Srednjovekovna Hrvatska

Jedini razlog zašto si me ovako sad uporedio sa Ćosovićem jeste zato što si upravo te kritike dobio na sopstvenu adresu. :lol:
Jedini razlog zbog kojeg si promenio temu je što nemaš odgovor na pitanje i što si po ko zna koji put ispao muljator.

Ovo sam rekao:

Ja sam jedini smisao tvog eventualno besplatnog angažovanja na ovom forumu video i vidim u tvojoj nameri da napišeš valjanu autohtonističku istoriju Južnih Slovena. Zato sam to i rekao, da pokušavaš kontraargumentima da izvučeš što više ideja, jer, ruku na srce, za apstraktno mišljenje nisi sposoban. Zato se na to neprestanno i vraćaš:

Pa konkretizuj šta si odatle zanijekao.

Jedini razlog zbog kojeg si promenio temu je što nemaš odgovor na pitanje i što si po ko zna koji put ispao muljator.

Ovo sam rekao:

Pa konkretizuj šta si odatle zanijekao.

Zašto bih se uopšte upuštao detaljnije u taj pokušaj skretanja teme na mene?

Ti to radiš, stalno i misliš da niko ne primećuje. Skreneš temu na nekog forumaša i onda kada dobiješ odgovor, kažeš nešto u formi „opet skrećeš temu na sebe“ iako si upravo to ti sam uradio. :D

Zašto bih se uopšte upuštao detaljnije u taj pokušaj skretanja teme na mene?

Ti to radiš, stalno i misliš da niko ne primećuje. Skreneš temu na nekog forumaša i onda kada dobiješ odgovor, kažeš nešto u formi „opet skrećeš temu na sebe“ iako si upravo to ti sam uradio. :D
Pitao sam te "šta si negirao" - a ti već treći put izbegavaš da odgovoriš menjanjem teme. Izražavam indignaciju.

Sve bojim kakva bi ti knjiga ispala, već ima knjiga autora njegova kapaciteta koje su u stvari samo skupi wc papir.

A Ja baš mislim da bi bila dosta zabavna; nešto najluđe što smo do sad videli. :D

Deretić je pokojni, Slaviša K. Miljković se povukao; neke ono baš prave dileje među objavljenim autorima baš nedostaju. Ono, da ti se ubiješ od smeha dok čitaš. Nedostaje mi takva uživancija, iskreno.

Ne vidim razlog za toliku nervozu. Pa samo pricamo o nekoj tamo imaginarnoj pojavi, hrvatskom kraljevstvu 🤔
Evo ponavljam pitanje, kako misliš demantirati rusku povijest u kojoj spominju Hrvate kod sebe i na današnjem području Hrvatske ?
Jel su s time i oni sudionici u "belosveckoj zaveri protiv Srba", vekovni mrzitelji svetosavlja i učenici vatikanske škole falsificiranja ?

Pa čekaj malo, navodno pišeš knjigu, dao sam ti natuknicu, nema puno prve ruske kronike. Potrudi se malo.
Sve što ti piše Slaven ti ne možeš samo prepisati, trebaš navesti izvore, citate, obrazložiti svoje stavove da se s nečim pokapaju, inače pišeš knjigu za odjel "priče i bajke".
Ne mogu si zamisliti kakva bi to knjiga bila u kojoj bi ti pisao kako Hrvati i Hrvatska ne postoje prije druge polovice 17.st., a moguće i ne prije 1903.
Treba biti stvarno kapacitet na više polja da bi se uopće mogao upustiti u neko smisleno osporavanje raznih izvora gdje se ti pojmovi spominju. To ti po pisanju na forumu nemaš, često ne razumiješ ni ono što kopiraš na temu.

Pa čekaj malo, navodno pišeš knjigu, dao sam ti natuknicu, nema puno prve ruske kronike. Potrudi se malo.
Sve što ti piše Slaven ti ne možeš samo prepisati, trebaš navesti izvore, citate, obrazložiti svoje stavove da se s nečim pokapaju, inače pišeš knjigu za odjel "priče i bajke".
Ne mogu si zamisliti kakva bi to knjiga bila u kojoj bi ti pisao kako Hrvati i Hrvatska ne postoje prije druge polovice 17.st., a moguće i ne prije 1903.
Treba biti stvarno kapacitet na više polja da bi se uopće mogao upustiti u neko smisleno osporavanje raznih izvora gdje se ti pojmovi spominju. To ti po pisanju na forumu nemaš, često ne razumiješ ni ono što kopiraš na temu.
kakva natuknica?
Ako mislis na Povest minulih leta, tu autor govori o ratovima Bugara protiv Srba, to smo odavno prosli, vise puta.

kakva natuknica?
Ako mislis na Povest minulih leta, tu autor govori o ratovima Bugara protiv Srba, to smo odavno prosli, vise puta.

Ma kakvi. Staroruske hronike razlikuju Hrvate i Srbe.

O ovome ti @Mej bregami govori.

razlikuju.JPG

А се ти же словени: хровате белии, серебь и хорутане.
A ovo su ti Sloveni: Hrvati Beli, Srbi i Karantanci.

https://expositions.nlr.ru/LaurentianCodex/_Project/page_Show.php?list=10&n=2

Tu su i Karantanci. Kraljevina SHS. :D

Ma kakvi. Staroruske hronike razlikuju Hrvate i Srbe.

O ovome ti @Mej bregami govori.

Pogledajte prilog 1383364

А се ти же словени: хровате белии, серебь и хорутане.
A ovo su ti Sloveni: Hrvati Beli, Srbi i Karantanci.

https://expositions.nlr.ru/LaurentianCodex/_Project/page_Show.php?list=10&n=2

Tu su i Karantanci. Kraljevina SHS. :D
Obozavam kada se ti pozoves na ruski letopis, na autora na koga si se izbljuvao bezbroj puta, ali pazi sada ti je dobar :D

Da li ti i dalje insistiras na bugarsko-hrvatskoj granici iako smo mnogo puta objasnili poreklo te mitomanske hrvatske fantazmagorije?

Ili ces mozda zanijekati?

kakva natuknica?
Ne znam ja što si ti prošao i s kime, ali opet se praviš lud.
Nestorova spominjanja Hrvata, barem onih na jugu, se poklapaju s onim što i drugi pišu za to vrijeme o Hrvatskoj, iako i on ponekad griješi u navedenim godinama za neke udaljene događaje.
Kako ti je Slaven već odgovorio, jasno razlikuje Hrvate i Srbe.

Obozavam kada se ti pozoves na ruski letopis, na autora na koga si se izbljuvao bezbroj puta, ali pazi sada ti je dobar :D

Da li ti i dalje insistiras na bugarsko-hrvatskoj granici iako smo mnogo puta objasnili poreklo te mitomanske hrvatske fantazmagorije?

Ili ces mozda zanijekati?
Bugarska granica je dokle Bugari vladaju, a često su vladali Srbijom.
Ti opet gledas na današnji atlas i čudiš se kakva granica Hrvatske i Bugarske prije 1000 godina, gdje je to bila nestala Srbija. :lol:

Ne znam ja što si ti prošao i s kime, ali opet se praviš lud.
Nestorova spominjanja Hrvata, barem onih na jugu, se poklapaju s onim što i drugi pišu za to vrijeme o Hrvatskoj, iako i on ponekad griješi u navedenim godinama za neke udaljene događaje.
Kako ti je Slaven već odgovorio, jasno razlikuje Hrvate i Srbe.
Slavenu je ovo vec mnogo puta objasnjeno, nego njegov je posao da troluje.
Ali ajde i tebi da pojasnim, dobar si covek.

Ako sa Hrvatima ratuju i bugarski i ruski vladar, gde su onda ti Hrvati locirani?
Hoces sam uzeti mapu ili moram da ti crtam?

Uostalom i drugi autori lociraju samo severne, tzv bele Hrvate, Halkokondil recimo....

Slavenu je ovo vec mnogo puta objasnjeno, nego njegov je posao da troluje.
Ali ajde i tebi da pojasnim, dobar si covek.

Ako sa Hrvatima ratuju i bugarski i ruski vladar, gde su onda ti Hrvati locirani?

Uostalom i drugi autori lociraju samo severne, tzv bele Hrvate, Halkokondil recimo....
Ako postoje sjeverni i južni Hrvati za koje svi znaju, kako onda možeš pitati kako je moguće da ruski i bugarski vladari ratuju sa Hrvatima?

Ruska karta
Slav-7-8-obrez.png

Poslednja izmena:

Je li isto glupa pitanja tako postavljaš i u nepotrebnu konfuziju upadaš kada npr. u izvorima čitaš da postoje neki Srbi na severu u Polablju, kao i neki na jugu, na Balkanskom poluostrvu, kojima Ljudevit Posavski odlazi u izgnanstvo?

Je li, kako li je moguće da protiv Srba ratuju i bugarski i franački vladar?!? :hahaha:

Je li isto glupa pitanja tako postavljaš i u nepotrebnu konfuziju upadaš kada npr. u izvorima čitaš da postoje neki Srbi na severu u Polablju, kao i neki na jugu, na Balkanskom poluostrvu, kojima Ljudevit Posavski odlazi u izgnanstvo?

Je li, kako li je moguće da protiv Srba ratuju i bugarski i franački vladar?!? :hahaha:
Misterije koje će morati riješiti prije nego počne pisati knjigu. :lol:

Bugarska granica je dokle Bugari vladaju, a često su vladali Srbijom.
Ti opet gledas na današnji atlas i čudiš se kakva granica Hrvatske i Bugarske prije 1000 godina, gdje je to bila nestala Srbija. :lol:

Da, on ne vidi dalje od atlasa u 21. veku.

On bukvalno ništa ne objašnjava; sve odbija da komentariše i onda posle, kao bajagi, tvrdi da je nešto „mnogo puta objasnio“, a samo je mnogo puta pobegao sa teme.

Meni je dosadilo da mu sve serviran na tacni i crtam kao da sam mu i privatna dadilja koju misli da može da maltretira samo zato što je sam previše lenj da mrdne nešto samostalno da uradi za tu svoju knjigu.

Pošto njenu sve mora da se napiše na ovom forumu, verovatno ni godine neće biti dovoljne da otkrije da je bugarska vojska bila i u Sisku, odakle su tačno Bugari upadali ka Bavarskoj, itd. Bugari ratuju oko današnje Bratislave, upadaju u današnju Sloveniju i Austriju, po Slavoniji su, ali ne, e sa Hrvatskom ne mogu ništa. :D Da ni ne pominjemo uopšte sve druge elemente istorijske geografije...ali ne, dovoljno je reći AjOjpaKakOduBugariNaPAdaLiHrvATeAkoSuSRbiIzmeđu. :lol:

Poslednja izmena:

Pa ti stvarno nisi prisustvovao casovima geografije :D

Ako Srbi ratuju protiv Bugara i Franaka to znaci da su se nalazili izmedju ove 2 drzave
Ako Hrvati ratuju protiv Bugara i Rusa to takodje znaci da su se nalazili izmedju ove 2 drzave.

Sada mapu u ruke!

:mrgreen:

Koji drugi autori? Bele Hrvate na jug, na Balkan, smešta Pop Dukljanin; u područje između Istre i Neretve.

Na sever ih smešta jedino, po tvom pričanju, neki protestantski jezuita sa natprirodnim moćima (neka marvelovska inspiracija, pretpostavljam, uz scenario putovanja kroz vreme i predestinaciju) u Holandiji XVII st. i niko više. :ceka:

Poslednja izmena:

Back