Sta je Isus bio po svojoj prirodi?

Sta je Isus po svojoj prirodi ?


  • Ukupno glasova
    16
nauka = novac, ko finansira, takvu nauku kao danas što je pišu u udžbenike i postaje aksiom.
pa pitam se koliko trebaš biti nekritičan i verovati da iz ničeg nastane nešto. da je meteor samo dinosauruse potamanio, da je nekom evolucijom samo jedna životinja uspela da razvije razum, svest, maštu, logiku... i još ti kažu jeste to su činjenice "mi imamo dokaze". gde su? pa u knjigama, "naučnim" radovima 🤣 a onda isti sa iq300 ti dođu iako ti kažeš "ja verujem" da si arhaičan.
odeš u školu a oni te uče o saturnovim satelitima. pa koj će ti kur moj to u svom životu. ne znaju ni koliko planeta u sunčevom sistemu ima nego glasaju ko u skupštini koliko će ih biti :hahaha: i ti to moraš da učiš.

Ahahah... teško lupetanje od prve do poslednje reči - ali bar je zabavno! :)
 
Isus je bio i potpuno covek i potpuni Bog, jer da je samo bio covek, njegova smrt nam nista ne bi pomogla. . Da je Isus samo u potpunosti Bog ne bi mogao umreti za nas. Upravo cinjenica da je Isus bio potpuni covek i potpuni Bog cini Isusa nasim spasiteljem.
Jedini primerak s dve prirode na zemlji.Cak.ni jedan objekat ne moze biti i krug i kvadrat ali bogu je sve moguce.To vam je dokaz da je isysBog.
 
Izgleda da nisi baš pažljivo pročitao taj citat sa Vikipedije z:) Pa evo da ti pomognem:Znači to što se neko odluči da prevede sa „božanski“ (ili divine na engl) uopšte ne menja činjenicu koja sledi iz Jovana 1:1 da je Reč Bog. I kao što sam pomenuo u prethodnom postu, takav prevod nije tačan jer je „božanski“ na grčkom θειος, a reč koja je upotrebljena za Reč/Logos je θεος. Jedini razlog zašto neko može da se odluči na takav prevod je da se izbegne konfuzija sa Bog/bog i God/a god koju sam isto pomenuo:

ako je rec = Bog

da to stavimo u ekvaciju
Ivan 1,1U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.

ovako
Ivan 1,1U početku bijaše Bog, i Bog, bijaše u Boga, i Bog bijaše Bog.

ima li ti ovo smisla? 2 boga
 
Da, sl

Da, slažem se. Ali prvo je bio Bog, pre utelovljenja (ovaploćenja). Morao je preuzeti svaki aspekt onoga što znači biti čovek. Imao je ljudsko telo, ljudsku dušu, ljudski um. Samo je bio bez greha.
Pa Sin je postao Isus Hristos tek nakon inkarnacije. Do tada je bio Sin (dio Svetog Trojstva). Tako da je Isus Hristos imao dvije prirode, božansku i ljudsku i dvije volje u sklopu jedne ličnosti, kako su to definisali Treći, Četvrti, Peti i Šesti vaseljenski sabori.
 
Sta je Isus bio po svojoj prirodi ?
Po Bibliji Marija, Isusova majka je ostala u drugom stanju, njoj je anđeo Gabrijel rekao da će začeti Isusa po Duhu Svetome.
Sto znaci da je Isusa mama bila Marija, a otac Bog, kakva bi onda njegova prioda bila. Jer stvarno svaka hriscanska verska zajedinca ima svoju definiciju koja je Isusova priroda ?

.Pogledajte prilog 1446056
Pogledajte prilog 1446057
Po bibliji je svašta vi sektaši uzmete nesto izvucete i mašete s time.
Okanite se stvari kojima niste dorasli i radite ono cemu jeste.
 

Back
Top