Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
 - 105.322

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tibor Živković je primer britke osobe, istraživača, koji nije uspeo da se iskobelja iz kandži Mersovog falsifikata bez obzira na svu istzraživačku energiju koju je posedovao.
Takve osobe imaju osobinu da čitavu istoriju, svaki spis, mišljenje svakog učenog čoveka po svaku cenu moraju da uklope u Mersov falsifikat i tu nastaje haos.
A ti Slavene kada ne bi konstantno bežao od argumentovane diskusije
Pitanje je tko je uopće pisac tog ljetopisa. Možda je to bio neki stranac na službi u Barskoj nadbiskupiji, netko tko ne poznaje ove krajeve, ali je možda učeni čovjek koga, kako sam piše, njegova braća u Kristu mole da napiše povijest Barske biskupije. To pisanje ljetopisa je bila moda u ono vrijeme. Vjerojatno je ima neke površne informacije jer jedva da ima neko ime vladara koje opisuje a da ima povijesne potvrde za njega. Većinom su to izmišljena imena da popuni rupe u pisanju, kronologija je isto potpuno izmišljena na kojoj su mnogi učeni ljudi slomili zube pokušavaju ju dovesti u neki red sa poznatom povijesti.Ali ne razumem, ako tada imamo kraljevstvo Hrvata i kraljevstvo Srba zasto bi Dukljanin pisao o nekom imaginarnom kraljevstvu Slovena koje nije postojalo?
To nema nikakvog smisla
pokušao bi da nadješ odgovor na pitanje kako je uopšte moguće da ne postoji nijedan Hrvat, Dalmatinac, Srbin, niko sa Balkana ko je uopšte čuo za hrvatsku kraljevinu pre učenog Ivana Lučića. NIKO!
A ko je bio pisac hrvatske redakcije?Pitanje je tko je uopće pisac tog ljetopisa. Možda je to bio neki stranac na službi u Barskoj nadbiskupiji, netko tko ne poznaje ove krajeve, ali je možda učeni čovjek koga, kako sam piše, njegova braća u Kristu mole da napiše povijest Barske biskupije. To pisanje ljetopisa je bila moda u ono vrijeme. Vjerojatno je ima neke površne informacije jer jedva da ima neko ime vladara koje opisuje a da ima povijesne potvrde za njega. Većinom su to izmišljena imena da popuni rupe u pisanju, kronologija je isto potpuno izmišljena na kojoj su mnogi učeni ljudi slomili zube pokušavaju ju dovesti u neki red sa poznatom povijesti.
I ko je pomenuo hrvatsko kraljevstvo pre Lucica?Ti možeš još 500 puta ponoviti i opet će ti pitanje biti ništa manje besmisleno. Niko to ne tvrdi; ama baš niko ne tvrdi to što si izjavio.
Neverovatno je kako ne pogledaš koliko ti je besmislen pristup. „Nešto ne postoji. Ako postoji, onda je falsifikat“. I onda tražiš da ti neko pokazuje ovde izvore da bi te ubedio u nešto što sam ne želiš apsolutno ni po koju cenu da preispitaš. Zašto? A da bude još gore, žališ se zašto neko neće da trpi ovako primitivan način komunikacije sa tvoje strane i da učestvuje u, citiram, „argumentovanoj diskusiji“ — koju i sam maksimalno sabotiraš i onemogućavaš.
A ko je bio pisac hrvatske redakcije?
Stranac pisao na cistom hrvatskom jeziku![]()
I ko je pomenuo hrvatsko kraljevstvo pre Lucica?
Sisgozic, Marulic, Pribojevic?
Ukoliko je ovo tacno, onda je ta teza na nivou tragikomedije trazenja izgubljenog Porfirogenitovog izvoraStranac, npr. češki cistercit po TIborovoj tezi, koji je živeo godinama u Splitu...itekako je mogao naučiti jezik (još i bratski Sloven).
Ukoliko je ovo tacno, onda je ta teza na nivou tragikomedije trazenja izgubljenog Porfirogenitovog izvora
Sta je covek radio sa sobom, tuga.
Dogma u epohi modernog covecanstva je jako opasna rabota.
Dovoljno je da pogledas sebe![]()
Marulic nije bio stranac Slavene![]()
Što hoćeš reći?A ko je bio pisac hrvatske redakcije?
Stranac pisao na cistom hrvatskom jeziku![]()
Što hoćeš reći?
Sve bojim kakva bi ti knjiga ispala, već ima knjiga autora njegova kapaciteta koje su u stvari samo skupi wc papir.@Kole11 ja te ne zezam. Ozbiljan sam. Kažeš, pišeš knjigu. Ali ne želiš da obaviš istraživanje, već da drugi to rade za tebe. I to tražiš tako što najbestidnije pljuješ, napadaš i prozivaš. Tvoja je taktika da ti neko oko knjige pomogne tako što ga tretiraš kao neprijatelja tj. pomoć tražiš tako što provociraš.
Da si bar kulturan, kao što si glumio jedan period u početku kad si se registrovao na forum, pa hajde. Ali kod tebe nema čak ni elementarne pristojnosti, dok tražiš bukvalno tražiš (i to beskompromisno!) tuđu asistenciju radi ostvarivanja lične materijalne dobiti.
Ako tebe ove teme stvarno, ali stvarno istinski zanimaju, šta te sprečava da im se posvetiš? Ovde si ismevao i Ferda Šišića; kačili smo spiskove izvora i od njega i od Nade Klaić, kačili smo i knjigu Ive Goldštajna i razne druge. Da si ih samo prelistao, imao bi odgovore na većinu pitanja koje postavljaš i ne bi ovako traćio ovde i sopstveno i tuđe vreme. Ono što deluje jeste da si otvorio stranicu-dve, pročitao možda par rečenica i zaklopio, misleći da je taj mali uzorak dovoljan i onda tražeći da neko umesto tebe krene da sve to čita. Tako da, zašto ne navališ i sve to temeljno istražiš?
Sve bojim kakva bi ti knjiga ispala, već ima knjiga autora njegova kapaciteta koje su u stvari samo skupi wc papir.

Tako su isto bile priče kako ja, tobože, „skupljam informacije“ na ovom forumu zato što „pišem knjigu“ i tako, kroz suprotstavljanje novoromantičarima, sakupljam zapravo podatke, provocirajući pristalice tih ideja i tezica.![]()
Ja primećujem kako se uvek vraćamo na onaj problem manjka sposobnosti za apstraktno mišljenje.![]()
Ja sam jedini smisao tvog eventualno besplatnog angažovanja na ovom forumu video

Jerbo ne možeš da poimaš da nisu svi kao ti i da postoji nešto van sopstvenog (vrlo uskog) rezonovanja i pogleda na svet.Šta si negirao?
Taj deo što si citirao ne saopštava ama baš ništa. To nije izjavna rečenica, već pola rečenice, verovatno sa tendencijom da joj promeniš smisao. Jer ovako ipada kao da sam nešto "ja jedini"...Jao, bože.Ono što se nalazi u citatu.
Ja sam jedini smisao tvog eventualno besplatnog angažovanja na ovom forumu video i vidim u tvojoj nameri da napišeš valjanu autohtonističku istoriju Južnih Slovena. Zato sam to i rekao, da pokušavaš kontraargumentima da izvučeš što više ideja, jer, ruku na srce, za apstraktno mišljenje nisi sposoban. Zato se na to neprestanno i vraćaš:
Ne znam šta da msilim, sem da toneš, postaješ sve više kao Ćosović