Da li se Neretljanska kneževina ikada ujedinila sa Hrvatskom u srednjem vijeku?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Visdiš da čim se nešto loše ispostavi po hrvatsku istoriju da skačeš ko oparen da menjaš teze i spinuješ. Ne valja ti poso.
da u srpskim udžbenicima postoji karta Srbije od Une do Crnog mora i Peloponeza - a trebalo bi da postoji, za razliku od karte Hrvatske od Jadrana do Drave
Da li se Neretljanska kneževina ikada ujedinila sa Hrvatskom u srednjem vijeku?
Ово је потпуно аналогно ситуацији у којој бисмо рекли да Хрватима име долази од курвања, јер слично звучи на српском, јелте (хрвати, курвати).zato im ime dolazi od ropstva (servitutis)
Ово је потпуно аналогно ситуацији у којој бисмо рекли да Хрватима име долази од курвања, јер слично звучи на српском, јелте (хрвати, курвати).
У преводу, тражење порекла српског етнонима у латинском изразу servi је најобичнија протодеретићевска етимологија.
Имате ли какву прецизну мапу Хрватске средњовјековне државе у својој највећој снази?Ne menjam teze, niti spinujem. Pokušavaš bez ikakve osnove sopstvene manipulatorske poduhvate pripisati meni, samo zbog toga što s vremena na vreme pokažeš svoje pravo lice (a to je da si ti čisti, 1/1 deretićevac i da nemaš bukvalno nikakav osnov da niti jednog jedinog hrvatskog fantasta i za šta kririkuješ, jerbo si isti ili čak i značajno gori od svih njih; ne može se nikakva suštinska razlika između vas napraviti) i duriš se na mene kada ja to primetim.
Čije su ovo reči? Da li su tvoje, ili ti ih je neko podmetnuo:
Ne možeš se pravdati sada da ti nisi znao da je to reč o Deretićevim interpetacijama. Ti si ih pročitao, i vrlo očigledno sve, listom, usvojio.
I pazi, molim te; smeje se nekakvim hrvatskim teritorijalnim crtežima do Drača...a onda piše da su istorijske granice Srbije od Crnog mora i Peloponeza do reke Une.I, kao, ovo je loše u slučaju Hrvata, ali Srbi bi to trebalo da uče ni manje ni više no u školama.
![]()
Opako vam kuhaju Crnogorci, glede Servitutisa. Pazi, ovo je njihova najvažnija zbirka povijesnih dokumenta, likovi u dokumentarcu su iz njihovog državnog arhiva. Znači po Crnoj Gori će se učit ovo što piše gore...Ово је потпуно аналогно ситуацији у којој бисмо рекли да Хрватима име долази од курвања, јер слично звучи на српском, јелте (хрвати, курвати).
У преводу, тражење порекла српског етнонима у латинском изразу servi је најобичнија протодеретићевска етимологија.
Па?Opako vam kuhaju Crnogorci, glede Servitutisa. Pazi, ovo je njihova najvažnija zbirka povijesnih dokumenta, likovi u dokumentarcu su iz njihovog državnog arhiva. Znači po Crnoj Gori će se učit ovo što piše gore...
Па?Dobro, već kad su drpili hramove SPC postalo je jasno da idu na presijecanje svih spona s vama...
Колико се може видети из твојих последњих неколико објава, ти си овде искључиво да би провоцирао и ликовао. Не препознајем никакав допринос овој теми с твоје стране.
Moramo da prođemo jedan po jedan izvor, polako bez žurbe.U tom slučaju i ne znaš baš previše. Spominju se u kudikamo više izvora.
Izvora je dosta, ali nisu uvijek točno poznati autori. Recimo, Supetarski kartular (12. st.) je važan izvor za povijest hrvatskog ranog srednjeg vijeka, zna se tko je podignuo crkvu sv. Petra u Selu u kojoj je sastavljen taj kartular, ali ne zna se tko je sastavljač ili sastavljači. Ista stvar je i s Korčulanskim kodeksom (12. st.) i nekim drugim izvorima. U drugim slučajevima autori jesu poznati (Ivan Đakon, kardinal Deusdedit, Konstantin VII. Porfirogenet, Simon de Keza, svećenik Blasius, papa Ivan VIII., opat Gottschalk, Toma Arhiđakon, Andrija Dandolo itd.).
Krivo me doživljavaš...Колико се може видети из твојих последњих неколико објава, ти си овде искључиво да би провоцирао и ликовао. Не препознајем никакав допринос овој теми с твоје стране.
не повезујем ја то са њиховим курвањем - то би било превише просто - него са исправнијом верзијом имена тог аварског племена - хаурвати, хурбати, хурватиOvde čak ima i jedan forumaš koji tako prilično redovno piše na forumu; @Боб Метјуз.
Не би се рекло.Krivo me doživljavaš...
Па?Crnogorci niti meni nisu dragi, ali na vas su se sad nameračili, da preko vas stvore neku svoju priču. Ono, oni su sad fina gospoda iz NATO-a, moš mislit, šta oni imaju sa vama.
Који сте то ,,ви"? Претендујеш на место представника целокупне хрватске академске заједнице или само на место гласноговорника?Mi nećemo dozvolit njihove trikove da se ubace u našu povijest. Od "proširene Duklje" iz 11. veka dukljanska hrvatska je samo ono gdje su ostali Hrvati živjet do danas kao katolici. Nemamo mi nikakve veze sa Crnogorcima, sa Dukljom i bez...
Да извинеш, што би мене требало да боли споловило што ме вређа неко из народа који се до јуче клео у српство, а данас има кризу идентитета? Мислиш да сам толико искомплексиран да ми је неугодно због тога, или да уопште постоје особе којима је због тога неугодно? Нормалним особама је неугодно ако их вређа вољена особа, нпр, а не неко потпуно небитан.Ali yebi ga, sigurno nije ugodno kad se ovakva nabeđena njuška namerači da te vređa, svojim punim kapacitetom, lica kao vepar...
Vučićević se ugojio?
Dobro, već kad su drpili hramove SPC
не повезујем ја то са њиховим курвањем - то би било превише просто - него са исправнијом верзијом имена тог аварског племена - хаурвати, хурбати, хурвати
Имате ли какву прецизну мапу Хрватске средњовјековне државе у својој највећој снази?
Hvala!Baš savršeno preciznu i bez prostora za dileme, teško ćeš dobiti; no, postavio sam nešto najbliže tome nekoliko stranica unazad. To bi trebalo da je ovo; druga polovina XI stoleća, okvirno vreme kralja Dmitra Zvonimira:
Pogledajte prilog 1183582
Da li su u Panoniji živjeli Slovenci ili Hrvati?
Hvala!
Baš savršeno preciznu i bez prostora za dileme, teško ćeš dobiti; no, postavio sam nešto najbliže tome nekoliko stranica unazad. To bi trebalo da je ovo; druga polovina XI stoleća, okvirno vreme kralja Dmitra Zvonimira:
Da li su u Panoniji živjeli Slovenci ili Hrvati?
Pitam se koliko je na ovoj teritoriji u ono vreme postojalo naseljenih mesta...
Pa imaš ucrtana naseljena mesta...
Zaboravio si da navedes da je Bosnom vladao neki Bosnjak pretpostavljam, predak dida Ratka II, tu bas nismo do kraja sigurni ali metodoloski pristup sugerise takav razvoj situacije.Baš savršeno preciznu i bez prostora za dileme, teško ćeš dobiti; no, postavio sam nešto najbliže tome nekoliko stranica unazad. To bi trebalo da je ovo; druga polovina XI stoleća, okvirno vreme kralja Dmitra Zvonimira:
како год, средња азија/блиски истокČini mi se da si pobrkao iransku i avarsku teoriju.
како год, средња азија/блиски исток
такође - ху-ур-вати