FDDD
Veoma poznat
- Poruka
- 11.982
Ali nije proverio originalNapisao je da je proverio sve rukopise i da tako u svima stoji.
Uvek je bilo urborum do XVIII st. tj. Farlatija.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali nije proverio originalNapisao je da je proverio sve rukopise i da tako u svima stoji.
Verovatno je Višević prelomio da bude SerborumNapisao je da je proverio sve rukopise i da tako u svima stoji.
Ali nije proverio original![]()
Verovatno je Višević prelomio da bude Serborum
Vrlo moguće da je pogodioD. Farlati je čitao Porfirogenitov Spis o narodima, video sa stoji u DAI da stoji da su Zahumljani poreklom Srbi i verovatno tako povezao.
Vrlo moguće da je pogodio
Ali nije mi jasno časna reč, piše o lepotama "srednjovekovne Hrvatske" a od toga Hrvati ništa napravili nisu.
Pa sve ti je ovo Hrvatska nevezano šta su Mlečani mahom gradili te utvrdeOvo bre sve Mlečani gradili. Daj da vidimo to malo Hrvatske ako ima negde?
Danas jeste Hrvatska, to je jedino tačno.Pa sve ti je ovo Hrvatska nevezano šta su Mlečani mahom gradili te utvrde![]()
Većinu toga po Dalmaciji čime se Hrvati danas diče kao da je autentično njihovo su izgradili Mlečani, a ponešto i Francuzi, Austrijanci itd. Nešto je ostalo i od Rimljana poput Dioklecijanove plače (palate) u Splitu. Da uzmemo primjer Zadra koji je vjekovima bio administrativni centrar Dalmacije (mletačke, francuske i austrijske) i najveći grad iste do 20-og vjeka kad je to postao Split. Zadar je bio mletački u 2 etape, prva 1202-1358 i druga 1409-1797, a italijanski je bio 1918-1947. Mletački+italijanski Zadar je bio 573 godine! To je duže nego što je Istanbul turski, a mnogo duže nego što je bio hrvatski u istoriji!Ali nije mi jasno časna reč, piše o lepotama "srednjovekovne Hrvatske" a od toga Hrvati ništa napravili nisu.
Izbacim slike Bačke tvrdjave iz 14. veka koju su gradili Ugari i napišem "lepote srednjovekovne Srbije"![]()
Po definiciji to pripada "srednjovekovnoj Hrvatskoj" ali po meni je neumesno hvaliti se nečime što je gradio osvajač, tudjin.Većinu toga po Dalmaciji čime se Hrvati danas diče kao da je autentično njihovo su izgradili Mlečani, a ponešto i Francuzi, Austrijanci itd. Nešto je ostalo i od Rimljana poput Dioklecijanove plače (palate) u Splitu. Da uzmemo primjer Zadra koji je vjekovima bio administrativni centrar Dalmacije (mletačke, francuske i austrijske) i najveći grad iste do 20-og vjeka kad je to postao Split. Zadar je bio mletački u 2 etape, prva 1202-1358 i druga 1409-1797, a italijanski je bio 1918-1947. Mletački+italijanski Zadar je bio 573 godine! To je duže nego što je Istanbul turski, a mnogo duže nego što je bio hrvatski u istoriji!
Po definiciji to pripada "srednjovekovnoj Hrvatskoj" ali po meni je neumesno hvaliti se nečime što je gradio osvajač, tudjin.Realno, zašto ne bi?
To je baština Srbije, i po srpskim zakonima i međunarodnim aktima.
Po definiciji to pripada "srednjovekovnoj Hrvatskoj" ali po meni je neumesno hvaliti se nečime što je gradio osvajač, tudjin.
Ili neko (Bač) gradjena izvan srednjovekovne Srbije.
Poenta je da je lik došao ovde da nam pokaže nešto kao da to ima veze sa Hrvatima a nema. Negde pročitam neki lik napiše Mi smo imali naučnika velikog genija a vi Srbi niste i postavi sliku Nikole Tesle.Većinu toga po Dalmaciji čime se Hrvati danas diče kao da je autentično njihovo su izgradili Mlečani, a ponešto i Francuzi, Austrijanci itd. Nešto je ostalo i od Rimljana poput Dioklecijanove plače (palate) u Splitu. Da uzmemo primjer Zadra koji je vjekovima bio administrativni centrar Dalmacije (mletačke, francuske i austrijske) i najveći grad iste do 20-og vjeka kad je to postao Split. Zadar je bio mletački u 2 etape, prva 1202-1358 i druga 1409-1797, a italijanski je bio 1918-1947. Mletački+italijanski Zadar je bio 573 godine! To je duže nego što je Istanbul turski, a mnogo duže nego što je bio hrvatski u istoriji!
Tom tvojom logikom i tzv. Kosovo sve srpske crkve i manastire može proglasiti za "kosovarske".Granice srednjovekovne srpske države nisu isto što i granice Republike Srbije. U bogatstvo Srbije spadaju i Subotica i Novi Pazar sasvim jednako, tako da nema potrebe uopšte pričati o tome je li nezahvalno ili ne. Ljudi prikazuju i drevne arheološke lepote tj. npr. Lepenski Vir ili Vinču.