Sta je Isus bio po svojoj prirodi?

Sta je Isus po svojoj prirodi ?

• Ukupno glasova
    16

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.334
Sta je Isus bio po svojoj prirodi ?
Po Bibliji Marija, Isusova majka je ostala u drugom stanju, njoj je anđeo Gabrijel rekao da će začeti Isusa po Duhu Svetome.
Sto znaci da je Isusa mama bila Marija, a otac Bog, kakva bi onda njegova prioda bila. Jer stvarno svaka hriscanska verska zajedinca ima svoju definiciju koja je Isusova priroda ?

.
images.jpg

MV5BMTc4MjI1NDE1N15BMl5BanBnXkFtZTgwMzE5Njg1MDI@._V1_.jpg

• Haha
Reactions: PA8
Sta je Isus bio po svojoj prirodi ?
Po Bibliji Marija, Isusova majka je ostala u drugom stanju, njoj je anđeo Gabrijel rekao da će začeti Isusa po Duhu Svetome.
Sto znaci da je Isusa mama bila Marija, a otac Bog, kakva bi onda njegova prioda bila. Jer stvarno svaka hriscanska verska zajedinca ima svoju definiciju koja je Isusova priroda ?

.Pogledajte prilog 1446056
Pogledajte prilog 1446057
zasto nema opcija Bozji Sin kada je Isus Bozji Sin

Marija, majka Isusa Hrista (ne Hristosa, što svedoči prirodnosti verzije Isus Hrist, a ne Hristos) nije tamo neka bilo koja Marija. Ona je izabrana od samoga Boga zbog svoje krotosti (dobre= blage naravi i poslušnosti Bogu). Šta kaže? Od sada će me BLAŽENOM smatrati/zvati svi naraštaji. Kako ono kažu rimokatolici: BLAŽENA DJEVICA MARIJA. A kod nas prisnodjeva = uvek, vazda devica. Presveta Bogorodica.

mi smo od grka primili veru, a vi ne znam od koga ste, tako da nije svejedno, u nominativu je Hristos, da se zna od koga smo primili veru
Pisao sam gledano jezički. A to što tamo neke jezički (i ne samo jezički; bogoslovije - srednje škole SPC su na jako niskom nivou, a ni bogoslovski fakultet nije puno bolji, "fakultet" bi trebalo pisati pod navodnicima i članstvo u BG univerzitetu preispitati) polupismene vladike nameću svoja stajališta je druga stvar.

Pisao sam gledano jezički. A to što tamo neke jezički (i ne samo jezički; bogoslovije - srednje škole SPC su na jako niskom nivou, a ni bogoslovski fakultet nije puno bolji, "fakultet" bi trebalo pisati pod navodnicima i članstvo u BG univerzitetu preispitati) polupismene vladike nameću svoja stajališta je druga stvar.
ne razumem?
sta nije tacno u mojoj replici, i zasto ti smeta da se zna da smo veru primili od Grka? Odatle valjda zadrzasmo samo u nominativu - Hristos.

mislim, ti si Gedeon, a ja sam Gideon, da se zna ko je ciji, ti slavis uskrs, a ja vaskrs, itd.
zasto ti to smeta, ako meni ne smeta?
sta hoces da postignes, koji je tvoj motiv?

ne razumem?
sta nije tacno u mojoj replici, i zasto ti smeta da se zna da smo veru primili od Grka? Odatle valjda zadrzasmo samo u nominativu - Hristos.

mislim, ti si Gedeon, a ja sam Gideon, da se zna ko je ciji, ti slavis uskrs, a ja vaskrs, itd.
zasto ti to smeta, ako meni ne smeta?
sta hoces da postignes, koji je tvoj motiv?
Rusi pišu Gedeon, a čitam puno ruskih izdanja pa sam stavio Gedeon.

Za teološke finese uči od Makija, naročito dogmatiku. Ne poznajem dobro našu terminologiju. A i površno sam upoznat sa teologijom. Bolje poznajem crkvenu istoriju.
nemoj maki da me uci, bolje ti, istorija me i zanima, maki samo neka moderise
npr. sabori:
zasto se na jednom bas priroda, a na drugom sustina odredjivala
Ima dvije prirode. Božansku i ljudsku.
a sustina?

Poslednja izmena:
nemoj maki da me uci, bolje ti, istorija me i zanima, maki samo neka moderise
npr. sabori:
zasto se na jednom bas priroda, a na drugom sustina odredjivala
Ne znam dobro našu terminologiju. Školovao sam se kod rimokatolika, prvenstveno jezuita i dominikanaca. Teologiju samo najosnovnije, prvenstveno istoriju. Našu teologiju poznajem na nivou katihizisa, ne puno opširnije. Čitao sam nešto dogmatiku, ali nisam ulazio u detalje.

Ne znam dobro našu terminologiju. Školovao sam se kod rimokatolika, prvenstveno jezuita i dominikanaca. Teologiju samo najosnovnije, prvenstveno istoriju. Našu teologiju poznajem na nivou katihizisa, ne puno opširnije. Čitao sam nešto dogmatiku, ali nisam ulazio u detalje.
pa jel vidis, sada je jasno zasto sam ja nepoverljiv prema tebi, jer ja kada sam citao lojolu, bas me boleo stomak, nisam mogao da ga svarim nikako, a u tebi on cuci, pa mi se zato upalise alarmi

"Baš kao", kažeš da te zanima istorija. Istorija dokazuje da je Pravoslavna crkva Hristova crkva, ona ista od apostola do danas. Ja sve premeravam istorijom.
ti bi morao da se odreknes sebe, da se zbratimis sa mnom, eto da znas sta ja mislim o tvom jezuitskom obrazovanju, ali to je prosto nemoguce

no., kao diskut si odlican, i mene samo istorija zanima, proslost, eshatolozi su sve sami prevaranti, prvo su sami sebe izvarali

Back