И како ти сматраш да наставимо даљњу дискусију када не познајеш изворе?
Ko ti je kriv što se majmunišeš? Rekao sam ranije da mi nije pri ruci a ti nastavljaš
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
И како ти сматраш да наставимо даљњу дискусију када не познајеш изворе?
Мени још сада наређујеш да докажем твију тврдњу.
А шта мислиш о томе да ме лијепо замолиш?
Ti mi prvo daj pjesmicu o Časlavu, Mutimiru, Zahariji i ekipi![]()
Pa ako već čačkaš zašto ne pobiješ moju tvrdnju? Čuda s tobom sinčić
Što se glupiraš? Bukvalno si rekao da je dotični bio 2 godine na dvoru kod hrvatskoga vladara.1. Lažeš. Ili ga stvarno zove "vladar" Slavena?
2. Dakle Mutimir nije Srbin? Papa ga u pismu zove dux Sclavorum. Srbe ne spominje. Hvala, još jednu srpsku laž smo raskrinkali
Što se glupiraš? Bukvalno si rekao da je dotični bio 2 godine na dvoru kod hrvatskoga vladara.
Znači bio je na licu mesta, zar nije očekivano da bi ga trebao nazivati vladarem Hrvata onda?
Paralela da Papom nije najsretnija, očito.
Ti si sam zakuvao, kada si tvrdio očigledno sve što ne piše u originalnom izvoru.
Al' nigde ne kaže da se graniče Hrvatska i Bugarska.Pa naziva ga i kraljem a zna se da nije bio kralj. Da ga ne zove možda tako zato što...
1. Mu je naklonjen zbog utočišta.
2. Zbog činjenice da je uspješno i samostalno vodio rat protiv Bizanta i protiv Bugara. Očito ga je smatrao najjačim slavenskim vladarom svog vremena. Najmoćni slavenski vladar na tom području pa zato "kralj Slavena". Jesu li Hrvati smatrani Slavenima? Jesu. Jesu li Srbi smatrani Slavenima? Jesu. Dakle usporedba je savršena. U nekim izvorima su Mutimir i Trpimir Slaveni, u mnogo opširnijem DAI su preciznije Hrvati i Srbi (slavenska plemena).
tu su sve oblasti pod Ugarskom, a i ne vidi se jasno da pise CROATIA. Ono nije RKakve to sad ima veze šta je Dalmacija veća od Hrvatske ako pričamo o teritoriju koji se tad smatra Hrvatskom
Slavonija nije ni bitna u ovom trenutku jer su se granice minjale kroz godine, al evo jedne iz spomenutog 10.st. u kojoj su i Dalmacija i Slavonija pod Hrvatskom. Pa i ta nesritna Bosna..
![]()
Al' nigde ne kaže da se graniče Hrvatska i Bugarska.
Shvataš li uopšte problematiku?!
Pa dokle je onda Bugarska bila? Do Klisa?Pa gdje su ratovali? U Iranu?
Pa gdje su ratovali? U Iranu?
Srbi su ratovali protiv Turaka u maloj aziji, jel Srbija bila do tamo?
Ne da ja znam.Nije nikad jel?
Ne da ja znam.
Osim seoba Srba u malu aziju kao i grada koji nosi njihovo ime, ne znam da je neka srpska dinastija vladala aktivno delom male azije.
Morao bih pregledati izvore( zbog Dušana i Mrnjavčevića) da bih 100% tvrdio tako nešto, ali na prvu meni nije poznato.
Ja svakako govorim u duboko unutar teritorije male Azije.
Čoveče Milutin je ratovao u Maloj Aziji skupa sa Romejima protiv Turaka.Pa rekao si da su ratovali u maloj Aziji. Kako sad duboko u maloj Aziji? Valjda nisu nikad ratovali u centru današnje Turske.
Veštačka inteligencija:Тврдња се мора доказати, а не обратно.
Tvrdnja mora imati oslonac u argumentima, ali i odbacivanje tvrdnje mora biti argumentovano.
Istoriografija nije sudnica sa binarnim ishodima, već analiza složenih tragova prošlosti.
Petar Grašo valjda, jer još jedino njemu niste dali titulu kraljaSrpski knez Petar...je ???
Gde sam napisao da je Toma falsifikat.Nisi odgovorio ni na što
Znači em je Toma falsifikat, em nije volio Hrvate u falsifikatu?Ostalo je izmišljotina
Nije najuren, čovek je i dan danas profesor samo što su izgleda sve tvoje informacije lažne kao i ova.ovaj profesor je inace najuren sa novosadskog fakulteta kao clan SNS sekte za vreme blokada , a evo ti ga sad reklamiras lol
Zato što ovakvi narativi koje kolega sa hr foruma plasira potiču od Prkačinovog( on se poziva na ranija pisanja hrvatskih mitomana koja su ismejana kasnije od razumnih istoričara) tumačenja istorije.Bugarska je vojska i u Sisku, a Bugari napadaju i Bavarsku.
Ne razumem zašto se to, nekako preskače kad god se priča o Trpimiru
Bugarska je vojska i u Sisku, a Bugari napadaju i Bavarsku.
Zato što ovakvi narativi koje kolega sa hr foruma plasira potiču od Prkačinovog( on se poziva na ranija pisanja hrvatskih mitomana koja su ismejana kasnije od razumnih istoričara) tumačenja istorije.
Slobodno mogu reći da je to ustaško gledište, pokupe poluinformacije i onda se to širi forumima, i posle većina njih usvoji to, bez da su ikada proverili informacije/izvore.
Bugarska je vojska i u Sisku, a Bugari napadaju i Bavarsku.
Зар нисте писали о времену Томислава и бугарском освајању у то време!?Bugarska je vojska i u Sisku, a Bugari napadaju i Bavarsku.
Najurili ga studenti.... Kao Sns član medju studentima nema prođuNije najuren, čovek je i dan danas profesor samo što su izgleda sve tvoje informacije lažne kao i ova.