- Poruka
- 9.626
Немам ни најмању намеру да те вређам нити сам ти иједну увреду ту изрекао.Dobro, ako treba diskusija da se vodi tako da jedni druge vređamo, možemo da promenimo forum.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Немам ни најмању намеру да те вређам нити сам ти иједну увреду ту изрекао.Dobro, ako treba diskusija da se vodi tako da jedni druge vređamo, možemo da promenimo forum.
Dobro, pošto suprotna strane nije dala ni jedan kontraargument, možemo da zaključimo da od sada tvrdnja da se u istorijskim izvorima ne pominje kraljevina ili carevina Hrvatska postaje operativna činjenica.
Fanstebre je negirao postojanje izvora, a ti si implicite potvrdio nenavođenjem eventualnih izvora.Naravno da ne možemo, s obzirom da 'prva strana' nije iznela niti jedan jedini argument, niti uopšte čak ni komentarisala nijedan izvor o srednjovekovnom hrvatskom kraljevstvu.
fanstebre:
Разни су цареви и краљеви хрватима владали.......али проблем је у томе што међу тим краљевима и царевима нема ни једног хрвата нити се игде икад помиње краљевина или царевина хрватска..... Чак ни тај фалсификовани спис Порфирогенита нигде их не помиње као такве...еј бре ни у римокатоличким фалсификатима их нема.....
"Средњовековна хрватска".....сссс
Fanstebre je negirao postojanje izvora, a ti si implicite potvrdio nenavođenjem eventualnih izvora
Slabo pamtim neproverene stvari. A, valjda je Fanstebre pitao, a ne ja.Pa kakvog smisla ima da po 357. put nešto postavim, što već jesam? Zašto ne pratiš temu, ako te zanima?
Još si čak bio i živ učesnik tj. znam da se sećaš, jerbo smo kroz diskusiju sa forumašem Kole11 prešli koliko hoćeš.
Slabo pamtim neproverene stvari. A, valjda je Fanstebre pitao, a ne ja.
Postoiji nekoliko madjarskih i mletačkih izvora koji pominju kralja Hrvatske i Dalmacije, mislim da je uvek u pitanju Zvonimir.Fanstebre je negirao postojanje izvora, a ti si implicite potvrdio nenavođenjem eventualnih izvora.
Teret dokazivanja je na onom ko tvrdi da nešto postoji.
Postoiji nekoliko madjarskih i mletačkih izvora koji pominju kralja Hrvatske i Dalmacije, mislim da je uvek u pitanju Zvonimir.
Ti izvori potiču iz 14.veka najranije, čini mi se.
Medjutim pod Hrvatskom se u tim izvorima podrazumevaju Bosna i Raška, kako je objasnio mletački dužd Andrea Dondolo i još važnije, veoma uticajni italijanski istoričar Flavio Bjondo.
Dakle, opet je reč o kralju Bosne, Raške i Dalmacije a nikako nekakve imaginarne Hrvatske.
To nije diplomatika. To ti je isto kao što su Hrvati sve do 1918. u svojim internim dokumentima pisali o kraljevinama - Kraljevina Slavonija, Kraljevina Hrvatska. To ne svedoči o političkom entitetu.Mislim da su dovoljne prve dve reči; višak su zadnje dve.
Nije fanstebre izašao sa nekakvim 'deklaracijama', već ti.
Hronika Ugara Janoša Turocija:
Pogledajte prilog 1355231
Pogledajte prilog 1355232
suverenom političkom entitetu.To nije diplomatika. To ti je isto kao što su Hrvati sve do 1918. u svojim internim dokumentima pisali o kraljevinama - Kraljevina Slavonija, Kraljevina Hrvatska. To ne svedoči o političkom entitetu.
To nije diplomatika.
To ti je isto kao što su Hrvati sve do 1918. u svojim internim dokumentima pisali o kraljevinama - Kraljevina Slavonija, Kraljevina Hrvatska. To ne svedoči o političkom entitetu.
suverenom političkom entitetu.
Ja sam ograničio. Ne paziš.Niko nije naveo neko ograničenje na diplomatiku. Fanstebre je naveo da se ne pominje nigde, a ti generalno istorijske izvore, a ne diplomatičke.
Kakva veza postoji između toga i ovog?
Pa kako on da dokaže ex silentio? Valjda oni treba da daju dokaze da je Branimir "dux chroatorum" i "koju pokloni Zvonimir kral hrvatski" u nekoj diplomatičkoj građi pisalo, a ne "Dux/Ducem Slcavorum/Clavitorum".
Dobro, pošto suprotna strane nije dala ni jedan kontraargument, možemo da zaključimo da od sada tvrdnja da se u istorijskim izvorima ne pominje kraljevina ili carevina Hrvatska postaje operativna činjenica.
To nije diplomatika. To ti je isto kao što su Hrvati sve do 1918. u svojim internim dokumentima pisali o kraljevinama - Kraljevina Slavonija, Kraljevina Hrvatska. To ne svedoči o suverenom političkom entitetu.
Ja sam ograničio. Ne paziš.
Onda nemoj drugi put da se čudiš kad napišem:
Ja sebi "vojvodo", ja sebi "serdare"...![]()
Zato što je upravo to tema rasprave, bez obzira na to šta ti svaki put naknadno izmisliš da je bila tema u pokušaju da je promeniš.A zašto si ograničio?
Pročitao sam to podebljano, samo ne vidim kakve to ima veze da Turocijevom hronikom?
Zato što je upravo to tema rasprave, bez obzira na to šta ti svaki put naknadno izmisliš da je bila tema u pokušaju da je promeniš.
Naći dokaz da je Hrvatska bila suverena politička tvorevina.
Из ког онда к*рчевог разлога пишеш ћирилицом?
Имаш сајт 'западни Срби', писан је латиницом и без обзира на то не 'нијечу'.
Догодиће ти се криво срастање.
Чиме сам се обрукао? Што не пабирчим дебилну литературу скупљача речи, попут твораца енглеског речника?Odavno je poznato da nema većih anti-Srba na svetu od novoromantičara; za vas Srbi su nešto potpuno strano kao pojam; terra incognita koji ćete diskutabilno ikada moći da upoznate ili razumete. Ne znate skoro ništa ni o srpskom jeziku, ni kulturi, a ponajmanje istoriji. Otuda i jesu Srbi za vas udaljeni maltene jednako koliko neko podsaharsko pleme ili urođenici Australije.
Svetozar Gagović, iz leksike Pive; Srpski dijalektološki zbornik 51 iz 2004. godine:
Pogledajte prilog 1355088
A evo i primer Nikodima Milaša iz Pravila pravoslavne crkve (da ne ispadne da je reč o nekakvom crnogorskom lokalizmu):
Pogledajte prilog 1355091
Svakako jeste zabavno videti da si se opet obrukao, doduše.
Не разумеш Џонија? Ја ти ту не могу помоћи.Ја стварно не разумијем који је твој проблем?!
Ти или си глуп или си глуп.
Нисам од јуче овде да бих био изненађен.Da li si iznenadjen?
Управо сведочимо сасвим супротном дешавању уз свесрдну твоју подршку.Najveći problem je u ovim forumašima SrbijaGLOBAL kulta, zbog kojih je gotovo nemoguće ostvariti i održati nekakvu normalnu diskusiju (što je i generalno problem, ne samo ove teme, nego čitavog potforuma, kojem su dosta puta pokušavali da promene smisao i temu). Ako si primetio i sam, kad njih nema, uvek se diskusija razvije poprilično normalno i zanimljivo; nema (ili ima vrlo malo) vređanja, trolovanja, spinovanja. Čim se oni pojave na nekoj temi, ništa joj ne doprinesu i onda odmah nastane pičvajz. Odmah mora ko kome, gde, šta, zavere iza svakog ćoška, bolesna paranoja (blago rečeno), vređanje na ličnoj osnovi, izvrgavanje ruglu, ismevanje i potpuno otvoreno trolovanje. I svakog iole normalnog rasteraju sa teme, pa najčešće ostane samo ko je toliko tvrdoglav da uopšte obraća pažnju na njihovo prisustvo, eventualno.
Ustvari svedočimo "kontramitingu", tj. kontratemi postojeće teme "Hrvatski Kraljevi" koju je korisnik Q. prvo preimenovao u "Hrvatski vladari" pa kad je video da je tamo Hrvatska srednjovekovna istorija, mahom zaslugom korisnika Statler & Waldorf* , razbucana ko bugarska skupština, onda je odlučio da otvori novu temu koja će oprati onu bruku od "Hrvatskih kraljeva".Управо сведочимо сасвим супротном дешавању уз свесрдну твоју подршку.
* Natpis sa Višeslavove krstionice
Ustvari svedočimo "kontramitingu", tj. kontratemi postojeće teme "Hrvatski Kraljevi" koju je korisnik Q. prvo preimenovao u "Hrvatski vladari" pa kad je video da je tamo Hrvatska srednjovekovna istorija, mahom zaslugom korisnika Statler & Waldorf* , razbucana ko bugarska skupština, onda je odlučio da otvori novu temu koja će oprati onu bruku od "Hrvatskih kraljeva".
Temu koju je korisnik Q. otvorio tako što je kao jedan od dokaza Hrvatske države predstavio Višeslavovu krstionicu. Hvala mu na tome.
I Nika Frika si oterao sa foruma. Na isti način kao pomenutu trojicu. Uspostavio si privatan kontakt sa njima i onda zloupetrebio njihovo čojstvo. Odsutni su da te ne bi ovde ideološki napali kao predstavnika drugosrbijansko-sitnomasonske priče.Ova prilično bolesna količina količina opsesije koju si razvio oko mene toliko ti je potrovala mozak (mada je i to diskutabilno, jer je vrlo vidljivo da je bio dosta inficiran i pre) pa si u stanju da i lažeš i manipušeš beskrajno, sve sa ciljem svog privatnog rata protiv mene.
Temu sam otvorio kolekciju svačim što je igde ikada spomenuto, radi sistematizacije gradiva. Postavio i vrlo jasan disclaimer.
Upravo ja sve ove godine pišem o tome kako nema nikakvih dokaza da je postojao hrvatski vladar po imenu Višeslav, dokazujem da je nemoguće da potiče iz Nina i okačio sam svako slovo koje je ikada bilo objavljeno na tu temu, od arheologa Đorđa Jankovića, preko školskog udžbenika Srđana Pirivratrića i knjige Marka Aleksića o najranijoj istorija Srba sa arheološkog stanovišta.
Ti to sve vrlo dobro znaš, nego, kao što je svima vrlo dobro poznato, baviš se klasičnim manipulacijama, iskrivljivanjima reči i podvalama. Naravno, govoreći o podvalama, zaključno sa ovom potpunom nebulozom da sam ja, navodno, oterao Klaudija II Gotskog, Rojalistu i Statlera.
Pretpostavljam da te je nešto okinulo pa si se opet, kako neko reče, povampirio sad.![]()
I Nika Frika si oterao sa foruma. Na isti način kao pomenutu trojicu. Uspostavio si privatan kontakt sa njima i onda zloupetrebijo njihovo čojstvo. Odsutni su da te ne bi ovde ideološki napali.