi ovog foruma, pa ni ti, već vaše pogrešne predstave o stvarnosti koje namju značenje ISTINE.
Evo da te pitam:
Dali ti ikad palo napamet da lajkujes ili procitas neke moje teme koje sam otvorio!
Pa nisi to nikad uradio!
Izvini, ne sećam se da si nekada otvorio neku temu. Možda pre nego sam ja došao na ovaj forum. A da bi se desilo da ja lajkujem nečije stavove, trebalo bi da oni budu podudarni sa mojim stavovima, a to se retko dešava. Evo sada sam lajkkovao stavove doktorke Aleksandre Erić. A tvoji stavovi, kao što se iz ovog tvog posta vidi, nisu podudarni sa mojim. Pa me baš zanima zašto ti uopšte lajkuješ moje stavove.
I jasan mi je razlog i zbog cega,ali nebitno i ajde da ja budem ,,Neuk Covek"Nedovoljno obrazovan za neku materiju po Tebi.
Lako je biti obrazovan. Samo proveriš, objasniš i razumeš da sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ničeg drugog nema i to je to. Sve drugo što se ne može do kraja proveriti, objasniti i razumeti je laž i prevara koja nas vodi sve zajedno u propast, a to nije nikakvo obrazovanje
JA vec imam Informaciju koja po verovatnoci ne mora da bude bas tacna, ali najpribliznija jeste istini jer je logicna iz razloga zato sto na sve Materijalne forme koje Nauka nema odgovor taj covek uspeo da objasni ,,Opstim Narodnim jezikom"
Da ga svako razume!
Shvati već jednom da se ništa što je materijalno ne može objasniti sve dok se ne objasni sam materija od koje je sve materijalno napravljeno. A materija se ne može objasniti sve dok se ne objasnimo Svest, jer materije ne može da bude ako nema nematerijalne Svesti, koja će pomoću svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti da se napregne i pokrene i poprimi fizička svojstva sile i mase i tako počne fizički da se manidestuje kao energija, tj. kao materija.
A meni ljubo treba bas dobro znanje kvantne fizike da donekle pratim to tvoje objasnjenje!
Nikakvo ti znanje kvantne fizike nije potrebno da shvatiš da je materija Svest koja se napreže i kreće i koja opaža, oseća, pamti, misli i razume svoje naprezanje i kretanje i tako evoluira, tj, od sebe same gradi visoke organizacije svog kretaja i rada, poput atoma, nebeskih tela, galaksija i tela ćelija, biljaka. životinja i ljudi.
Teorija ti je nepotpuna jer si je batalio mislivsi da si sve rekao i objasnio pa vrtis te jednu pricu isto u krug.
Šta mogu kad je ISTINA o postojanju materije, života i Svemira tako prosta da može da se izrekne sa samo nekoliko rečenica. Što mi omogućuje da mogu stalno da je celu ponavljam, a onaj ko misli da to može da obori, neka izvoli. Samo, takav se još nije rodio, niti će, ko će moči da dokaže i logički objasni da sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji postoji bilo šta drugo.
E PA VIDIS NISI STO STA OBJASNIO!
Dobro, nsam još izričito objasnio šta je volja, ali objasnićuću i to. Mada, ko je razumeo moje objašnjenje postojanja Svesti, sve uz pomoć njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, lako i sam može izvesti zaključak o tome šta je volja
Nemoj da se ljutis na mene ali sam morao da ti na to ukazem!
Ne možemo se ljutiti na ljude kad nešto ne znaju.
Sve najbolje ti zelim ljubo i da se bacis na posao dok si jos uvek u ovom Materijalnom svetu za kog Ti ne priznajes.
Pa da te ljudi pamte po necemu dobrom a ne da ides u ,,Vecni Zaborav
Nije tačno da ja ne priznajem materijalni svet. Kad ne bih priznao materijalni svet, tada ne bih priznao ni Svest, jer materijalni svet je Svest koja se napreže i kreći i svoje naprezanje i kretanje opaža, oseća, pamti, misli razume i tako evoluira, tj prevodi sva svoja naprezanja i kretanja iz stanja haosa i zla u stanje garmonije i dobra.
"TO je razlika izmedju Tebe i Njega!
On se trudi a ti ovde vrtis pricu u krug sa nekakvim Ateistom1-9⁹ u nedogled...
Bolje da se ne trudi ako ne zna. I mnogi drugi naučnici, filozofi, teolozi, ideolozi i političari sveta se "mnogo" trudese trude i evo sav taj njihov trrud nas je doveo skoro na rub propasti.
 
Rekao sam ti da fizičari ne znaju objasniti ništa. Ne znaju objasniti materiju, pa prema tome niti sve ostalo koje je sahrađeno od materije. Ne znaju zato što materiju i materijalnu stvarnost, uz pomoć svojih empirijskih metoda, opažaju, istražuju samo iz vanjske, fizičke strane i tako saznaju samo šta materija i materijalna stvarnost jeste za njih kao posmatrače iz vana. A nemoćni su da istraže inutrašnju, subjektivnu, metafizičku stranu materije i tako saznaju šta je suština materije, tj. šta je ta ista materija za sebe i u sebi. Bez čega se ne može objasniti apsolutno ništa, ni materija, ni život, niti bilo šta što je od materije saagrađeno. Prema tome, fizičari mogu samo da opisuju materiju i materijalnu stvarnost, ali ti njihovi opisi nisu i objašnjenja postojanja materije, tj nisu odhgovori na ona tri osnovna suštinska pitanja, ŠTA je materija, KAKO ona postoji i ZAŠTO.
Ok neznaju..
Za robote fizičari koji ih grade i koriste kažu, da Inteligentni roboti posjeduju sposobnost učenja, rasuđivanja i donošenja zaključaka te imaju visok stupanj funkcionalne i mobilne autonomnosti. Međutim, to nije objašnjenje, jer fizičari i dalje pojma nemaju kako je to uopšte moguće, jer to podrazumeva da roboti imaju VOLJU isto kao i živa bića. A fizičari o VOLJI ne znaju apsolutno ništa.
Nemam Ja vremena kao Ti sto je imas.
Da filozofiram stvari do beskraja..
Radim itd..
Da ti detaljno opisem Vestacku Inteligenciju sta!
Nisam ti ni expert za to.
Ali sam otvorio odavno temu.
Dao neko svoje vidjenje i opisao ukratko tu razliku,i
nisam stigao ni da je upotpunim do kraja.
Posto ti izmakla namerno tema procitaj i uoci razliku..

https://forum.krstarica.com/threads/razlika-izmedju-vestacke-tehnologije-i-kreacije.937297/
To je fizika, a mene fizika ne zanima.
Ok
Zamima me metafizika.
Metafiziku obozavam :heart:
Odnosno, ne zanima me kako materijalne stvari i pojave iz vana izgledaju i kako se u određenim okolnostima ponašaju, već me zanima njihova subjektivna, metafizička suština, koja je uzrok samog njihovog materijalnog manifestovanja i ponašanja. A to fizičari ne znaju. Na primer, hrvatski fizičar Mladen Martinis, na jednom svom pedaanju na temu "energija nulte tačke" a to je momenta kada se neka materijalna čestica iznenada pojavi u kvantnom vakuumu, takoreći iz ništa, je rekao. "Od trenutka kada se jedna energetska čestica pojavi u kvantnom vakuumu, kad postane opažljiva, merljiva i eksperimentom dokažljiva, mi tada o njoj znamo sve. A do njenog pojavljivanja ne zmamo ništa". A zapravo, fizičri ni od trenutka pojavljivanja energije u kvantnom vakuumu i dalje o energiji ne znaju ništa. I dalje ne znaju šta je njena suština, tj. šta je energija za sebe i u sebi. Ne znaju da je energija, zapravo napregnuta i pokrenuta SVEST ili pak ono što neki zovu imenom "VOLJA". Da nije tako ne samo da inteligentni roboti ne bi bili mogući, već čak ni inteligentni jednoćelijski organizmi, a kamo li ljudi.
Slazem se sa svim sto si rekao...
Otvorio sam temu o volji i postavio vam pitanje da li znate šta je volja? I ako ne znate, ewkao sam da pitate, pa ću ja da vam objasnim. I ti si prvi koji me to pitaš.
Znam da je izdefinisem donekle.
Pa otvorio sam dve zasebne teme o tome.
I tebi oba dve promakle...
https://forum.krstarica.com/threads/naucna-definicija-svesti.929071/

I druga sa Metafizickog i mog licnog gledista.

https://forum.krstarica.com/threads/dusa-je-besmrtna.927638/
Objasniću to kasnije dok čujem da li drugi učesnici u ovoj temi imaju neko svoje objašnjenje pojma VOLJA. Sada ti odgovaram na tvoja pitanja koja nisu u vezi sa postavljenom temom.

Ne mogu ja da budem ljubomoran na pogrešne odgovore. Kada kažem da su nečija objašnjenja postojanja materije, života i Svemira, netačna, ne znači da sam ljubomoran. To samo znači da su meni poznata ispravnija objašnjenja, koja se naučno i lgički ne mogu negirati, a uz to su lako proverljiva, dokazljiva i razumljiva.

Ako se ne slažeš, ti daj svoja objašnjenja, pa da ih stavimo na vagz da vidimo čiha mogu da se lakše provere i razumeju i imaju značenje nauke i znanja, a čija ne mogu i imaju značenje samo vere.

Kada se nematerijalna Svest, a to je nematerijalni kvantni vakuum, napregne i pokrene, tada ON poprima fizička svojstva sile i mase i počinje fizički da se manifestuje kao materija, A kada prestane da se napreže i kreće materija nestaje, kao i sve ostalo što je napravljeno od materije. Dakle, materija je fizička radnja naprezanja i kretanja Svesti i kaoradnja Svesti, materija nije nešto što uistinu POSTOJI, jer kao radnja može i da nastane i nestane, tj.može i da počne i završi. Dok Svest kao vršilac svih mogući i fizičkih i psihičkih radnji ne može ni da nastane ni nestane. Sve sam ja to mnogo puta objasnio, ali ti slabo kapiraš.

Ja, naravno, nisam materija (materije nema), već Svest koja se pomoću svojh fizičkih i psihičkih sposobnosti naprezanja i kretanja fizički manifestuje kao materija. I naravno da ću da se bunim, ako me izudaraš, jer materijalizovana Svest oseća bol.

Ja ne mogu drugačije da ti odgovorim, već onako kako to u stvarnosti jeste. A ako bih ti odgovorio onako kako ti želiš da ti odgovorim, onda bih ti lagao, a ja ne volim da lažem.

Nemoj da me zasmejavaš. Taj čovek ne zna ŠTA je Svest,
Izazvao te i kad god ti hoces ima odgovor za tebe.
Zamolio me da ti kazem i tu njegovu poruku sam screenshotovao i poslao ti je na PP.
Onda hrabro na ljubo #debatu sa Njim na svetlost dana.
Pokazi svima znanje.
KAKO Svetst postoji i ZAŠTO. A to znači da ne zna ništa, s obzirm da sem Svesti i njenih sedam fzičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja - u beskrajnom nebeskom prostoru, nišeg drugog nema o čemu bi neko znanje moglo da se stekne.

Ako išta ovde ima iskrivljeno, to nisu članovi ovog foruma, pa ni ti, već vaše pogrešne predstave o stvarnosti koje namju značenje ISTINE.

Izvini, ne sećam se da si nekada otvorio neku temu.
E ovo je vrhunac bezobrazluka i licemerstva sa tvoje strane..
Ti cak tvrdis da nisi posetio nijednom nikakvu temu koju sam otvarao.
Možda pre nego sam ja došao na ovaj forum.
Dosli smo iste godine.To sam zapamtio...
A da bi se desilo da ja lajkujem nečije stavove, trebalo bi da oni budu podudarni sa mojim stavovima, a to se retko dešava.
Otkud to znas kada nisi i otvorio..
Evo sada sam lajkkovao stavove doktorke Aleksandre Erić. A tvoji stavovi, kao što se iz ovog tvog posta vidi, nisu podudarni sa mojim. Pa me baš zanima zašto ti uopšte lajkuješ moje stavove.
Ja lajkujem za sve sto si u pravu.
Lako je biti obrazovan. Samo proveriš, objasniš i razumeš da sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ničeg drugog nema i to je to. Sve drugo što se ne može do kraja proveriti, objasniti i razumeti je laž i prevara koja nas vodi sve zajedno u propast, a to nije nikakvo obrazovanje

Shvati već jednom da se ništa što je materijalno ne može objasniti sve dok se ne objasni sam materija od koje je sve materijalno napravljeno. A materija se ne može objasniti sve dok se ne objasnimo Svest, jer materije ne može da bude ako nema nematerijalne Svesti, koja će pomoću svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti da se napregne i pokrene i poprimi fizička svojstva sile i mase i tako počne fizički da se manidestuje kao energija, tj. kao materija.

Nikakvo ti znanje kvantne fizike nije potrebno da shvatiš da je materija Svest koja se napreže i kreće i koja opaža, oseća, pamti, misli i razume svoje naprezanje i kretanje i tako evoluira, tj, od sebe same gradi visoke organizacije svog kretaja i rada, poput atoma, nebeskih tela, galaksija i tela ćelija, biljaka. životinja i ljudi.

Šta mogu kad je ISTINA o postojanju materije, života i Svemira tako prosta da može da se izrekne sa samo nekoliko rečenica. Što mi omogućuje da mogu stalno da je celu ponavljam, a onaj ko misli da to može da obori, neka izvoli. Samo, takav se još nije rodio, niti će, ko će moči da dokaže i logički objasni da sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji postoji bilo šta drugo.

Dobro, nsam još izričito objasnio šta je volja, ali objasnićuću i to.
Objasnices to malo sutra na tvoj nacin.
Ako nisi do sad tesko ces..
Osim ako ne kopiras njegov stav.
A to se vidi ljuboo..
Mada, ko je razumeo moje objašnjenje postojanja Svesti, sve uz pomoć njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, lako i sam može izvesti zaključak o tome šta je volja

Ne možemo se ljutiti na ljude kad nešto ne znaju.

Nije tačno da ja ne priznajem materijalni svet. Kad ne bih priznao materijalni svet, tada ne bih priznao ni Svest, jer materijalni svet je Svest koja se napreže i kreći i svoje naprezanje i kretanje opaža, oseća, pamti, misli razume i tako evoluira, tj prevodi sva svoja naprezanja i kretanja iz stanja haosa i zla u stanje garmonije i dobra.

Bolje da se ne trudi ako ne zna. I mnogi drugi naučnici, filozofi, teolozi, ideolozi i političari sveta se "mnogo" trudese trude i evo sav taj njihov trrud nas je doveo skoro na rub propasti.
Covek hoce javno debatom na youtube_u da te dotuce argumentima.
Poslao sam ti poruku na PP i prihvati izazov.
Meni je cilj da saznam ko je za sta u pravu.
Tebe sam iskritikovao jer ne radis i ne druzis se sa ljudima.
Nisi ni fer sagovornik-zasto!
Zato sto odvrgnes iz texta na sva pitanja koja sam ti postavio!
Zato prihvati fer plej
#Duel na youtube-u i odbrani hrabro tu tvoju teoriju.
Stavku po stavku argumentima.
Kontaktiraj Coveka ili ce On tebe i kada ti ti odgovara kod niskog profe na youtube-u vas dvojca.

Uradi i Ti jedu dobru dobrobit u svom zivotu za covecanstvo.
Ako neces #Duel Debatu sa ovim covekom ja cu da postavim ceo njegov screenshot ovde da ljudi vide kakav si sveznalica.

O meni znas gotovo pola svega preko PP.
Jedini razlog zasto sam ovde na forum da bih nesto novo saznao i nikako da se nadmudrujem...

Poslusaj me ljubo.
Sve najbolje ti zelim.
 
DR. Aleksandra Erić objašnjava da medicina, a time ujedno i nauka, zvanićno, obilato koristi termin "volja" prilikom objašnjavanja nači na na kji ljudski organizam funkcioniše, a niko u medicini, ni u nauci pojma nema šta je volja. Inače. pojam "volja" je često predmet i filozofskih rasprava. Šta vi mislite o tome? Da li pojam "volja" može da se objasni? Ako mene pitate - MOŽE:
U vezi videa.
Recimo da imamo 20 000 godina civilizacije. Uvek ali uvek su postojali ovakvi ljudi. Nesto ne znamo jos uvek i odma oko toga mistika, glupi naucnici, ma sta oni pricaju i znaju.bla bla bla.
Sta je ova zena rekla? Apsolutno nista. Dobro, mozda sada ne znamo gde je taj centar za volju. I?
Sasvim sigurno ce biti otkriveno. A ova zena (ako to dozivi) jednostavno ce cutati i naci opet nesto sto ne znamo i tako......u krug.
Moram priznati takvi ljudi me fasciniraju. Toliko primera u istoriji a opet......
 
Covek objasnio tu stvarnost.
Da i drugi razumeju o čemu pričamo. Radi se o naučniku Ibri Mešanoviću koji je jedno vreme radio u NASI, američkoj agenciji za svemirska istraživanja. I Badja je slušao njegova predavanja i ubeđen je da je on IBJASBIO SVE. A ja tvrdim da NIJE OBJASNIO NIŠTA, već je kao naučnik, fizičar, samo koristio empirijske, eksperimentalne naučne metode, pomoću kojih se mogu opažati, istraživati, dokazivati i OPISIVATI samo izvanjski fizički oblici i fizičke manifestacije materije i materijalnih formi od ojih se Svemir sastoji. To OPISIVANJE tuh fizičkih oblika i pojava bije isto što i njihovo OBJAŠNJAVANJE. Objasniti postojanje tih fizičkih materijalnih oblika, pojava i njihovim fizičkih manifestacija znači OBJASNITI KAKO JE NJIHOVO POSTOJANJE UOPŠTE MOGUĆE. A objasniti kako je njihov o postojanje uopte moguće, to možemo samo kad znamo ŠTA JE NJIHOVA SUŠTINA. A znati njihovu suštinu moguće je samo kada znamo šta su materija, materijalni oblici i pojave za sebe u sebi, a ne za fizičara koji ih iz vana posmatra.

I šta se dešava kada saznamo šta su materijalni oblici i pojave za sebe u sebi. Dešava se to da saznajemo da oni ne raspolažu samo sa fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, već i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumebanja tog svoh naprezanja i kretanja. Te psihičke sposobnosti su sposobnosti svesti, što podrazumeva da su svi materijalni oblici i pojave za sebe i u sebi SVEST i da je njihova suština SVESNOST.

Pa onda na kraju ispada, da bi objasnili postojanje materije, života i Svemira, potrebno je da znamo OBJASNITI SVEST. Da znamo odgovoriti na pitanja ŠTA je Svest, KAKO ona postoji i ZAŠTO. A to još uvek niti i jednom naučniku na svetu nije poššlo od ruje, pa ni fizičaru Ibri Mešanoviću. Pa zbog toga, sa velikom sigurnošću i odgovornošću tvrdim da Ibro Mešanović, isto kao i bilo koji srugi fizičar sveta NIJE OBJASNIO I NE ZNA OBJASNITI APSOLUTNO NIŠTA. Isto kao što i dr. Aleksandra Eriš tvrdi da niko nije do danas objanio i da niko ne zna šta je VOLJA, s obzirom da je VOLJA jedan od faktora, tj. sposobnosti Svesti. Zato sam i postavio temu pod naslovom "ŠTA JE VOLJA", kao primer jednog naučnika koji je poso svestan ŠTA SVETSKA BAUKA NE ZNA. Dok većina drugih naučnika čak nije ni svesna da NE ZNA. Svi su ubeđeni da sve znaju i umesto ZNANJEM, kite se NRZNANJEM i tim svojim nneznanjem upravljaju svetom, smišljaju razna oružja, nuklearna, hemijska, biološka, meteorološka, pa čak i seizmička sa namerom i željom da pomoću njih unište svet,

Eto, dragi moj Badja, sve sam ti lepo objasnio i ako ovo nisi u stanju da shvatiš, onda si ti izgibljen slučaj.

Uz napomenu da dalje neću da čitam tvoje postove ovakve kakve jesu i na razne gluposti koje ovde pišeš da ti odgovaram. I molim te da se više i ne javljaš sa ovakvim glupostima i ne zagađuješ mi temu. Ova tema je posvećena problemu postojanja SVesti. Idi Ibri Mešanoviću, neka ti on OBJAŠNJAVA sve što te zanima O MATERIJI.

Živeo ti meni Badja i od mene ti lep pozdrav.
 
Bitno je napomenuti pojam slobodna volja. Ako kažemo samo volja, nije dovoljno, jer šta je volja ako je inicirana nečim? Onda to nije slobodna volja ili volja već nešto drugo.
Objasnio sam već da VOLJA nije nešto što postoji samo po sebi. Svest je ta koja postoji SAMA PO SEBI, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, a VOLJA je samo jedna od njenih psihičkih sposobnosti, pomoču koje uzrokuje svoje fizičke radnje naprezanja i kretanja, Prema tome problem postojanja i objašnjavanja pojma "Volja", svodi se na problem objašnjavanja postojanja Svesti.
Npr. ako osjećamo glad mi ćemo da jedemo, da li je to onda odraz slobodne volje, jer glad inicira tu volju?
Glad je psihička sposobnost i radnja tela, pomoću koje telo obaveštava čovekovu svest o potrebi obnavljanja životne energije tela. Nakon čega ćovekova svest prebira po mozgu i u njemu traži informacije o načinu kako se ta potreba tela zadovoljava, a zatim preko centara u mozgu idaje naredbe šta telo treba da radi da bi zadovoljilo tu svoju potrebu. I kad je reč o ćovekovoj VOLJI, to je čovekova SVEST. Uz napomenu da je i celo čovekovo telo sagrađeno od delova i delića Svesti, ali da čovekovo telo i čovekova svest, nisu jedna i ista svest. Te dve svesti su samo telepatski čvrsto povezane, pa se samo čini da su jedna svest. Čovekova svest je ta koja pokreće telo kao celinu i od njene volje ili uslova u kojima se telo nalazi i keće, čovekova svest, po svojoj "SLOBODNOJ VOLJI može da odluči da li će da mu dozvoli da se nahrani kad je gladno ili će, možda da ga pusti da crkne od gladi.
Ili ako nam se spava, mi ćemo da spavamo, da li je onda slobodna volja to što smo otišli u krevet dok je tu reakciju izazvala pospanost?
Isti slučaj je kao i sa osećanjam gladi. Telo zahteva, a čovekova svest odlučuje, zavisno od okolnosti, kada i kako će neku od potreba tela da zadovolji ili neće i ne može da zadovolji. Pa se u ovoj temi pitanje postojanja i delovanja čovekove volje svodi na pitanje postojanja i delovanja čovekove Svesti. To ću kasnije u nekom od mojih narednih postova da objasnim.
Problem svijesti i slobodne volje nalazi se u postojanju podsvijesti i u našem biološkom kodu.
Čovekova podsvet je svest čovekovog tela. Nekada se svest tela ne slaže sa nekim odlukama čovekove svesti koje mora da izvršava po naredbi čovekove svesti, pa onda svest čovekovog tela pati i kaje se što je morala da izvrši takvu odluku i naredbu čovekove svesti i to je onda ono što zovemo imenom "griža savesti". A postoji i ono što zovemo imenom "nadsvest". To je svest okoline u kojoj se čovekovo teli i čovekova svest kreću i žive, sa kojom čovekova svest takođe može da ostvari telepatsku vezu. I to je onda ono što zovemo imenom "metafizika".
nagonima, dakle mi imamo neku volju, ali donekle, jer ono nesvjesno iz podsvijesti direktno utiče i na tvoju volju, takodje i nagoni.
Nagoni su psihička osećanja tela, pomoću kojih telo izražava svoje fizičke potrebe koje su nužne za opstanak tela.
Ova teorija se naziva kompatibilizam, gde se smatra da determinizam i slobodna volja mogu da koegzistiraju skupa što i ima neke logike.
Radi se o koegzistenciji čovekove svesti i svesti tela. Te dve svesti imaju interes da koegzistiraju. Uz napomeni da svaka, pa i najmanja čestica materijalnog tela je živo i svesno biće koje rraspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Što, po potrebi, omogućuje presađivanje pojedinih delova jednog tela, na drugo. A čovekova svest je ZAJEDNIČKA, tj. KOLEKTUVNA svest mnoštva svih živih i svesnih subjekata, ćelija i organa, od kojih se telo sastoji. Čovekova svet nije MNOŠTVO subjekata. Ona je samo JEDAN živi i svesni energetski, tj. materijalni subjekt, koji obuhvata i prožima ceo ljuddski organizam i tako u sebi informatički, tj. telešatski povezuje sve ćelije i organe u jednu živu i svesni celinu i biće. Kada se čovekova svest odvoji od tela, informatička povezanost između ćelija i organa se prekida i tada telo umire i raspada se. Čovekova svest, to je naravno, čovekova AURA kao jedno posebno živo i svesno elektromagnetno poljke.
 
Sta je ova zena rekla? Apsolutno nista.
Postavila je ključno pitanje uzroka svih mogućih oblika čovekovog neznanja, tj. pitanje iSTINE o postojanju materije, života i Svemira. Postavila je pitanje, "ŠTA JE VOLJA" koja pokreće, ne samo ćoveka, već i sve što je materijalno u Svemiru. Dakle, postavila je pitanje postojanja samog UZROKA sveta, tj. pitanje postojanja BOGA, samo na nalo drugaćiji način. Pitanje Božijeg postojanja svela je na pitanje postojanja VOLJE, a to znači na pitanje postojanja SVESTI, sem koje ničeg drugpg nema, koja naučno još uvek nije rešeno. A kad znamo postaviti pravo pitanje, a Aleksandara Erić to zna, mi smo već na pla puta došli do ISTINE. A znati ISTINU je veoma bitno, imajući na umu da se svetom još uvek, na štetu sveta, vlada uz pomoć raznih naučnih, filozoffskih, teoloških, ideoloških i političkih neistina,neznanja, prevara i laži.
Dobro, mozda sada ne znamo gde je taj centar za volju. I?
Sasvim sigurno ce biti otkriveno. A ova zena (ako to dozivi) jednostavno ce cutati i naci opet nesto sto ne znamo i tako......u krug.
Kad želimo nešto da saznamo, prvo moramo postati svesni da NE ZNAMO to što želimo da ZNAMO. Sve nevolje sveta upravo i jeste u tome što niko ništa ne zna, a svi su ubeđeni da sve znaju.
 
Postavila je ključno pitanje uzroka svih mogućih oblika čovekovog neznanja, tj. pitanje iSTINE o postojanju materije, života i Svemira. Postavila je pitanje, "ŠTA JE VOLJA" koja pokreće, ne samo ćoveka, već i sve što je materijalno u Svemiru.
Ne pokrece nas volja. Pokrece nas potreba-zelja. Volja je tu skoro pa nepotrebna.
Ta volja je vezana jedino i iskljucivo za nas ljude (i jos poneke zivotinjke) i nrema blage veze sa ostatkom svemira.
I kao sto vec napisah, kada se sazna gde je i sta je samo cete okrenuti glavu i naci opet nesto sto ne znamo i ........... sve ispocetka.
 
Ne pokrece nas volja. Pokrece nas potreba-zelja. Volja je tu skoro pa nepotrebna.
Pričaš nešto što ne razumeš. Pojmovi volja" i "želja" su sinomomi. Znače isto. Nema razlike kada kažemo "imam volju da jedem" i "imam želju da jedem". I vplja o želja su psihičke radnje i to nije problem da se proveri i razume. Problem je da se proveri i razume jeste ko je vršilac volje ili želje kao psihičke radnje, koji preko mozga daje komandu tellu da se pokrene i volju, odnosno želu ispuni. Odgovor na ovo pitanje uvek glasu da naredbu telu za izvršenje volje, odnosno žlje, uvek, preko kore velikog mozga daje čovekova svest, a to je aura i tom priliko ona uvek stvara elektro magnetne valove na kori velikog muzga. Naućnici smatrau da elektromagnetne valove stvara mozak, ali to je pogrešno ubeđenje. Ovo ne važi kada je, na primer , u pitanju rad srca, bubrega i još nekih delova tela koji nisu pod kontrolom čovekove aure, tj. ćovekove svesti.

A da je nosilac čovekve svesti aura, to znam iz iskustva mojih vlastitih mnogobrojnih izlazaka iz tela, kada uvek uspevan da vidim moje telo kako mirno u krevetu leži, dok ja za kratko vreme mogu malo da se prošetam bez tela. Kojom prilikom moja svesnost ostaje potpuno ista kao i sa telom. Takođe je i oblik moje aure koja se odvojila od tela isti kao i moje telo. Pogledaj moj video o mojim iskustvima izlaženja iz tela na Youtube, pod naslovom "Poruke svetlosnih bića"

Naš mozak radi pomoću struje, tj, naše aure i naša aura je istinski čovek, a ne naše telo. Aura je ta koja preživljava smrt i raspad tela i nastavlja da živi zdravo i veselo i bez tela, kao i sa telom. Ona postoji u vidu elektromagnetnog polja, pomoću kojega radi naš mozak, isto kao što i harddrajv našeg kkompjutera radi pomoću struje ili kao što i roboti rade pomoću struje. Inače, sva energija od koje je sagrađen celi Svemir se fizički manifestuje u vidu elektromagnetnih polja, različitih veličina i vrbracija i ta polja su istovremeno i polja Svesti.Dakle, sve što postoji je Svest. Tesla je tvrdio da je sve energij, svetlost i elektricitet. Energija svetlost i elektricitet, nisu tri različita oblika postojanja, već jedan i isti, koji se fizički manifestuje na tri različita načina. Ono što Tesla nije znao jeste da su energija, svetlost i elektricitet istovremeno i napregnuta i pokrenuta SVEST.

I sve ovo što sam napred rekao je pravi odgovor na pitanje koje je postavila dr Aleksandra Erić, koje glasi šta je čovekova volja, gde se ona balazi i odakle i kako pomoću mozga upravlja čovekovim telom.
Ta volja je vezana jedino i iskljucivo za nas ljude (i jos poneke zivotinjke) i nrema blage veze sa ostatkom svemira.
To je tvoje proizvoljno mišljenje i nema nikakve veze sa stvarnošću. Sva organska bića . kako iela čelija, tako i tela biljaka, životinja i ludi, imaju svoje aure i funkcionišu pomoću njih. Svoje aure imaju i atomi i nebeska tela i galaksije. Na primer, aura naše planete Zemlje je njeno elktromagnetno polje koje je obuhvata i prožima, pomoću kojega i naša planeta postoji kao jedinstveno živo i svesno biće. Koliko je njena aura moćna, pokazuje činjenica da ona bez problema može da pokreće sve električne uređaje i osvetljava sve gradove na našoj planeti.
I kao sto vec napisah, kada se sazna gde je i sta je samo cete okrenuti glavu i naci opet nesto sto ne znamo i ........... sve ispocetka.
Pa neće biti tako. Kad saznamo istinu o postojanju Svesti, ŠTA je ona, KAKO postoji i zašto, tada smo saznali sve što može i treba da se zna, jer sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ničeg drugog nema. I tada će sve naše različite i pogrešene predstave o postojanju materije, života, Svemira i Boga da padnu i svi ljudi sveta će da postanu ISTOMIŠLJNICI. Što je uslov da mogu svi da se ujedine, naprave trani mir i jedinstveni pravedni svetski društveni i ekonomski poredak. I tako se spase od samouništenja živeći po pogrešnim i lažnim naučlm teorijama, filozofijama, religijama, ideologijama i politikama.
Znam mnogo ljudi koji prilicno toga znaju i potpuno su svesni kolio jos ne znaju. Ali to neznanje ne mistifikuju i ne mlate ko ona gospoja iz videa.
Ta gospođa iz videa je pogodila metu tačno u centar, jer VOLJA, a to je SVEST, je ono JEDINO što ljudi ne znaju šta je, a treba da znaju šta je da bi znali KONAČNU ISTINU o sveukupnom postojanju i pomoću nje se spasili, jer sem VOLJE, odnosno, Svesti, kao što rekoh, ničeg drugog nema da postoji o čemu bi Istna mogla da se sazna.
 

Back
Top