NATO procena, Rusiju vise ne stiti zima

Pored novih oruzja i taktika ratovanja, preko ljudi i uma, tu je i taj momenat , blazih zima koje su odjednom saveznik NATO strategija..

Napoleon , Hitler, nisu imali tu srecu...
Nažalos Amerikanci tek neće imati sreće...
Uopšte neće ni videti Rusiju iznutra kao što su to mogli Hitler i Napoleon da malo slikaju za fejsbuk

Jbg... Rusi imaju "nevidiš oružje" na tugu i žalos @Sizif @Mstislav i ostalih poštovalaca Paje Patka, Mikija Mausa i Šilje :D

Pravada uvek pobedi, nicija nije do gore gorela pa nece ni americki imperijalizam.
Drugo Amerika nije kompnena sila da moze uci u borbu sa Rusima sa zimomnili bez, plus motivacija bojnika koji se brani i nekog Mexikan a u Sibiru xD
Trece Rusiju cuva 6000 + nuklearki tako da zima ne mora.
Al realno niko nema logistiku za napad na Rusiju sa zapada, jedino kogu sa istoka i to je neizvodljivo

Pored novih oruzja i taktika ratovanja, preko ljudi i uma, tu je i taj momenat , blazih zima koje su odjednom saveznik NATO strategija..

Napoleon , Hitler, nisu imali tu srecu...
coce mi ratujemo protiv globalnog otopljavanja, a ruje tope arktik, i zauzimaju ga, kazu severni morski put, kineze ce da sprovode kroz njega za eu, lova do krova...

a sta cemo mi sad? da se bijemo za severni pol, pa oni ga cak i pomeraju, magnetni...

Pravada uvek pobedi, nicija nije do gore gorela pa nece ni americki imperijalizam.
Drugo Amerika nije kompnena sila da moze uci u borbu sa Rusima sa zimomnili bez, plus motivacija bojnika koji se brani i nekog Mexikan a u Sibiru xD
Al realno niko nema logistiku za napad na Rusiju sa zapada, jedino kogu sa istoka i to je neizvodljivo
:rotf::tambalamba:

Zato su budžili ukrajince i sada ove budale izraelce.

Meni je Hitlerov uspon i pad interesantan , ali na drustveni nacin, ne u smislu nemacke, ne u smilu korumpirane politike kapitalistickih zemalja, nego samo kroz trosak...

Prvo je Nemacka bila siromasna, Hitler pregovarao za osvajanje oblasti i diplomatski obecanjima korupcijom i diplomatijom dobijao prvih 5,6 oblasti koje su vracene nemackoj..

Dobijao zatim pomoc USA i GB....poceo da razvija industriju sa time, a od drugih para razvijao vojnu industriju....

Zatim ih blic krigovima sve napusio i to izvanredno efikasno i brzo...

I onda krecu greske...pustio Engleze i Francuze da se izvuku iz kanala...dok je BBC izvestavao da su Englezi i Francuzi spremni da budu ubrani..ej Britanci ocekivali da ce da ih u dzepu genocidisu i zbrisu...ali 7 dana ih nisu ni pipnuli....

A razbili pre toga francusku odbranu, sto je vrhunski potez..

Posle toga kad je krenuo na SSSR, nude mu se UIkrajinci da ratuju za Nemce kao i Rumuni , a Hitler nece...Nude mu se i jos neke frakcije unutar Rusije..
Moskva mu bila zrela za zauzimanje, nema coveka koji kaze da nije bila gotova...
Ali Hica se lozi na Lenjingrad, hoce da ga spali skroz...

To su sve povecanje troskova ratovanja, samo to gledam...
Jer rusija i naftna polja su sredina i jug...em bogato em ima prednost sto nije sever i hladno...

Kasnije iz nekog cudnog razloga, objavljuje USA rat, a nije morao , jer Japan i USA su krvili vec 10 godina bez rata...nista tu novo nije bilo..nije se trazila ni lojalnost niti bi dobio da Japan napadne SSSR jer je imao kompleks zbog Zukova...koji je napenalio Japance u Rusko Japanskom ratu toliko da su resili da idu na jug ni kiad vise na sever...

I posle Hitler uvodi koncentracione logore da cisti jevreje, cisti trosak, ili ja ne vidim nesto ...Ja vidim koncentracione logore iz ugla Nemacke kao cisti trosak...Sve su to mogli da budu pasivni gradjani radnici...
Kao mi za Vucica....i Vuciceve vojnike, iz CG ili iz SRB...

Bombardovanje grada londona umesto privrede i vojske u GB...isto trosak...
Ajd razumem konvoje sto je rokao...to su i jare i pare, i ljudi i sredstva unistena..

Ali sve vise povecava troskove, a bespotrebno , a ne uvodi smirivanje...stabilizaciju..
Da ne pricam pola afrike, to tek nema ekonomske racunice...
Pricam samo o ekonomiji ratovanja i logistici , ova tema je samo o tome..
Nisam bio jasan oko ruske zime, ona je ekonomski i logisticki detalj , ne da je vojno strateski detalj , blato , tvrdo tlo tako nesto...
Nemci su i 1941 pravili odmah zeleznice...ne znam ko tacno ...ali jednom su pokupili pola miliona predatih rusa, drugi put 300 000 , treci put 300 000, pa 200 000 , nakupili su se oni ruskih zarobljenika povise prve godine, i nesto i druge godine...

Back