Šta je Isus govorio o Ocu?

Jovan 17

Nakon što je to izgovorio, Isus je podigao pogled prema nebu i rekao: „Oče, došao je čas. Proslavi svog sina, da tvoj sin proslavi tebe.
2Dao si mu vlast nad svim ljudima* da bi on mogao dati večni život svima koje si mu dao.
3 A da bi dobili večni život, treba da dobro upoznaju tebe*, jedinog pravog Boga,+ i onoga koga si poslao, Isusa Hrista.
4Ja sam proslavio tebe na zemlji time što sam dovršio delo koje si mi poverio.
ovo gore nije Jovan 17....izmišljen je nemoguć uslov za dobijanje večnog života...toga nema u drugim prevodima

Jovan 17,1Ovo govori Isus, pa podiže oči svoje na nebo i reče: oče! dođe čas, proslavi sina svojega, da i sin tvoj proslavi tebe;
Jovan 17,2Kao što si mu dao vlast nad svakijem tijelom da svemu što si mu dao da život vječni.
Jovan 17,3A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
Jovan 17,4Ja tebe proslavih na zemlji; posao svrših koji si mi dao da radim.

ovo gore nije Jovan 17....izmišljen je nemoguć uslov za dobijanje večnog života...toga nema u drugim prevodima

Jovan 17,1Ovo govori Isus, pa podiže oči svoje na nebo i reče: oče! dođe čas, proslavi sina svojega, da i sin tvoj proslavi tebe;
Jovan 17,2Kao što si mu dao vlast nad svakijem tijelom da svemu što si mu dao da život vječni.
Jovan 17,3A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
Jovan 17,4Ja tebe proslavih na zemlji; posao svrših koji si mi dao da radim.
jeste Jovan 17
i nije nista izmisljeno ti imas los prevod
vecni zivot zavisi od spoznanja Boga i Isusa Hrista
a bez spoznanja nema vere
to je istina

"i niko ne poznaje Sina osim Oca, niti ko zna Oca osim Sina, i onog kome Sin hoće da otkrije."? (Matej 11.27)

dakle niko ne zna Boga osim Isusa i onih kojima je on izabrao da ga otkrije...znači apostoli verovatno
Заиста, заиста вам кажем: који верује мене има живот вечни
I jel tesko priznati da verujes u njega.
Jel.on brani da verujes ili je tvoja volja da ne verujes.

Заиста, заиста вам кажем: који верује мене има живот вечни
I jel tesko priznati da verujes u njega.
Jel.on brani da verujes ili je tvoja volja da ne verujes.
prevod učini stvari drugačijim nego što jesu...

ko veruje meni ima život večni...podrazumeva se da veruje u sve što je Isus propovedao i živi u skladu sa time....
nije dovoljno reći verujem u Isusa, dela ljubavi su bitna

ko veruje meni ima život večni...podrazumeva se da veruje u sve što je Isus propovedao i živi u skladu sa time....
Aони Му рекоше: Шта да чинимо да бисмо творили дјела Божија?
Одговори Исус и рече им: Ово је дјело Божије да вјерујете у Онога кога Он посла.“
Sve se svodi na veru u njega.A ostala dela proizilazi iz ovog izvora.

Pavle je imao takve stavove tipa vjera bez djela i to je korio Jakov u svojoj poslanici.
Pavle je vjerojatno time htio da privuče ubice zlotvore vladare ko sto je Konstantin poslije postao Krscanin i pokrenuo instant religiju tipa bog sve prasta ako se pokaješ tj ako pravog boga uhvatiš u mrežu jer krivi ne prašta.
Danas vjerske skupine su obicne navijacke skupine.

Odgovornost je i na pisca texta u evandjelju koji generalno optuzuje Jevreje a i njihova boga Djavolom naziva.
I bas se uvatis tih kritickih stihova iz biblije i onda ih koristis za podsticanje predrasuda i nasilja.Umesto da se uvate onog spas je od jevreja on se latio ovih negativnih.
Sve su to pagani u novom hruscanskom ruhu.
Mrzeli jevreje i pre hriscanstva ovo im samo doslo ko kec na 11.

I bas se uvatis tih kritickih stihova iz biblije i onda ih koristis za podsticanje predrasuda i nasilja.Umesto da se uvate onog spas je od jevreja on se latio ovih negativnih.
Sve su to pagani u novom hruscanskom ruhu.
Mrzeli jevreje i pre hriscanstva ovo im samo doslo ko kec na 11.
Isus ide u oba smjera.
Njemu nije za vjerovati vec treba razlikovati Isusa od Isusa izvuci dobro

Нигде то није рекао нити је то написано нити у једном јеванђељу нити посланици нити делима апостолским.
Нити постоји Јехова најстарији запис кумрански је Јоху или традиционално Јауве.
Мазорети су свом рукописима додали знакове и вокале у сусрету са европским германским језицима и од тада постоји тетраграм који вокализују тако.
На палеохебрејском и кумранским списама су само слова нема цртица које означавају вокале најстарији запис звучи како сам ти рекао.
Јеванђеља можеш наћи на грчком у оригиналу нигде Исус не помиње Јауве.
Тако да исти случај као са арханђелом Михаелом обична конструкција и тумачење али то не пише.
Понављање милион пута исте грешке је неће исправити нити је натерати да буде истина.

Нигде то није рекао нити је то написано нити у једном јеванђељу нити посланици нити делима апостолским.
Нити постоји Јехова најстарији запис кумрански је Јоху или традиционално Јауве.
Мазорети су свом рукописима додали знакове и вокале у сусрету са европским германским језицима и од тада постоји тетраграм који вокализују тако.
На палеохебрејском и кумранским списама су само слова нема цртица које означавају вокале најстарији запис звучи како сам ти рекао.
Јеванђеља можеш наћи на грчком у оригиналу нигде Исус не помиње Јауве.
Тако да исти случај као са арханђелом Михаелом обична конструкција и тумачење али то не пише.
Понављање милион пута исте грешке је неће исправити нити је натерати да буде истина.
U Bibliji imas na preko 7000 mesta Bozje ime JHVH Jehova

a Novi Z\avet citira stari

U Bibliji imas na preko 7000 mesta Bozje ime JHVH Jehova

a Novi Z\avet citira stari
Не цитира име Исусовог оца никад тако.Нити је принео крвну жртву у храму нити било шта слично. Нико то име не цитира иако цитирају сертуагинту најчешће где има записаног тог имена али га не употребљавају.
Ако Пагане уче уздржавању од крви и жртава где су Павлу једном желели жртвовати бика што је овај одбио са гнушањем.
Исусов Отац је Бог небески астрални Јауве пребива у огњу , жртвенику и крвним жртвама чега код Исуса и у Новом Завету нема.

Back