Ma oni više ne priznaju ni Milojevića...i njega su se odrekli, jer im je previše „antisrBski“ što on piše (bez obzira što, onako verbalno i idolopoklonički, kada treba zloupotrebljavati njegovo ime, ili miožda još preciznije kriti se iza njega, staju u njegovu odbranu pred kritičarima i provlače ga, ovako). To je Deretić pomerio na neke toliko strašne razmere, da je postalo gotovo neizlečivo i da su ljudi koji toliko zagaze, praktično, izgubljeni slučajevi.
To sam se uverio svaki put kad sam im mnogo puta citirao šta piše sam Milojević. Npr. na temu Gota, istočno-germanskog plemena za koje se od Deretićevog vremena pojavila nekakva priča da su to zapravo Srbi iz današnje Rumunije, a koje u najnovije vreme onaj Mitić pokušava da, ne znam da li ni sam uopšte zna kojim to metodama, odbrani. Kao i svaki put, začepe gubicu tj. nemaju ništa da kažu na tu temu, zbog kognitivne disonance u kojoj bi se našli. To je samo jedan primer; Zvonimirovo Hrvatsko kraljevstvo koji si naveo je drugi.
Ali ne, jedini Srbin koji je nešto pametno napisao jeste Jovan I. Deretić. I par ljudi oko njega. Ovo sve ostalo, ništa im ne valja. Sem kada se treba praviti i manipulisati, naravno...
Sutra će se verovatno pojaviti nova budala i pomeriti granice dalje. Mislim da je Petko Nikolić Viduša, sa svojim Indijancima u Americi koji su nastali od Srba, bio nešto eventualno najbliže tim novim granicama; na sreću nije se primilo, kao ni npr. Slaviša K. Miljković sa svojim japanskim koji je nastao od srpskog. Svaki traži da obori svog prethodnika u megalomanskim tvrdnjama.